Markoni11
Poznat
- Poruka
- 8.441
Koje su prednosti a koje mane elektricnih automobila?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1 kilogram of dry wood | 5,3 kwh | 19,0 mJ |
1 kilogram of coal | 8,1 kwh | 29,3 mJ |
1 cubic metre of natural gas | 8,8 kwh | 31,7 mJ |
1 litre of petrol | 9,1 kwh | 32,6 mJ |
1 litre of diesel-oil | 10,0 kwh | 35,9 mJ |
1 kilogram of hydrogen | 33,6 kwh | 120,8 mJ |
1 kilogram of -Uranium -235 | 22,2 million kwh | 80,0 million mJ |
Moze i kuci da se ukljici dobijes sve uz auto koje kuois i prikopcas ga na kucnu struju samo sto onds punjenje traje 8-10hNisu to punjaci , kao sto sam mislio, za punjenje akumulatora , neki pijacari pa utaknes kod sebe u struju i punis auto.
Mocne naprave 50 do 100 kw stuje po satu , sto bi se prevelo struja po najskupljoj industrijskoj tarifi . Pa onda izcracunajte kolko kosta kilowat struje ikoliko kosta kilowat
Energy content of some fuels
1 kilogram of dry wood 5,3 kwh 19,0 mJ 1 kilogram of coal 8,1 kwh 29,3 mJ 1 cubic metre of natural gas 8,8 kwh 31,7 mJ 1 litre of petrol 9,1 kwh 32,6 mJ 1 litre of diesel-oil 10,0 kwh 35,9 mJ 1 kilogram of hydrogen 33,6 kwh 120,8 mJ 1 kilogram of -Uranium -235 22,2 million kwh 80,0 million mJ
Mozes svaki dan po 100 kilowata to mu dojde nekih 3000 plus regularnih 1000 izadje na 4000 do 5000 kwh .Moze i kuci da se ukljici dobijes sve uz auto koje kuois i prikopcas ga na kucnu struju samo sto onds punjenje traje 8-10h
Nzn kako je dole , Ovde gde sam ja , kw je nekih 27c pa ti pici ako imas filmu onda izbijes pdv 22c ...40-90kw na punjenje zavisno od auta pa racunaj ..ako imas solarne onda ti brojcanik radi unazad kad prozivodis vise nego sto trosis ..tako da se ovde isplati ..dole verovatno ne ..Mozes svaki dan po 100 kilowata to mu dojde nekih 3000 plus regularnih 1000 izadje na 4000 do 5000 kwh .
Racunica je prosta .
Solarni panel ne moze da proizvede jeftine kucne struje za sve vreme postojanja , kolko on kosta da se nabavi.
1,3€ ..ali imas na to putarine, odrzavanja ,parkinge .. na dizela koji trosi 6l ti je putarina nekih 700evra gidisnje servis racunaj 300€ godišnje, parking gde god u gradu moras da platis za el je sve to besplatno jedino sto imas servise ali je to daleko jeftinije..27 centi x 9 = 2, 4$ litar elektro benzina
a koliko je tamo litatr benzina 55 ili 60 din.
Pardon otisao sam na dolar , tamo je benzin jeftin.1,3€ ..ali imas na to putarine, odrzavanja ,parkinge .. na dizela koji trosi 6l ti je putarina nekih 700evra gidisnje servis racunaj 300€ godišnje, parking gde god u gradu moras da platis za el je sve to besplatno jedino sto imas servise ali je to daleko jeftinije..
Hehe pa ne ispati se ni u Dubai niti ce se isplatiti dok god ima goriva ")Pardon otisao sam na dolar , tamo je benzin jeftin.
Niko nece da radi na svoju stetu ..Huawei ne deli telefone dzaba vec kostaju skoro kao i ostali ... A sto se tice Kine i el automobila ni to ne fali ...Električni automobili su budućnost i to je prednost, a mana je cena i nedostatak kineskih proizvođača istih na evropskom tlu, a koji bi sahranili sadašnju evropsku auto industriju. Imam kineski bicikl na struju i vredi svaku paru. Pređem 40-50 km s punom baterijom bez kapi znoja.
A sledeći auto bih voleo da je električni. Ne mora da je kinez, može i Tesla S![]()
Elektricni ..obicnom su maznulu šta im treba i on je gotov ali su skontali da im je lakse ici pod poznatim imenom nego od 0.. evo jedan primer togaElektrični ili obični?