darko darko
Ističe se
- Poruka
- 2.561
Au, sta je sve napisano![]()
Nemam pojma sta je kod prednje vuce dosadno u voznji, kao da u svaku drugu krivinu ulecete u powerslideu ili palite gume ujutru pred prodavnicom, onako od za*ebancije.. ebiga
Nije tacno, jeftinija je zadnja. Velika je stvar bila kada je npr. Eldorado 1967. presao na prednju vucu. A pogledaj recimo koliko je automobila imalo zadnju vucu 70-ih, a koliko danas. A rekao bih da je obrnuto, tj da u preterivanju zadnja vuca prasta, jer kad se dupe otkaci motas kontru i polivas po gasu, a kod prednje...
Da nisi odrastao na Nirburgringu leba ti![]()
Zasto bi namotavao pun i kretao pun gas?Isto kao kad bi vozio sa kvacilom stisnutim do pola, a posle se pitao zasto ti je otisla lamela. I kako je onda za po gradu ako ne smes da krenes sa namotanim volanom? Ono, polukruzna okretanja, izlasci iz malih ulica and shit.
A hit mi je ovo da su vozaci quattra sisice jer imaju veliki motor koji puno trosi
Ja sam imao dva RWD auta (Benz W116 i Sunbeam 1300) i naravno Audi koji je FWD. Sunbeam sam vozio cele prosle zime sa sve 4 letnje uzasno matore gume (*ebiga) i jedini put sam se zaglavio ispred dvorista kad su zadnji tockovi upali u kolotrag. Malo je nezgodnije krenuti sa semafora u gradu, moras bas lagano, ali osim toga - vozis najnormalnije, sve dok imas na umu u cemu si ti to.![]()
Audi je FWD sa uzduzno postavljenim petakom koji se nalazi ispred prednje osovine, pa je dodatno pritiska. U prevodu - bas moras da budes konj da bi ga zaglavio negde. Njime zimi vozim maltene isto kao leti, naravno sve 4 gume su zimske i dobre. Sto se famoznih homokinetickih tice, to mi je bilo medju prvim ulaganjima kad sam uzeo auto, jer su lupali (a moglo je i tako da se vozi bez problema) i kostali su po 3000 dinara.
za to neznam, prvi put nesto tako cujem, znaci svi skuplji automobili koriste jeftiniju vucu????