Prednja vuca VS zadnja vuca

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

. . .

Poznat
Poruka
8.586
Dakle, zanima me koju biste radije uzeli i zasto, a i kakva su vam iskustva sa istim. . . I ako moze pisite svoja iskustva a ne ono sto ste citali po netu ili sto vam je prcao komsija ili ko zna ko. . .
Sto se mene tice prednji tockovi sluze za upravljanje a zadnji za pogon. Do sada od svih kola sa prednjom vucom koje sam vozio samo mi se prva generacija Forda Fokusa svidela, dok mi je sve ostalo bilo ili kesa ili tu i tamo. Sada par dana vozim najnovijeg Fokusa sa prednjom vucom i zadovoljstvo u voznji mi je samo to da je u pitanju nov Fokus, dok mi je sama voznja kesa. Nimalo zanimljiva i nista posebno. Bukvalno osecaj je da idem samo od tacke A do tacke B. Dok npr moj redovan auto je sa pogonom pozadi i kolka god da je krsina, daleko je zanimljiviji i uzbudljiviji za voznju nego bilo koji auto sa pogonom napred sto sam vozio. Najgori auto sa pogonom pozadi sto sam do sad vozio bilo mi je BMW Z3 sa 1.8 motorom. Bio je uzbudljiv ko jucerasnje novine, nista. . . Da nije imao BMW-ov znak na sebi i motor unutra zakleo bih se da nije BMW. . . Dok sve ostalo sto sam vozio sa pogonom pozadi, bilo sedan ili SUV bilo je zanimljivo i vise uzivalo nego kad je pogon napred. . .

Najbolje na sve tockove.

Ja kad sam polozio za B, prvi auto koji sam vozio imao je zadnju vucu. Kako je dobra zaebancija po snegu, mnogo sam voleo da ga vrtim, ali zato malo, malo pa zaglavi negde gde Yugo prolazi bez problema :rumenko: E, sad, ovi noviji automobili sa elektronskom kontrolom stabilnosti, sistemi protiv proklizavanja, to je vec nesto drugo. Ipak, mislim da za nekog ko koristi auto u svakodnevnoj voznji, bolja je prednja, lakse je za voznju, a i zbog pomenutog snega, leda i sl.

da je dobra prednja kamioni bi imali prednju, prednja je gejevska malo, ali i ekonomicna za proizvodnju i potrosnju, sada sto nema svako pare za zadnju, ***, inace, taj fokus (prednja) je napravljen da bude ekonomican, i jeftin, a da traje, prasta greske, i za zimu je dobar, i koliko toliko da uzivas u voznji, (recimo dosta je stabillniji i bolji za krivine, upravljiviji je od golfa reno itd) ipak za uzivanje je zadnja.....
zadnja je malo izdrzljivija, ali veci potrosac, nije za svako vreme, recimo sneg, treba sper, zimske gume i ogromna skocentrisanost, nesmes da se zezas toliko, neprasta

da je dobra prednja kamioni bi imali prednju, prednja je gejevska malo, ali i ekonomicna za proizvodnju i potrosnju, sada sto nema svako pare za zadnju, ***, inace, taj fokus (prednja) je napravljen da bude ekonomican, i jeftin, a da traje, prasta greske, i za zimu je dobar, i koliko toliko da uzivas u voznji, (recimo dosta je stabillniji i bolji za krivine, upravljiviji je od golfa reno itd) ipak za uzivanje je zadnja.....
zadnja je malo izdrzljivija, ali veci potrosac, nije za svako vreme, recimo sneg, treba sper, zimske gume i ogromna skocentrisanost, nesmes da se zezas toliko, neprasta

sam si dao odgovor
posebno oko novčanog dela

a u srbiji je pravilo sto jeftinije to bolje

btw ja sam za zadnju vuču :D

nisam ja postavio temu, naravno i ja, imao sam 325 87 dve bregaste, aaaa, obozavao sam kada padne kisa, a gume siroke, samo lakat krivine ovde gde nema saobracaja, bilo je drifta, uff, pa kad mu ga das, gas da prokiza kroz krivinu, sa 40 pa navise da ide, kontrolisano, kad izadjes ispravis volan a on samo podigne nos i skoci, prebaci tezinu tamo gde treba- pozadi, izbaci te kao pracka, tebi kez tri dana, noge ti klecaju ali kez sve veci, ***, sada evro dizel 138 dinara, nekada pod sankcijama benzin marka, pa jaooo, eee da je to vreme, kubio bi turbo a ne 325....

Ja sam mislio da je zadnja jeftinija i dugotrajnija.:huh:

Kao muško nisam ljubitelj prednje vuče, a kao normalna osoba mrzim integralni pogon. Zašto?
1. Prednja:
To je samo za po gradu. Prilikom namotavanja punog i davanja gasa, posle par takvih kretanja moraju da se menjaju neki delovi, ne znam koji jer nisam dosad imao takvo auto, ali po rečima drugara najveći problem su neki homokinetički zglobovi koji su skupi. Pri kretanju uzbrdo težina je na zadnjem delu auta tako da se motor više muči, dok se lakše upravlja.
2. Integralna:
Po meni to voze samo sisice, duplo skuplja za održavanje, motori su inače većih kubikaža, veća potrošnja...
3. Zadnja:
Nju volim jer:
Treba biti VOZAČ, i obratiti pažnju na sve. Biti pažljiv, uživanje je zagarantovano.

Ne volim auta koja sve rade sama, to su svaki audi, ili bilo koji auto koji ima 4x4 ili integralni pogon, brdo elektronike, senzora i čuda-muda, tako da vozač ima sve na dugme, ukuca relaciju i komotno može da spava.

Au, sta je sve napisano :lol:

Nemam pojma sta je kod prednje vuce dosadno u voznji, kao da u svaku drugu krivinu ulecete u powerslideu ili palite gume ujutru pred prodavnicom, onako od za*ebancije.. ebiga :lol:

da je dobra prednja kamioni bi imali prednju, prednja je gejevska malo, ali i ekonomicna za proizvodnju i potrosnju, sada sto nema svako pare za zadnju, ***

nije za svako vreme, recimo sneg, treba sper, zimske gume i ogromna skocentrisanost, nesmes da se zezas toliko, neprasta

Nije tacno, jeftinija je zadnja. Velika je stvar bila kada je npr. Eldorado 1967. presao na prednju vucu. A pogledaj recimo koliko je automobila imalo zadnju vucu 70-ih, a koliko danas. A rekao bih da je obrnuto, tj da u preterivanju zadnja vuca prasta, jer kad se dupe otkaci motas kontru i polivas po gasu, a kod prednje...

1. Prednja:
To je samo za po gradu. Prilikom namotavanja punog i davanja gasa, posle par takvih kretanja moraju da se menjaju neki delovi, ne znam koji jer nisam dosad imao takvo auto, ali po rečima drugara najveći problem su neki homokinetički zglobovi koji su skupi. Pri kretanju uzbrdo težina je na zadnjem delu auta tako da se motor više muči, dok se lakše upravlja.
2. Integralna:
Po meni to voze samo sisice, duplo skuplja za održavanje, motori su inače većih kubikaža, veća potrošnja...
3. Zadnja:
Nju volim jer:
Treba biti VOZAČ, i obratiti pažnju na sve. Biti pažljiv, uživanje je zagarantovano.

Da nisi odrastao na Nirburgringu leba ti :lol:
Zasto bi namotavao pun i kretao pun gas? :dontunderstand: Isto kao kad bi vozio sa kvacilom stisnutim do pola, a posle se pitao zasto ti je otisla lamela. I kako je onda za po gradu ako ne smes da krenes sa namotanim volanom? Ono, polukruzna okretanja, izlasci iz malih ulica and shit.
A hit mi je ovo da su vozaci quattra sisice jer imaju veliki motor koji puno trosi :lol:

Ja sam imao dva RWD auta (Benz W116 i Sunbeam 1300) i naravno Audi koji je FWD. Sunbeam sam vozio cele prosle zime sa sve 4 letnje uzasno matore gume (*ebiga) i jedini put sam se zaglavio ispred dvorista kad su zadnji tockovi upali u kolotrag. Malo je nezgodnije krenuti sa semafora u gradu, moras bas lagano, ali osim toga - vozis najnormalnije, sve dok imas na umu u cemu si ti to. :lol:
Audi je FWD sa uzduzno postavljenim petakom koji se nalazi ispred prednje osovine, pa je dodatno pritiska. U prevodu - bas moras da budes konj da bi ga zaglavio negde. Njime zimi vozim maltene isto kao leti, naravno sve 4 gume su zimske i dobre. Sto se famoznih homokinetickih tice, to mi je bilo medju prvim ulaganjima kad sam uzeo auto, jer su lupali (a moglo je i tako da se vozi bez problema) i kostali su po 3000 dinara.

Kao muško nisam ljubitelj prednje vuče, a kao normalna osoba mrzim integralni pogon. Zašto?
1. Prednja:
2. Integralna:
3. Zadnja:
Nju volim jer:

Ne volim auta koja sve rade sama, to su svaki audi, ili bilo koji auto koji ima 4x4 ili integralni pogon, brdo elektronike, senzora i čuda-muda, tako da vozač ima sve na dugme, ukuca relaciju i komotno može da spava.

Svakakve si gluposti nalupetao. Ali zadrzacu se na 4x4, jer to vozim. Ajde mi leba ti objasni zasto je 4x4 duplo skuplji za odrzavanje? Vozio si pa znas ili sta? Kakve veze ima kubikaza sa 4x4? Imas pandu 4x4, vektru, svaki subaru je 4x4, imas ga u oktaviji, golfu... Nemoj mi reci da su to sve automobili od 3.000 ccm. Ja zimi idem kuda hocu i izadjem gde hocu, nemam dzakove po gepeku, nemam lopatu u kolima, nemam lance. Nema guranja, otkopavanja, smrzavanja. Na kisi ne razmisljam da li ce me neka bara izbaciti sa puta, vozim se i uzivam.

A ova poslednja konstantacija u vezi automobila koji sve rade sami kao sto je Audi... Audi je imao quattro pogon jos '81, i sve do sredine devedesetih to je bila manje-vise cista mehanika. Njemu ni tada, a ni danas nije potrebno brdo elektronike (iako je danas ima kao svaki drugi kvalitetan automobil), to je trebalo ovima sa zadnjom vucom.

1. Prednja:
2. Integralna:
3. Zadnja:
Nju volim jer:

sve si dobro velio, samo bih da ubacim da je prednja vuča za sisice i putnike od tačke a do tačke b.

ovo za na sva 4 točka si malo i preterao, ebem li ga, ima i ljudi i momenata kad ti je i u brzoj vožnji dobra trakcija bitna i poželjna.

mada je 4x4 bez jake mašine kuurac. a i mora polako da se kreće iz mesta da se ne ubije kvačilo.

Iz mog ugla gledanja auto sa zadnjom vucom je lepse voziti po suvom putu jer ne radi se tu samo o driftu,kako su to neki naveli,nego o osecaju na volanu koji se drasticno manje okrece da bi se uslo u krivinu.
Prednja vuca svakako ima svoje prednosti po vlaznom i zaledjenom putu i moj glas ide njoj.
4x4 je najbolji i najskuplji ali dize potrosnju koja nije toliko vazna zimi ali to radi i leti kad pogon 4x4 nije potreban ljudima koji voze u urbanoj sredini.

MilosB:
Kakve veze ima kubikaza sa 4x4? Imas pandu 4x4, vektru, svaki subaru je 4x4, imas ga u oktaviji, golfu... Nemoj mi reci da su to sve automobili od 3.000 ccm.

Uzmi auto do 1800ccm a da ima 4x4, sednu 4 čoveka od 80kg, njihov prtljag i adje se ti lepo uspentraj zimi uz Romaniju.(to može samo lada niva)
Panda nije auto, vektra je nova a 95% Srba nema para za to, Subaru je poznat po tome što je jeftiniji za održavanje od juga, oktavija je šit auto, prekopirani pasat, vozio sam se i nisam zadovoljan, imam osećaj kao da stalno idemo nizbrdo, tako se sedi u njoj, golf...pfff

za 4x4 ali pravi, da se zna za šta služi, jedini koji valja, a da je to auto su:
lada niva, svi džipovi koji imaju 4x4 ali u njih ne spadaju oni koje pravi mercedes,audi i bmw, honda, itd itd. Džipovi koji valjaju su Niva, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Jeep...

i da, nemaš pojma, 4x4 nije isto što i integralni pogon kakav audi koristi. 4x4 imaš reduktor a kod integralnog nemaš.

p.s. kako se na integralnom kao što je kod audija kreće pod ručnom uzbrdo?
daješ gas, popuštaš kvačilo, polako spuštaš ručnu, prednji kreću a zadnji još ne... šta li se haba,a?

Poslednja izmena:
Uzmi auto do 1800ccm a da ima 4x4, sednu 4 čoveka od 80kg, njihov prtljag i adje se ti lepo uspentraj zimi uz Romaniju.(to može samo lada niva)
Panda nije auto, vektra je nova a 95% Srba nema para za to, Subaru je poznat po tome što je jeftiniji za održavanje od juga, oktavija je šit auto, prekopirani pasat, vozio sam se i nisam zadovoljan, imam osećaj kao da stalno idemo nizbrdo, tako se sedi u njoj, golf...pfff

za 4x4 ali pravi, da se zna za šta služi, jedini koji valja, a da je to auto su:
lada niva, svi džipovi koji imaju 4x4 ali u njih ne spadaju oni koje pravi mercedes,audi i bmw, honda, itd itd. Džipovi koji valjaju su Niva, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Jeep...

i da, nemaš pojma, 4x4 nije isto što i integralni pogon kakav audi koristi. 4x4 imaš reduktor a kod integralnog nemaš.

p.s. kako se na integralnom kao što je kod audija kreće pod ručnom uzbrdo?
daješ gas, popuštaš kvačilo, polako spuštaš ručnu, prednji kreću a zadnji još ne... šta li se haba,a?

da si ti meni živ i zdrav ali mercedesov 4-matic je jedan od najboljih 4x4 sistema, G-wagen će ostaviti u blatu pola tih japanerosa.

Svakakve si gluposti nalupetao. Ali zadrzacu se na 4x4, jer to vozim. Ajde mi leba ti objasni zasto je 4x4 duplo skuplji za odrzavanje? Vozio si pa znas ili sta? Kakve veze ima kubikaza sa 4x4? Imas pandu 4x4, vektru, svaki subaru je 4x4, imas ga u oktaviji, golfu... Nemoj mi reci da su to sve automobili od 3.000 ccm. Ja zimi idem kuda hocu i izadjem gde hocu, nemam dzakove po gepeku, nemam lopatu u kolima, nemam lance. Nema guranja, otkopavanja, smrzavanja. Na kisi ne razmisljam da li ce me neka bara izbaciti sa puta, vozim se i uzivam.

A ova poslednja konstantacija u vezi automobila koji sve rade sami kao sto je Audi... Audi je imao quattro pogon jos '81, i sve do sredine devedesetih to je bila manje-vise cista mehanika. Njemu ni tada, a ni danas nije potrebno brdo elektronike (iako je danas ima kao svaki drugi kvalitetan automobil), to je trebalo ovima sa zadnjom vucom.

Koji quattro imas? Kakav je za odrzavanje? Ima li nekih problema, smicalica sa njim?

1. Prednja:
2. Integralna:
3. Zadnja:
Nju volim jer:

Ne znam ko ti je rekao to za homokineticke, slagao te je 100%
Sto se tice 4x4 pogona, ni jedan auto sa zadnjom vucom ne moze da mu pridje po kisi i snegu, pa cak i vecina sa zadnjom ne moze da se poredi ni po suvom. Inace, kad se Audi S1 pojavio, rasturio je sve automobile sa prednjim i zadnjim pogonom, bilo to na reliju, brdu, krugu. Danas svi reli automobili imaju 4x4 pogon.

Back