Predmeti od emotivnog znacaja

Ne vezujem se za stvari..nisam materijalista u tom smislu...

ali sam danas shvatila da sam emotivno vezana za svoj lap-top, koji sam koristila 6 godina :)
Svasta smo mi prosli zajedno :lol:

Dakle... Koji su to predmeti za koje ste vi emotivno vezani ? Zasto ?
Kako su dosli u vase vasnistvo ?

:)

...vezujem se, takva mi je priroda...
...ne spadam u nomade, volim raspored prostorija u mojoj kuci, namestaj, slike, miris i ne volim da mi se tu bilo sta menja...vezivala sam se i za kuce nekih momaka ali za stanove u kojima sam sama boravila nisam, sto je interesantno...

...omiljene su mi neke knjige, imam neki starinski nakit, fotografije, ta neka cvorisna mesta...prema tehnici sam skroz ravnodusna...mora da bude necije da bih ga volela...

...vezujem se za neke poklone koje nosim sa sobom...spadam u ljude kojima je idealno poklanjati jer ce obavezno da cuvaju iako im se ne dopada posebno...ocigledno imam nesto trontavo u karakteru sto jedva ceka da se zavuce pod cebence:lol:

...vezujem se, takva mi je priroda...
...ne spadam u nomade, volim raspored prostorija u mojoj kuci, namestaj, slike, miris i ne volim da mi se tu bilo sta menja...vezivala sam se i za kuce nekih momaka ali za stanove u kojima sam sama boravila nisam, sto je interesantno...

...omiljene su mi neke knjige, imam neki starinski nakit, fotografije, ta neka cvorisna mesta...prema tehnici sam skroz ravnodusna...mora da bude necije da bih ga volela...

...vezujem se za neke poklone koje nosim sa sobom...spadam u ljude kojima je idealno poklanjati jer ce obavezno da cuvaju iako im se ne dopada posebno...ocigledno imam nesto trontavo u karakteru sto jedva ceka da se zavuce pod cebence:lol:

cebence ili vjenchanicu :))))))))))))

pa da mu das da bude u sigurnim rukama. :lol:

- - - - - - - - - -

a bas sam se pitala sto ne puca u onog sto gvirka...kad na kraju. :lol:

- - - - - - - - - -

cool. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

poenta je da svuda postoji obaveza i ovaj svet je poznato mesto. u tim nekim proslim vremenima covek je nekako mogao lakse da funkcionise sam.

- - - - - - - - - -

dok dodje do zagadjenja nove plante ja cu da riknem i 10 puta se reinkarniram.

To ti se samo cini. Ko je spreman da plati cenu moze to i sad.

mogu samo da zamislim u sred wwIII kako vucete ploce i knjige. po tome cu vas poznati ako se sretnemo, znacu da ste 4umashi. :zcepanje:

- - - - - - - - - -

a ja hakujem sa mog laptopa. obucena ko oni iz matrixa. i sa ogromnom zgrom i pucom i pljugom, sa crvenom kosom. :zaljubljena:

ja jok...postavicu eksploziv jer bolje ja da to sve unistim no da neki tupavi revolucionarni majmun iz narodnjacke pripizdine na njemu slusa cecu

da mi sutra izbije pozar u stanu, jedino od stvari koje bih iznela je jedna kutija - a u njoj odelca u kojoj su mi deca izasla iz bolnice, cucle, zubici, gomila ulaznica sto iz bioskopa, kocerata, utakmica, mobilni koji sam imala dve godine, okamenjena zvaka dobijena od vip, kaseta sa muzikom (majko sveta kad je to snimljeno :rotf: ). i brdo upaljaca koji ne rade.
:zag: Slicno... :)
Kutija sa uspomenama- sinovljevo prvo odelo, cucle, prve minijaturnr duboke bele starke sa svetlo plavom zvezdom, plava loknica, skoljka za nakit sa njegovim mlecnim zubicima, svecice sa svake rodjendanske torte (1-11), fascikla sa odabranim crtezima, sastavi iscepljeni iz skolskih svezaka, hameri sa otisnutim dlanovima i stopalima, "8 mart" grozote :heart: koje mi je pravio ( druge mame su dobijale srca i cvece a ja dinosauruse :lol: ), pesmica koju mi je napisao, njegov kuca Snesko poluraspadnut od silnog nosenja i pranja u ves masini, slike...

Jednu slatku, izrezbarenu kutijicu za nakit.

Dobila sam je za diplomiranje od jedne drugarice.
Na znam sta bi bilo da ona nije bila tu da mi pomogne,nosi stvari i note, i drzi mi tremu...

Kada je sve bilo gotovo, izvadila mi je ovaj poklon i rekla da se setila jos pre par meseci, kad je bila u Seulu ( posto je ona odatle)...
da ja diplomiram te godine.. i kupila mi taj poklincic.

To je ujedno i jedini poklon koji sam dobila za diplomiranje,od bilo koga....
A posebniji mi je jer me podseca na nju, i da jos uvek ima vernih prijatelja koji misle na tebe :heart:

Apsolutno nista...

joj .ni ja.od juce razmisljam...
nekada su to bile fotografije,sada vise nisu ni one
ono sto imam u glavi i srcu nosim svuda,ostale stvari nemaju nikakvu vise vrednost
ranije sam volela neku staru mindjusu,neka pisma,ulaznice,pokloncic od bitne osobe
odjednom mi je dosao period rasciscavanja u zivotu,mnogih stvari sam se resila,a one koje su ostale,nemaju vise tu vrednost

Ne vezujem se za stvari..nisam materijalista u tom smislu...

ali sam danas shvatila da sam emotivno vezana za svoj lap-top, koji sam koristila 6 godina :)
Svasta smo mi prosli zajedno :lol:

Dakle... Koji su to predmeti za koje ste vi emotivno vezani ? Zasto ?
Kako su dosli u vase vasnistvo ?

:)

Veliki medved koji mi je poklonjen od roditelja u detinjstvu i neke heklane stvari od babe.

Back