Predlozi u vezi foruma:Muzika :)

Lily Anne

Veoma poznat
Poruka
14.849
I sami ste primetili da je forum-Muzika prilično nepregledan. Moja ideja je bila otvaranje dodatnih pdf-ova radi lakšeg snalaženja.
Npr..

1. Opšte diskusije
2. Muzički leksikon
3. Pitanja i predlozi

Možete pretpostaviti gde bi koja tema bila selektovana.Na osnovnom delu foruma bi ostale ankete,takmičenja,liste isl.. zatim teme sa različitim muzičkim žanrovima na kojima se kače samo linkovi(nisu ni za leksikon ili diskusiju)...

Možda je nepotreban pdf "Muzički leksikon" ...
Dobrodošli su i vaši predlozi kao i vaše mišljenje :)

Nije malo nepregledan već potpuno nepregledan. Moj predlog je da glavni muzički pravci ne budu teme već direktorijumi u okviru kojih će biti otvarane podteme određenih pravaca. Npr. Direktorijum Rok pa dalje podteme

Art Rock
Alt Rock
Christian Rock
Comedy Rock
Jazz Rock
Folk Rock
Fussion Rock
Glam Rock
Hard Rock
Latin Rock
Progressive Rock
Psychedelic Rock
Rock & Roll
Southern Rock
Rockabilly
Compilations

Mislim ne mora baš sve ovo od pravaca, ali da postoji neki red. Drugo, predlažem da ovim glavni pravci budu lepljive teme i da ne mogu da se zatrpavaju temama koje se otvaraju zbog recimo koncerta neke grupe.

I tako redom kao što sam opisao na primeru roka i za druge žanrove Džezz, Folk, Ozbiljnu muziku, Pop, R&B,

Malo sam nov ovde pa ne znam da li imate takvu temu, ali mislim da tema na kojoj će sa diskutovati o sajtovima za skidanje muzike, sajtovima za preslušavanje i fazonima kako skinuti muziku sa takvih sajtova, treba da bude u lepljivim temama. Ok je YT ali na njemu često i nema ono što vas zanima i na YT ne možete da "otkrijete" nove i nepoznate stvari, a vrlo često je kvalitet zvuka loš. Postoje mnogo bolja i kompletnija rešenja od YT. Ovo obavezno na prvu stranu muzičkog foruma i lepljivo da bude.

Za početak moram da pohvalim samu ideju da se ovaj pdf učini malo preglednijim :super:

Za sada mislim da je sasvim dovoljno to što je Lily zamislila, ta tri podforuma, kasnije može da se dodaje ili oduzima, samo nek’ se pokrene nešto :lol:

Može kasnije nešto i po žanrovima, ali da se ne detaljiše previše jer bi tu svako malo bilo rasprava koji bend spada u koji pravac, a takve rasprave su beskonačne :lol:

I super što ćemo u okviru Diskusija moći da otvaramo teme koje će biti isključivo za diskusije, da se malo i piše, a ne samo da linkujemo :lol:

Nije malo nepregledan već potpuno nepregledan. Moj predlog je da glavni muzički pravci ne budu teme već direktorijumi u okviru kojih će biti otvarane podteme određenih pravaca. Npr. Direktorijum Rok pa dalje podteme

Art Rock
Alt Rock
Christian Rock
Comedy Rock
Jazz Rock
Folk Rock
Fussion Rock
Glam Rock
Hard Rock
Latin Rock
Progressive Rock
Psychedelic Rock
Rock & Roll
Southern Rock
Rockabilly
Compilations

,

I sve te podteme bi zevale prazne sem za alt, hard i prog..
Ja bih to samo podelio najšire moguce, npr Rock, Elektronska/Rep Pop i sl, Klasika, Fank/Ska/Rege i sl, Dzez/Bluz i to je to..

Hmm , najbolje bi bilo da se podeli po zanrovima , naravno ne onako detaljno kao iznad .
Jedino za shta su zanrovi nezahavlni je shto retko shta je sada chist jedan zanr .
Te moze i tamo i ovamo , a jednima se ne svidja ovamo a drugima se ne svidja tamo , a i jedni i drugi su u pravu i nastane cirkus . :lol:
Otprilike bi ovako moglo da izgleda :
Pop [ ularna ] , odnsono klasichan pop + moderan pop , to jest popularna i sve shta spada pod nju
Rok i metal [ pank ]
Dzez , bluz , soul
Elektronska , da bude sve tu , od tehna preko trip hopa do najzeshceg noiza .
Ostalo , narodna , izvorna , kantri , rege itd. - dodushe taj podfurm ce biti nepregledan ako ga bude ,al ne moze sve sterilno .
Klasichna , eventualno i ona da bude izdvojena chisto reda radi , al to ce garantova zvrjiti prazno :lol:

Ja bih to samo podelio najšire moguce, npr Rock, Elektronska/Rep Pop i sl, Klasika, Fank/Ska/Rege i sl, Dzez/Bluz i to je to..

Pa ja rekoha da ne moraju biti baš sve ove teme baš iz razloga da zvrje prazne. Moderatoru evo link sa jednog solidnog sajta pa možda ima nešto zanimljivo u organizacionom smislu. Da se mod ne uvredi svestan sam toga da verovatno zna za taj sajt, samo predlžem da se možda neka ideja preuzme odatle.

http://www.muzicki-forum.com/forum/index.php

Ne mozes staviti elektroniku, hip hop, i pop sve u jedan kos. Mnogo generalizujete. Da u jednoj temi pricamo o van Burenu a u drugoj o Public Enemy. Ne ide.

Klasichna , eventualno i ona da bude izdvojena chisto reda radi , al to ce garantova zvrjiti prazno :lol:

Sto se tice klasicne taj deo bi mogli uciniti zanimljivijim tako sto ne bi bio samo o klasicnoj muzici nego uopste o simfonijskoj, dakle i saundtrekovi filmova, video igara, simfonijske obrade popularnih pesama, biografije slavnih kompozitora i tako...

Kao i na svakom forumu, mali broj podforuma dovodi do svaštarenja u temama i posle izvesnog vremena dobijete haos. Dakle, broj podforuma treba da bude veći, lako je obrisati direktorijum, a ako ima potrebe i uvećavati ga. Najbolje da pustite neko rešenje, makar i polovično, u život i da ga modelirate prema potrebama. Samo fleksibilno i opušteno i za mesec-dva imaćete nešto što najviše odgovra potrebama.

Hmm , najbolje bi bilo da se podeli po zanrovima , naravno ne onako detaljno kao iznad .
Jedino za shta su zanrovi nezahavlni je shto retko shta je sada chist jedan zanr .
Te moze i tamo i ovamo , a jednima se ne svidja ovamo a drugima se ne svidja tamo , a i jedni i drugi su u pravu i nastane cirkus . :lol:
Otprilike bi ovako moglo da izgleda :
Pop [ ularna ] , odnsono klasichan pop + moderan pop , to jest popularna i sve shta spada pod nju
Rok i metal [ pank ]
Dzez , bluz , soul
Elektronska , da bude sve tu , od tehna preko trip hopa do najzeshceg noiza .
Ostalo , narodna , izvorna , kantri , rege itd. - dodushe taj podfurm ce biti nepregledan ako ga bude ,al ne moze sve sterilno .

Lily, svaka cast sto si odlucila da poradis na ovome! I hvala sto pitas za predloge sve nas.
Ja nemam neki svoj predlog. Ovo gore mi se dopada.
Moram reci da je i nepotrebno dalje otvaranje tema za svakog pevaca/pevacicu/grupu posebno, ako za nju nema vise od jedne osobe da pisu.

Podržavam ideju da se naprave podforumi sa muzičkim žanrovima. Mogao bi svaki od tih podforuma da ima svoju lepljivu temu gde bi se kačile vesti vezane za taj žanr: novi albumi bendova (koji sviraju tu muziku), predstojeći koncerti itd.

По мом скромном мишљењу промене никакав "нови квалитет" неће донети; форум Музика је веома посећен, тако да лично и не видим сврху промена. Не сумњајући у добру вољу модератора да се овај форум унапреди, ма колико лепо да су промене замишљене, промене ће бити оно што се каже "козметичке".

Али, ево пар конкретних предлога са моје стране:

Теме посвећене појединим музичким правцима односно жанровима, у сваком случају треба да отварају сами чланови форума - ентузијасти и заљубљеници у тај одређени жанр и-или бенд, јер ако на пример модератор отвори тему Класична музика, само зато 'што би тако требало', и стави је за лепљиву, она ће зврјати празна, уколико се нико не прихвати да на њој линкује и евентуално дискутује.

Дискусионе теме, а које опет не могу без линкова јер се линком некад нешто мора илустровати ( чудесни јујтјуб нам је ту од велике помоћи ), такође треба, по мом мишљењу, да отварају сами чланови форума ако за тим имају стварну потребу, а да модератори онда ту тему прате - нипошто да дискусионе теме отвара сама модерација, и да их ставља за лепљиве јер би се исте ВЕОМА БРЗО претвориле у chat о свему и свачему, а најмање о музичкој теми - о жанру и-или бенду.

Теме које описују поједини жанр (или песме из каталога неког легендарног, познатог или мање познатог аутора и-или бенда) требају бити под строгим надзором модератора, који мора да брише post_ове који представљају класичан спам.

МОДЕРАТОРИ НЕ СМЕЈУ ДА ДОЗВОЛЕ СПАМЕРИМА да на теме о посвећене једном жанру каче линкове са стварима са другог краја музичке "галаксије", односно морају се спречити спамери да са бендовима који ни и лудилу не припадају жанру коме је тема посвећена, такве теме руинирају; ту казнени поени мора да се одмах дају, па после три казнена поена треба и бановања од по два дана да уследе, баш као да смо на форуму *Политика*.

Тему *Jazz & Blues kutak* као веома успешну, тему која је врло жива и која је сјајно обухватила и сјединила све правце блуза и џеза (од класичног блуза и џеза до R&B, блуз рока и џез рока односно фјужна), ОБАВЕЗНО ставити међу лепљиве теме!

Срећан рад!

Poslednja izmena:
DD:
(...)
Moram reci da je i nepotrebno dalje otvaranje tema za svakog pevaca/pevacicu/grupu posebno, ako za nju nema vise od jedne osobe da pisu.

Зашто да не?

Треба отварати такве теме што више, нарочито са запостављеним а доказаним величинама, а може и члан неког младог домаћег бенда који још није снимио албум да рецимо представља демо снимке своје групе.

Није битино да један члан форума крене сам са таквом темом, ако је тема добра, она ће имати довољно прегледа да то оправда њено постојање.

Тек ако модератор утврди да је тема дуго запостављена, онда је треба угасити.

На пример, ја сам отворио тему PROG и, мада сам је да тако кажем првих страница водио сам, дошли су и други корисници, и та тема сада има скоро 15 000 прегледа, а људи каче занимљиве линкове.

Када би се угасиле теме о појединим бендовима, нарочито о бендовима који су жанр per se, изгубио би се један од битнијих разлога постојања овог музичког форума.

Замислите да се укине тема о ЕКВ! или о Смаку, или рецимо укинути тему о The Who коју сам сасвим случајно баш ја поставио пре дан-два (хоћу да кажем могао је исту да постави и неко други, јер тај бенд је легендаран и представља један од камена темељаца рок музике, али и културе 20 века генерално гледано); то би био нонсенс када је МУЗИЧКИ форум у питању! такође, ГАРАНТУЈЕМ да би таквом одлуком модератори изгубили много активних чланова са форума Музика - на пример ја лично више никада не би дошао на форум Музика јер ми више не би био интересантан , баш исто као што никада нисам био на форуму Крстарице посвећен религији.

Шта ћу на домаћем музичком форуму на коме нема теме о ЕКВ?! или о Смаку, или некој новој групи..

Зашто би рецимо тема посвећена дискусији о неком музичком правцу била "важнија" о теме која представља неку легендарну домаћу или страну групу?!

Свашта.

Извини, али твој предлог је најсмешнији коју сам овде прочитао, чак смешнији од "списка подобних жанрова" који је сачинио корисник налога simpleminds.

Poslednja izmena:
Зашто да не?

Треба отварати такве теме што више, нарочито са запостављеним а доказаним величинама, а може и члан неког младог домаћег бенда који још није снимио албум да рецимо представља демо снимке своје групе.

Није битино да један члан форума крене сам са таквом темом, ако је тема добра, она ће имати довољно прегледа да то оправда њено постојање.

Тек ако модератор утврди да је тема дуго запостављена, онда је треба угасити.

На пример, ја сам отворио тему PROG и, мада сам је да тако кажем првих страница водио сам, дошли су и други корисници, и та тема сада има скоро 15 000 прегледа, а људи каче занимљиве линкове.

Када би се угасиле теме о појединим бендовима, нарочито о бендовима који су жанр per se, изгубио би се један од битнијих разлога постојања овог музичког форума.

Замислите да се укине тема о ЕКВ! или о Смаку, или рецимо укинути тему о The Who коју сам сасвим случајно баш ја поставио пре дан-два (хоћу да кажем могао је исту да постави и неко други, јер тај бенд је легендаран и представља један од камена темељаца рок музике, али и културе 20 века генерално гледано); то би био нонсенс када је МУЗИЧКИ форум у питању! такође, ГАРАНТУЈЕМ да би таквом одлуком модератори изгубили много активних чланова са форума Музика - на пример ја лично више никада не би дошао на форум Музика јер ми више не би био интересантан , баш исто као што никада нисам био на форуму Крстарице посвећен религији.

Шта ћу на домаћем музичком форуму на коме нема теме о ЕКВ?! или о Смаку, или некој новој групи..

Зашто би рецимо тема посвећена дискусији о неком музичком правцу била "важнија" о теме која представља неку легендарну домаћу или страну групу?!

Свашта.

Извини, али твој предлог је најсмешнији коју сам овде прочитао, чак смешнији од "списка подобних жанрова" који је сачинио корисник налога simpleminds.

Komsijin predlog da se dozvole teme za pojedine znacajne bendove ima smisla i treba ga podrzati jer je dobar. To postoji na svakom muzickom forumu pa bi trebalo i ovde. Reci cu samo da neki veliki bendovi imaju vise znacaja za muziku nego svi bendovi odredjenog manje znacajnog pravca zajedno. Naravno i tu ne treba preterivati i pitanje sta je to veliki bend je relativno. Na kraju moze se i o tome diskutovati, sto bi bilo zanimljivo.

Sa druge strane komsija je jednistvena pojava na ovom forumu. Podseca me na onog lika sto trazi pecat. Traziti kaznene poene ili ban za nekoga ko je postavio neodgovarajuci bend u neku temu je smesno. Velika stvar u virtuelnom svetu. A ja mislim da je tako nesto idealna prilika da se zapodene neka diskusija, a ne ovako da se samo lepe linkovi bez ikakve komunikacije izmedju clanova. Cilj ovakvih foruma je pre svega zabava kao i same muzike. Nadam se da ovakvi "aparthejd" predlozi nece proci. Diskusija leci sve, a moze nesto i da se nauci.

Nijedan predlog nije smesan, a vreme i test zivota ce pokazati koji predlozi su dobri. Svi znamo da nezanimljive teme brzo padnu na stotu stranu i niko vise ne zna da li postoje.

Poslednja izmena:
Зашто да не?

Da ali samo pod uslovom da se naprave dodatni pdf-ovi sa muzičkim žanrovima jer će se desiti da ode tema na desetu stranu i ko će bunariti po forumu da bi je našao.Mnogi pregledaju samo par prvih i to je.. Nemaju realnu predstavu o sadržaju. Da ne pominjem klon teme. Nisam ni pregledala sve,tek neku trećinu ukupnih tema i moram priznati da sam se zgranula..
Šanse nema da se za svaki žanr otvori poseban pdf sa svojim diretkorijumima gde će Rock ili Metal imati sve pravce koji bukvalo nastaju iz dana u dan.I sami bendnovi prolaze razne faze.Spalo bi na kačenje albuma po žanru da i ne pominjem rasprave na tu temu... Znate i sami da kada gledate genre nekog benda retko stoji samo jedan.

Lično,najviše slušam metal.. Ako bih otvorila npr.. pdf.Metal. sa direktorijumima svakog pravca imali bi smo najmanje 15-ak ...
Izgubio bi se smisao. Slažem se da teme trebaju i otvaraće članovi. Kao lepljivu sam otvorila preporuke iz razloga da se ne otvaraju nove dok se nešto ne reši.
I moraju se postaviti neka pravila.. Ko bude otvarao teme mora da napiše nešto o samom bendu u uvodnom postu.

Svaki pdf će imati kafanu,lepljivu o novostima,koncertima isl.. Radiće se u hodu ali je bitan dobar start.

Back