Predložena dva nova slova u crnogorskom jeziku

ali, ako se oni osjecju posebnim narodom i posebnim jezikom, mi to moramo prihvatiti...Uostalom, oni imaju osobenu istoriju i uslove pod kojima su živjeli...:rtfm:

Не осећају се "они", већ само један њихов део. Већи или мањи, свеједно. Исто као што морамо поштовати и прихватити вољу оних Црногораца који за себе кажу да нису Срби, исто тако морамо поштовати и прихватати вољу оних Црногораца који за себе кажу да јесу Срби.

У Црној Гори, од 475.258 Црногораца, 273.366 се изјаснило као Црногорци у национаном смислу, а њих 201.892 као Срби.

И сад треба да слушамо ових 270.000, да поштујемо њихово право на избор и самоопредељење (што је ОК), како негирају то исто право овим 200.000, називају их "посрбицама", "издајницима" или шта већ. Ако осуђујемо ове "наше" који сличну терминологију користе против тих 270.000 несрпских Црногораца, не сме се игнорисати чињеница да поред њих постоји још и 200.000 српских Црногораца.

270.000 : 200.000 је уствари 57% : 43%. Значи, не ради се о томе да "Црногорци неће да буду Срби", већ да 57% (или више, или мање, небитно, суштина је да је реч само о једном делу популације, макар и већинском) Црногораца неће да буду Срби.

И још нешто... Мислим, ево, која је разлика када Тихи (или неко други, извињавам се Тихом али ми је први пао на памет) прозива дечка Монтенегрин88 за то што се као Црногорац не сматра Србином и тога када се после тај исти Монтенегрин88 руга Јеки021 зато што је 100% Црногорка, а сматра се Српкињом?

Мало ту треба такта...

И још нешто... Мислим, ево, која је разлика када Тихи (или неко други, извињавам се Тихом али ми је први пао на памет) прозива дечка Монтенегрин88 за то што се као Црногорац не сматра Србином и тога када се после тај исти Монтенегрин88 руга Јеки021 зато што је 100% Црногорка, а сматра се Српкињом?

Мало ту треба такта...

Који се потурица данас сматра Србином?
Ја нисам за то да се било шта намеће,нити је то могуће,али то није разлог да се не истакне истина,нити је то разлог да се истина прикрива под геслом "добросуседских односа",као ономад "братства и јединства".
Истина на видело,па коме се не свиђа не мора да је прихвати.

Мало ту треба такта...

Који се потурица данас сматра Србином?
Ја нисам за то да се било шта намеће,нити је то могуће,али то није разлог да се не истакне истина,нити је то разлог да се истина прикрива под геслом "добросуседских односа",као ономад "братства и јединства".
Истина на видело,па коме се не свиђа не мора да је прихвати.

Jao vise mi je preko k***a doslo kako se braca Crnogorci preseravaju.Majko sveta SVI SMO SISLI SA ISTE JEBENE PLANINE,SVI SMO SLOVENI!Danas ako si Srbin proklet si zauvek!Svi hoce da se sto vise odvoje od Srbije i od svega sto su zajedno s nama doziveli kroz istoriju.Ne mogu da shvatim kako ljudi mogu biti tako zatrti u mozak.Mislim evo primera Hrvati sad izbacili neku njihovu teoriju kako su oni poreklom iz Irana ili odakle vec.Znaci sramota ih je sto su istog porekla kao i Srbi,Crnogorci...Mislim sta reci.MA :klap::eek:

Back