Predbracni ugovor

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.579
Brena naterala Prijovicku da potpise predbracni...
Nije ni cudo prica se da Brena vredi vise od milijarde dolara.

E sad , nije problem napraviti predbracni ugovor, problem je tumacenje sudije u Srbiji...a oni su pismeni koliko para im tutnes u dzep...
Zato i pitanje, koliko je predbracni moguc za obicnog gradjanina?

Vrlo izvodljiv.
Ja sam ga imao u prvom braku i sve je proslo glatko.
Potpisali smo ga i sada - u drugom braku, i ne vidim razlog zasto ne bi islo sve glatko.
Definises lepo sve, precizno i jednoznacno, ne ostavis prostor za vrdanje i kraj price.

Brena naterala Prijovicku da potpise predbracni...
Nije ni cudo prica se da Brena vredi vise od milijarde dolara.

E sad , nije problem napraviti predbracni ugovor, problem je tumacenje sudije u Srbiji...a oni su pismeni koliko para im tutnes u dzep...
Zato i pitanje, koliko je predbracni moguc za obicnog gradjanina?

Isto kao svaki ugovor u Srbiji i dobro si dao primer. Medjutim, kod ovakvih ugovora veliku ulogu igra iracionalni osecaj partnera,
pa je najbolje da ugovor neko sastavi i samo donese na potpisivanje i naravno, takavi ugovori se stavljaju u sef, da do njih ne bi doslia
neovlascena lica.

pa i potpisivanje braka ti je ugovor..... sta mislis zasto ga maticar cita naglas i ti ga potpisujes . zasto zene traze braccni ugovor i mesanje drzave , zar im nije dovoljna samo ljubav.?
uvek je pre braka zensko kao prevrtljivo moralo da da neki miraz ili neki zalog.
predbracni je BOG cim devojka pomene brak ti samo pomenes predbracni pa da vidis kako vrda :mrgreen:

Zato sto u zakonu o bracnim odnosima stoji
Clan 5
(2) Majka i dete uživaju posebnu zaštitu države.

Clan 8
(2) Odricanje od prava na izdržavanje nema pravnog dejstva.

Član 9.
Imovinski odnosi u porodici uređuju se zakonom, a mogu se uređivati i sporazumno, u skladu sa ovim zakonom.
Član 151.
(1) Supružnik koji nema dovoljno sredstava za izdržavanje, a nesposoban je za rad ili je nezaposlen, ima pravo na izdržavanje od drugog supružnika srazmerno njegovim mogućnostima.

Član 153.
(1) Majka deteta koja nema dovoljno sredstava za izdržavanje ima pravo na izdržavanje od oca deteta za vreme od tri meseca pre porođaja i godinu dana posle porođaja.
(4) Minimalna suma izdržavanja predstavlja sumu koju kao naknadu za hranjenike odnosno za lica na porodičnom smeštaju periodično utvrđuje ministarstvo nadležno za porodičnu zaštitu, u skladu sa zakonom.

(2) Izdržavanje supružnika posle prestanka braka ne može trajati duže od pet godina.
(3) Izuzetno, izdržavanje supružnika po prestanku braka može se produžiti i posle isteka roka od pet godina ako naročito opravdani razlozi sprečavaju supružnika poverioca izdržavanja da radi.

Član 170.
(1) Ako je tokom trajanja zajedničkog života u braku došlo do neznatnog uvećanja vrednosti posebne imovine jednog supružnika, drugi supružnik ima pravo na potraživanje u novcu srazmerno svom doprinosu.
(2) Ako je tokom trajanja zajedničkog života u braku došlo do znatnog uvećanja vrednosti posebne imovine jednog supružnika, drugi supružnik ima pravo na udeo u toj imovini srazmerno svom doprinosu.

Član 175.
Ako je posle prestanka zajedničkog života u braku došlo do uvećanja vrednosti zajedničke imovine, svaki supružnik ima pravo na potraživanje u novcu odnosno pravo na udeo u uvećanoj vrednosti srazmerno svom doprinosu.

Član 181.
Pravo na deobu zajedničke imovine imaju: supružnici, naslednici umrlog supružnika i poverioci onog supružnika iz čije se posebne imovine nisu mogla namiriti njihova potraživanja.

I ono sto je falilo do novog zakona a sad postoji je

Bračni ugovor
Član 188.
(1) Supružnici odnosno budući supružnici mogu svoje imovinske odnose na postojećoj ili budućoj imovini urediti ugovorom (bračni ugovor).
(2) Bračni ugovor mora biti zaključen u pismenom obliku i mora biti overen od strane sudije, koji je dužan da pre overe supružnicima pročita ugovor i upozori ih da se njime isključuje zakonski režim zajedničke imovine.

Član 194.
(1) Dete i roditelj koji vrši roditeljsko pravo imaju pravo stanovanja na stanu čiji je vlasnik drugi roditelj deteta ako dete i roditelj koji vrši roditeljsko pravo nemaju pravo svojine na useljivom stanu.
(2) Pravo stanovanja traje do punoletstva deteta.
(3) Nemaju pravo stanovanja dete i roditelj ako bi prihvatanje njihovog zahteva za pravo stanovanja predstavljalo očiglednu nepravdu za drugog roditelja.

Sve ovo malo pomera jednostavno sklapanje ugovora predbracnog...
Bar za obicnu srednju klasu...

pa i potpisivanje braka ti je ugovor..... sta mislis zasto ga maticar cita naglas i ti ga potpisujes . zasto zene traze braccni ugovor i mesanje drzave , zar im nije dovoljna samo ljubav.?
uvek je pre braka zensko kao prevrtljivo moralo da da neki miraz ili neki zalog.
predbracni je BOG cim devojka pomene brak ti samo pomenes predbracni pa da vidis kako vrda :mrgreen:

A tek kad joj pomeneš da ćes uraditi DNK test svakog deteta čim se rodi...

Ja da sam imucniji sigurno bih trazio predbracni ugovor. Ovako i nema bog zna sta da mi uzme :D

Uz dobrog advokata moze da ti uzme ama bas sve sto imas...jednokratno doduse..

- - - - - - - - - -

A tek kad joj pomeneš da ćes uraditi DNK test svakog deteta čim se rodi...

Član 55.

(2) Pravo na utvrđivanje očinstva imaju: dete, majka i muškarac koji tvrdi da je otac deteta.

Ne i supruznik....

ma drzava stiti interese deteta i jednog od roditelja u slucaju da je ugrozen, egzistencijalno , a postavlja kroz formu braka jedan osnovni sistem raspolaganja imovinom , a bracnim ugovorom supruznicii sami ugovaraju pojedinosti vezane za iskljucivo IMOVINU , nista osim raspolaganje imovinom se ne moze ugovarati bracnim ugovorom..... znaci , obican ugovor gde ce se dve volje usaglasiti oko toga cija je renta stana, ciji je stan, koliko ce dobiti od ovog ,koliko od onog u slucaju da bla bla bla..... i cista racun duga ljubav ? zamisljam vase devojke kako bi reagvale kad biste im predlozili tako nesto hahahah

Član 45.
(1) Ocem deteta koje je rođeno u braku smatra se muž majke deteta.
(2) Ocem deteta koje je rođeno u roku od 300 dana od dana prestanka braka smatra se muž majke deteta iz tog braka ako je brak prestao smrću muža i ako majka nije sklopila novi brak u tom roku.
(3) Ocem deteta koje je rođeno u novom braku smatra se muž majke deteta iz tog braka.
(4) Ocem deteta koje je rođeno van braka smatra se muškarac čije je očinstvo utvrđeno priznanjem, odnosno čije je očinstvo utvrđeno pravnosnažnom sudskom presudom.

ma drzava stiti interese deteta i jednog od roditelja u slucaju da je ugrozen, egzistencijalno , a postavlja kroz formu braka jedan osnovni sistem raspolaganja imovinom , a bracnim ugovorom supruznicii sami ugovaraju pojedinosti vezane za iskljucivo IMOVINU , nista osim raspolaganje imovinom se ne moze ugovarati bracnim ugovorom..... znaci , obican ugovor gde ce se dve volje usaglasiti oko toga cija je renta stana, ciji je stan, koliko ce dobiti od ovog ,koliko od onog u slucaju da bla bla bla..... i cista racun duga ljubav ? zamisljam vase devojke kako bi reagvale kad biste im predlozili tako nesto hahahah

Znaci kratko i jasno: ako je moja kuca, ostaje 100% moja nakon razvoda. Ako je moje vozilo, ostaje moje nakon razvoda. I takve stvari da se spreci bilo kakvo vrdanje. Mada ako nije steceno u braku, trebalo bi svakako da je moje al aj ga vraga znaj. Ovako da se obezbedis puta 2 :D

- - - - - - - - - -

Nema, ali zamisli, posle 2 god braka, ti krenes da radis triput vise i zaradjujes u skladu sa time...i od tvog rintanja kupite stan i pukne lkubav - pola stana pripadne njoj.
Zato sam ja sve lepo definisao predbracnim ;)

Tako i treba.

samo IMOVINSKI REZIM..iskljucivo.....

Ovo ne razumem sta znaci?

- - - - - - - - - -

Nema, ali zamisli, posle 2 god braka, ti krenes da radis triput vise i zaradjujes u skladu sa time...i od tvog rintanja kupite stan i pukne lkubav - pola stana pripadne njoj.
Zato sam ja sve lepo definisao predbracnim ;)

Uz duzu pripremu za svaki ugovor postoji rupa....ili zloupotreba...
Npr ako je ona vise odrzavala stan, i dokaze da je to cinila od prihoda od svoje posebne imovine, onda ima pravo i na vise od pola stana..

Clan 5
(2) Majka i dete uživaju posebnu zaštitu države.

- - - - - - - - - -

Npr ako je ona vise odrzavala stan, i dokaze da je to cinila od prihoda od svoje posebne imovine, onda ima pravo i na vise od pola stana..

Imovinski odnosi u porodici uređuju se zakonom, a mogu se uređivati i sporazumno, u skladu sa ovim zakonom.
Član 151.
(1) Supružnik koji nema dovoljno sredstava za izdržavanje, a nesposoban je za rad ili je nezaposlen, ima pravo na izdržavanje od drugog supružnika srazmerno njegovim mogućnostima.
-----
Uvek ce da te juri za pare to ne moze nikakav predbracni da spreci.....znaci i predbracni mora biti u skladu sa ovim drzavnim zakonom.:evil:

Ovo ne razumem sta znaci?

- - - - - - - - - -

Ugovor se pravi tako da precizno definises nacin podele imovine, in to je to.
Moja bivsa i ja smo stavili u ugovor da u slucaju razvoda nepokretna imovina i motorna vozila pripadaju onome na koga se vodi, a novac pripada onome na cijem racunu se u to vreme zatekne.
I nije bilo nikakvih problema.

Doduse, sve su malo caknute, tako da koja nije depresivna????

- - - - - - - - - -

Ugovor se pravi tako da precizno definises nacin podele imovine, in to je to.
Moja bivsa i ja smo stavili u ugovor da u slucaju razvoda nepokretna imovina i motorna vozila pripadaju onome na koga se vodi, a novac pripada onome na cijem racunu se u to vreme zatekne.
I nije bilo nikakvih problema.

Ja bih rekao da nije bilo problema zato sto niko nije zeleo da ih pravi, a ne zato sto nije bilo prilike da ih napravi, a sad ti vidi da li sam tacno rekao...

- - - - - - - - - -

Npr jasno stoji u zakonu da upis nekretnine iako je na jednog clana porodice vazi kao da je istovremeno upisan na oba clana porodice...

Back