Predbracni ugovor

• Začetnik teme Začetnik teme Borg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a zar ne postoji onaj clan u zakonu o braku i bracnoj zajednici: sve sto je neko stek'o pre braka, u slucaju razvoda, ostaje u vlasnistvu onoga ko je to steko pre vencanja... znaci, deli se samo ono sto je steceno zajednickim radom... samo-odricanjem... licnom zrtvom i primerom... u slobodnoj interpretaciji vaseg rikana... ja mislim da su ti ugovori vise za neke velike zverke sa ogromnim honorarima... pa kad se ozene il' udaju za neku siroticu il' sirotana... pa posle, ti siroti, kad osete lep zivot, 'oce pola od onoga sto je neko drugi zaradio... znaci... kao, na primer... hm... da... dzulija roberts i hju grant u filmu 'noting hill'...

E upravo to, dakle da bi to bio slucaj mora se potpisati ugovor. Ukoliko se ugovor ne potpise, sve sto je neko imao pre braka, u braku postaje zajednicka svojina, dakle komunizam. Upravo da bi se uradilo razdvajanje svojine mora se potpisati ugovor.

Tako je.
Slazem se.
Moje je moje i zelim da ostane moje i posle razvoda.
Osim ako ne ozernim bogatashicu,tada cu pljunuti na takvu niskost i zaprepastiti se osudjujucim pogledom punim razocharenja i prekora ako bi mi puna qoqa tako neshto predlozila.

Ja znam tipa, stariji gospodin, udovac, ozenio se zenom dosta mladjom i na njeno insistiranje, prepisao joj sve sto je stekao u prethodnom zivotu i braku. Epilog: sutnula ga je vrlo brzo i uzela mu SVE. Sad se potuca po tudjim kucama i zivotari.
Ne verujem u princeve i bajke.

i ja gledao taj film... onda se on neko vreme potucao po tudjim kucama i u sledecem zivotu je nas'o veoma popularnu i bogatu glumicu i sve nadoknadio... a ona prva je propala zbog losih ulaganja na berzi... a onaj prvi je posle u onom tamo sledecem zivotu bio rak... i pojela ga roda...

Back