Treca prvo da ti kazem da mislim da si ti jedno DIVNO bice i blago onom koji starost s tobom doceka!!! Do pre 2godine..pa i do pre neki mesec sam se u potpunosti slagala sa tvojom vizijom sveta/braka ali onda me iskustvo osamarilo.
Mila moja brak je itekako obaveza. To je ZAKONSKI regulisana OBAVEZA. Dakle brak je ugovor. A ti ako ne zelis tu formu e onda nije obaveza.
Tužno je koliko mislite da ste oslobođeni konvencija i da ste tzv. modernih shvatanja, a u stvari ste vrlo licemerni.
Volela bih da sam licemerna ali vise sam... osvestena.
Čamu brak ako onoga sa kime se venčavate smatrate potencijalnim gmazom koji će vas opelješiti. ne pričajte o ljubavi, pošto je to previše proračunato da bi se govorilo o poverenju i ljubavi.
Juuuu taman posla da nekog smatram gmazom. Evo ti nekoliko primera koji cak nisu ni moji, ali su zakonski... diskutabilni. (podrazumevaj da se u svim primerima oni volU i da u brak stupaju iskljucivo sa iskrenim namerama i grade stabilnost... bar na pocetku)
1. Usla si u brak sa imovinom a on bez. Na zalost ili na vasu odluku nemate dece. Situacija: udare te kola... on nasledi sve. Ako pri tome imas 4 brata i njihovu decu. Ljubav je jedno, a geni su drugo.
2. Usla si u brak s nekim za koga smatras da je divan covek. Ljudi se menjaju... manje su ili vise dobri ali nikako idealni. Ako gosn pravi uzme kredit za bizMis koji propadne. Kredit koji je uzeo u toku braka je vas... pa nekako nece li se tvoja prethodno stecena imovina lakse istopiti tako?
3. Covek s kojim si usla u brak zarad ljubavi je skot koji je pored tebe zbog imovine (da se razumemo ustedjevinu +nekretnine nema previse ljudi i ljubav tada lako cveta jer je tlo plodno -on doso', lepo vam bilo akd se uselio, on popravio tus ti se zaljubila, sex bio dobar vi se uzeli... ali ti jednostavno nisi neko s kim on zeli da deli starost...ili gene... to je sjajno, ali sto onda da delite nekretninu ako ti je uzeo pola srca?)
Ne mogu u vezu da uđem sa nekim u koga sumnjam, a o braku da ne govorim.
Pa ni ne treba milo bice :*
Ne treba ni da budes spremna na to. U brak treba uci s nekim ko ti je prijatelj, ali i takvi izdaju zar ne?