Ајмо редом...Милановић није историчар него антрополог. Даље, знаима ме од кога је добио плакету, не како се плакета зове. Могу и ја сад да му издам плакету "Тарми Рићми", ал` џаба кад то не вреди ни пишљива боба. Схватам ја зашто се ти узрујаваш, паре су у питању. Ако ти ми овде с****мо пропаганду, нико неће да купује шарене књижице. Муштерије тражи на stormfrontu и srpskinacionalisti тамо су спремну у свашта да поверују, а нас, молим те, заобиђи.
Узгред, ваљда је основа култура да сајт који ваља дотичне књиге има секцију "О аутору"? Нешто нисам успео да је пронађем.
Милићевић је био етнолог, не историчар и бавио се народним обичајима.
И поврх свега, покушаваш да решиш ову расправу тиме што ћеш ми прикачити неку етикету "нацисте" и "мрзитеља аутора", а да свако види да никакву мржњу овде нисам изразио ни према коме, нити сам користио ad hominen аргументе. А за ову књигу или књиге, мислим да не морам нити ја нити било ко други да их студиозно проучава изолован у манастиру да би схватио да је једини принцип којим се воде - "игра бела меча, па се скупи раја", за шта је довољан и летимичан поглед.