PREDATORI

ufff, znaš li ti da si ovom temom otvorio bunar bez dna?:roll:
izgleda....ali koliko uvidjam.....sa pravim ljudima ovde.....ipak ova tema moze da preraste u antibiotik za ovaj forum

ne, nisu svi predatori manijaci i psihopate
Imaš, npr, sasvim "normalnu" osobu koja na forum dolazi navodno zbog zabave. Ta osoba vrlo dobro razdvaja vl i rl . Dakle: na forumu je jedno, u realnom svetu drugo. Na forumu voli da se igra, da se predstavlja kao neko drugi, da namerno dovodi ljude u zabludu. Za njega/nju to nije ništa loše - "samo zabava" (koja mu/joj hrani ego) ali ne i za njegove/njene žrtve.
Upravo mislim, da zato sto mu/joj ovo hrani ego laganjem i predstavljanjem sebe u drugacijem svetlu, bas zbog toga da je nerealan/na, i kasnije prelazi u neki vid bolesti, koji mu/joj muti razum i pomera granice vl ka rl....Tj gubi se razlika.....I to je sve pod uslovom da dovoljno dugo izdrzi ovde i i dalje nastavlja da dovodi ljude u zabludu.... Mada ja licno mislim da je vise onih koji gledaju da istaknu sebe i svoju stvarnu licnost, nego ovih drugih....

za razliku od nekih osoba, koje ih brkaju, poistovećuju itd.
Ovo ovde brkaju i poistovecuju je isto....ali na kraju krajeva.....da li to ispada kao da brkaju vl i rl ? Ili su bas oni ti koji prave jasnu razliku. Ali jednostavno gledaju, izmedju zabave i druzenja, ovo kao i nesto ozbiljno....

Ovaj primer osobe sto si navela je vrlo diskutabilan...jer, po nekom mom misljenju se deli na 2 vrste :

1. na one koji navlace i obmanjuju, a predstavljaju se kao drugaciji
2. i one koje zele da ih razotkriju pred svima - jer uvidjaju da se pored zabave, desavaju i vrlo vrlo ozbiljne negativne stvari (obmane i navlacenja), koje ipak uticu na ostatak sveta koji obitava ovde....i time mozda zele malo ozbiljnije da unesu sebe u sve to, da bi te negatvnosti smanjili na sto nizi nivo delovanja na druge....

-Inace obe vrste su ozbiljno unesene u rl i jasno ga razlikuju od vl

Ovi pod brojem 2 su se stvorili kao antipod ovima pod broj 1.....Jer su svesni njihovih postupaka....

...tako je predatori i u rl i na netu povredjuju i koriste druge, cak i ubijaju da bi od njih uzeli ono sto im je potrebno - hranu, vodu, skloniste teritoriju, novac, informaciju...sta god...predator je u stanju da ucini sve da bi dosao do onoga sto zrtva ima a sto njemu treba...cak i zbog neke pretpostavljene pretnje ...posto ne osecaju zaljenje jer zrtve dozivljavaju kao plen jedini nacin da im se suprotstavimo je da ih eliminisemo...pregovarati sa njima je gubljenje vremena

...u drustvu koje propagira free market i liberalni koncept sofisticirani predatori su cak ozakonili svoj "lov" (covek je coveku vuk i najjaci samo opstaju) i ne biraju sredstva da bi opljackali, prevarili, porobili, ako treba i eliminisali svoje zrtve koje su kao manje inteligentne a sve u okviru zakona koji kaznjava samo najteze oblike takvog ponasanja...rl ih je pun a ima ih i na netu gde vam nude sve i svasta pa koga navataju
Valjda si mislila: da ih zaobiđemo!?

....hm ok ... ako u ovom pravcu ide...i ako si mislila na manijake i psihopate.....kako mislis da covek takve vrste moze da ne bude svestan sebe i svoje poremecenosti i svoga delovanja....On i deluje iz tih pobuda i sa tim ciljem...i naravno da je svestan
Ali njegova svest ne radi kao svest normalne (zdrave) osobe.

Ali njegova svest ne radi kao svest normalne (zdrave) osobe.

Pa to sam i rekao. A ako si mislio na to da nije svestan svog poremecaja, jer je poremecen, tj ne moze biti objektivan prema sebi. Ja ipak mislim suprotno. Jer ipak takva osnba vidi da se razlikuje od drugih po necemu mnogo lošem. Uostalom ako niko od osoba sa bilo kakvim psihickim poremecajem ne bi bilo svesno svog mentalnog stanja, onda niko od njih ne bi islo kod psihijatra i koristio razne terapije prepisane od istog...
I ne treba cepidlačiti. Reč predator u temi treba uzeti kao simboliku.

Prijatelju, tek bi to bilo dzabe da sam rekao. Jer kad neko resi da istera svoje, taj to i uradi, ne obracajuci paznju na bilo sta drugo. Ja pokusao sa 5 posta da objasnim, pa kao sto vidis...bez efekta.

Iz procitanog na ovoj temi sledi da vecina nije bas cista....i da ima podvojenu svest...
I zato im godi virtuelizacija....pa samim tim forum tumace kao ekvivalentno zivotnom okruzenju.

I samo ta osnovna pristupna linija je dovoljna da oblikuje sve ostalo kao neistinito, licni fiks istomisljenika....

Ako tako gledamo onda je ovo tema o diskusiji uljeza u jednoj virtuelnoj zajednici i nacini hijararhijskog postavljanja te zajednice , kao i ostali propratni efekti tog postavljanja...

P.S. Zakljucak jacanja egoa na ovakvim grupama ljudi je onda neminovan....bar minimalno...

Predatori
1859_animado.gif
2115_animado.gif

Poslednja izmena:
Iz procitanog na ovoj temi sledi da vecina nije bas cista....i da ima podvojenu svest...
I zato im godi virtuelizacija....pa samim tim forum tumace kao ekvivalentno zivotnom okruzenju.

Sledi, ali iz tvog utiska kao pojedinca.....A sad iz sledece recenice koju si napisao, mi objasni smisao iste. Jer mi nije jasno kako podvojena licnost moze da podudara RL sa VR, da ta 2 smatra ekvivalentnim, ako je podvojena...i da njemu sve to GODI kao da nije podvojena. ???
I samo ta osnovna pristupna linija je dovoljna da oblikuje sve ostalo kao neistinito, licni fiks istomisljenika....

Kao sto je ovaj post tvoj licni fix...A posto je tema u haosu, krenula u vise pravca, iz aviona se vidi da nema ni jednu osnovnu liniju, osim uvoda. Inace, mnogo si sve generalizovao i iz toga postovao.
Ako tako gledamo onda je ovo tema o diskusiji uljeza u jednoj virtuelnoj zajednici i nacini hijararhijskog postavljanja te zajednice , kao i ostali propratni efekti tog postavljanja...

Tako TI gledas...A cisto me onako interesuje...odakle ti taj zakljucak kad je sadrzaj teme ispremesan sa svim i svacim ?!

P.S. Zakljucak jacanja egoa na ovakvim grupama ljudi je onda neminovan....bar minimalno...

Pa sigurno da niko ne dolazi ovde na forum da bi oslabio svoj ego. Zasto rec "EGO" poistovecujes sa necim losim ?! Zar je za tebe "EGOISTA" i "EGO" isto ?!

PS Kao sto vidis, tema je krenula u vise pravaca i neprepoznatljivog je oblika...Umesto da si pripomogao njenom definisanju...ti si je analizirao i to postovao ovde, cime nisi ni pomogao ni odmogao, osim sto si istakao svoj EGO iznad tuđeg...

Forum kao virtualna tvorevina nema egzistencijalne niti destruktivne fenomene, te je nemoguce da se poistovecuje sa realnoscu , gde su ti evekti znatno i presudno izrazeni i uticu na ponasanje....

Sad procitaj moj post, tvoj komentar , pa onda mi komentarisi, a ne zapisavaj....nisam se ja .urcio ovde, vec jednostavno zakljucio iz procitanog, a ti mi vezbas demagogije i projekcije na meni....
Hajde sad da krenemo od nule....procitaj prvu recenicu, iako je to samo jedan od detalja na osnovu kojeg sam dao svoju presudu, pa onda moj post, pa tvoj, pa onda daj zavrsnu rec.

Forum kao virtualna tvorevina nema egzistencijalne niti destruktivne fenomene, te je nemoguce da se poistovecuje sa realnoscu , gde su ti evekti znatno i presudno izrazeni i uticu na ponasanje....
Forum kao tvorevina DA....Ali forum sa sve korisnicima na njemu moze imati efekat na pojedinca koji se na njemu nalazi.....Samo na nekoga se odrazi pozitivno, a na nekoga negativno. Ili neko pocne da dolazi ovde kao negativna osoba, a postane pozitivac.....Evo na primer, ovde jedna devojka, sa kojom se licno poznajem, je pocela da dolazi sa jako niskim samopuzdanjem i svime sto to stanje nosi sa sobom (mislim na fizicki izgled).....Tu devojku je ovaj forum okrenuo za 180 stepeni, naravno u pozitivnom smislu, sto je prouzrokovalo jacanju njenog samopouzdanja (ega) tako da se dalje to odrazilo i na njen fizicki izgled (u pozitivnom smislu)....Tako da tvrdim da ipak u nekim slucajevima forum, sa svim svojim informacijama i komunikacijama, itekako moze da se odrazi na RL zivot neke osobe, i to u pozitivnom smislu....sto je inace ovu osobu dogradilo i usavrsilo i ucinilo je jacom, lepsom i sigurnijom u sebe....

Sad procitaj moj post, tvoj komentar , pa onda mi komentarisi, a ne zapisavaj....nisam se ja .urcio ovde, vec jednostavno zakljucio iz procitanog.
Mozda se ti nisi .urcio ovde....ali si takav utisak ostavio. Utisak jednodimenzionalnog sagledavanja ove teme, i brzopletog zakljucivanja sa ciljem da se uzdignes iznad svih koji su koliko-toliko doprineli njenom razvoju....mada ocigledno pogresan utisak, jer ti to, kao sto i sam kazes, nije bila namera....

Hajde sad da krenemo od nule....procitaj prvu recenicu, iako je to samo jedan od detalja na osnovu kojeg sam dao svoju presudu.
Kada kazes "iako je to samo jedan od detalja", znaci da si ostale detalje ostavio u rezervi, da bi me poklopio sta god da ti ja kazem....Ovime si sebi napravio mesta za dalje prepucavanje i preklapanje sledeceg mog posta u slucaju da ja sada napadnem tu tvoju presudu ili u slucaju da ja sada svoj EGO uzdignem iznad tvog....Sto mi inace nije ni bila namera, niti ce mi biti.....

pa onda daj zavrsnu rec.
Sve sto ti za kraj mogu reci je u vezi teme. I to je isto ono sto sam ti rekao i u proslom postu....Nedefinisana je, ako vidis da se moze oblikovati u nesto korisno, ti onda pripomozi.....Prepucavanjem ce samo doci do njenog zakljucavanja ili brisanja...

U smislu?

Treba li da ostavim ljude da i dalje dogovorno proturaju samo onu pricu za koju se vecina slozi?
To jeste trenutni trend u srbiji....Ako se slucajno secas ranijih normi kvaliteta i mogucih resenja, a danas se rade uz pomoc stapa i kanapa, onda se pominjanje normi shvata kao nerealno .urcenje...

Samim tim dajes argument mojoj tvrdnji da je forum samo pozeljna slika stvarnosti za vecinu korisnika, neka vrsta "second life" igre....

----------------------------------------------------------------------
A za seducera, koncentraciju je usmerio na pogresnu stranu...
Evo vaznog citata iz mog posta:

Moze se pricati o pozitivnim efektima komunikacije, neslaganja, jacanja preciznosti izrazavanja, pa cak i o vezbanju demagogije i hijararhijskog postavljanja u jednoj novoj zajednici sto ce dati samopouzdanje i u real zajednici za hijararhijsko postavljanje...

Ja u svakoj stvari vidim i ponesto dobro, delimicno i zbog toga sto ljudi ne primecuju i zaboravljaju sve uvezane odnose ,ako lako dodju do neceg....

Ali zakljucak da je real i virtual ekvivalentan ili slican je nedvosmisleno putokaz za udvojenu licnost , problematicno shvatanje i resavanje problema...

Posto je usvojen novi zakon gde ne smem vise da izazivam osecanje nize vrednosti ili diskriminacije na bilo kom mediju ukljucujuci i forum, to mi je dat pravni savet da prestanem sa izrazavanjem preko ovog medija, jer podlezem sudskoj tuzbi po tom osnovu u Srbiji....
Sudeci po reakcijama , taj pravni je istovremeno i drustveno dobar savet...

...ne - da ih eliminisemo...ja pricam o predatorima... a o cemu vi pricate i zasto taj pojam relativizujete valjda je samo vama jasno :)
Evo originala:
...tako je predatori i u rl i na netu povredjuju i koriste druge, cak i ubijaju da bi od njih uzeli ono sto im je potrebno - hranu, vodu, skloniste teritoriju, novac, informaciju...sta god...predator je u stanju da ucini sve da bi dosao do onoga sto zrtva ima a sto njemu treba...cak i zbog neke pretpostavljene pretnje ...posto ne osecaju zaljenje jer zrtve dozivljavaju kao plen jedini nacin da im se suprotstavimo je da ih eliminisemo...pregovarati sa njima je gubljenje vremena
Kako misliš da ih eliminišeš? Fizički istrijebiš? Ili šta?

U smislu?

Treba li da ostavim ljude da i dalje dogovorno proturaju samo onu pricu za koju se vecina slozi?
To jeste trenutni trend u srbiji....Ako se slucajno secas ranijih normi kvaliteta i mogucih resenja, a danas se rade uz pomoc stapa i kanapa, onda se pominjanje normi shvata kao nerealno .urcenje...

Samim tim dajes argument mojoj tvrdnji da je forum samo pozeljna slika stvarnosti za vecinu korisnika, neka vrsta "second life" igre....

---------------------

Ja u svakoj stvari vidim i ponesto dobro, delimicno i zbog toga sto ljudi ne primecuju i zaboravljaju sve uvezane odnose ,ako lako dodju do neceg....
Pa, mogao bi na uljudniji način komunicirati sa neistomišljenicima, pogotovu onim koje smatraš daleko ispod tvog nivoa slojevitosti, a ti ih, to ne možeš poreći, većinom omalovažavaš. Na pr. ne propustiš priliku da se narugaš ženskoj inteligenciji.

Nekima je, pa možda baš i tebi, forum "premier life".

Da se primijetiti da ipak prihvataš i tuđa gledišta.

Pa to jeste mozda vid selekcije, to stoji...
Jer primetio sam da moje reci ne gledaju kao omalovazavanje oni ljudi koji su spremni na konstruktivnu kritiku, a oni koji su dosli da se natope njihovi egoi, oni ocekuju eufemisticke i uvijene recenice da bi ih tumacili kako su na kraju ipak bili u pravu, sto u prevodu dovodi do komunikacije kojoj svi pricaju razlicito, svi se slazu, i ispada da niko nikog ne slusa i ne razume....
To su ceste situacije.....kad motiv postaje vazniji od izgovorenog...

A premier life je ono sto ne sme nikome da se desi....
Forum moze biti mesto gde potrosite dnevno 2h iliti 2h vise od izlaska sa drustvom, ali nikad ne sme biti premier life...jer onda je osoba patoloska , a forum vid njene patologije....

Moja recenica odsecno i jasno , bez uvijanja, i stoga i grubo govori o ovom nacelu...
Zakljucak pre ili posle, da svi koji misle da je virtual isto sto i real , hodaju ka patologiji ili vec jesu u njoj je omalovazavajuci? Zato sto je pre....a kad je posle.....onda je manje omalovazavajuci, mada iz ugla neutralnog gledanja znaci da sam pretpostavio da su te osobe i glupe pa sam morao da im svima pojasnjavam zasto su patoloske , a ne kroz jednu recenicu...

A sam znas da se mnogi ljute sto im objasnjavas kao da su mala deca....kao i to ih omalovazava...

A sto onda curak ne bi okrenuli naopako , pa ti izneses tvrdnju, pa ko ne razume, on trazi pojasnjenje...
Ko se uvredi , uvredio se, omalovazio sam ga....(da ga lazem da je najlepsi na svetu, to bih mogao, jer forum je, estetika je slabo ispoljiva osobina....)

Posto je pravno gledano kranje vreme, to nije losa ideja....
Mnogo ste mi danas lepi , forumasi.....

U smislu?
Zavisi

Sada ti mesas RL i VR

Nema sta ti tu da tvrdis....Forum ima vise primena u zavisnosti od potrebe korisnika....

Moze se pricati o pozitivnim efektima komunikacije, neslaganja, jacanja preciznosti izrazavanja, pa cak i o vezbanju demagogije i hijararhijskog postavljanja u jednoj novoj zajednici sto ce dati samopouzdanje i u real zajednici za hijararhijsko postavljanje...
Samo si ponovio , ono sto sam ja rekao, samo svojim recima...

Ovde se nisi izjasnio da li vidis u svakoj stvari i ponesto dobro, zato sto si ti zaboravio neki odnos ili je tebe neko zaboravio, kada je lako dosao do neceg...?

Ali zakljucak da je real i virtual ekvivalentan ili slican je nedvosmisleno putokaz za udvojenu licnost , problematicno shvatanje i resavanje problema...
Znaci za tebe su podvojene licnosti, osobe, koje placaju, kupuju preko interneta, koje se informisu preko interneta, kojima je posao internet, koji komuniciraju sa svojim rodjacima i prijateljima preko interneta, inace to su sve ljudi koji duze od tvojih 2 sata koriste internet....za tebe su znaci i modovi podvojene licnosti.....? Mislim...alal ti vera kako generalizujes sve...

U smislu?

Posto je usvojen novi zakon gde ne smem vise da izazivam osecanje nize vrednosti ili diskriminacije na bilo kom mediju ukljucujuci i forum, to mi je dat pravni savet da prestanem sa izrazavanjem preko ovog medija, jer podlezem sudskoj tuzbi po tom osnovu u Srbiji....
Sudeci po reakcijama , taj pravni je istovremeno i drustveno dobar savet...
Koliko vidim, ova tvoja 2 posta su susta suprotnost jedan drugom

Pa to jeste mozda vid selekcije, to stoji...
Jer primetio sam da moje reci ne gledaju kao omalovazavanje oni ljudi koji su spremni na konstruktivnu kritiku, a oni koji su dosli da se natope njihovi egoi, oni ocekuju eufemisticke i uvijene recenice da bi ih tumacili kako su na kraju ipak bili u pravu, sto u prevodu dovodi do komunikacije kojoj svi pricaju razlicito, svi se slazu, i ispada da niko nikog ne slusa i ne razume....
To su ceste situacije.....kad motiv postaje vazniji od izgovorenog...
Heh i ti ocigledno mislis da sa takvim osobama mozes da izadjes na kraj.

A premier life je ono sto ne sme nikome da se desi....
Forum moze biti mesto gde potrosite dnevno 2h iliti 2h vise od izlaska sa drustvom, ali nikad ne sme biti premier life...jer onda je osoba patoloska , a forum vid njene patologije....
U vezi ovoga sam ti rekao u proslom postu.....ustvari, vise te pitao

Moja recenica odsecno i jasno , bez uvijanja, i stoga i grubo govori o ovom nacelu...
Hajde sad da krenemo od nule....procitaj prvu recenicu, iako je to samo jedan od detalja na osnovu kojeg sam dao svoju presudu.

Tvoje recenice jesu odsecne, ali sa mnogo uvijanja...s time sto u njima ostavljas dosta mesta za samoodbranu ili napad da bi zastitio svoje stavove, kao npr ova boldovana. Inace tako su ti sve srocene da ih dosta njih i nece razumeti...sto onda i nema neke svrhe kada i drugi ne mogu da ucestvuju.....

Zakljucak pre ili posle, da svi koji misle da je virtual isto sto i real
Ko je rekao da je isto, aman ?! Da li si sreo nekoga u zivotu da ti kaze da je virtuel i real isto ?!

A sam znas da se mnogi ljute sto im objasnjavas kao da su mala deca....kao i to ih omalovazava...
A da li si ti pomislio na to da je taj mozda inteligentniji od tebe ?....Pa kad vidi sta mu ti crtas, sa kog nivoa mu se obracas, i na kom nivou mu se obracas, onda ne moze da veruje svojim ocima sta cita, pa se onda naljuti.....

A sto onda curak ne bi okrenuli naopako , pa ti izneses tvrdnju, pa ko ne razume, on trazi pojasnjenje...
Ko se uvredi , uvredio se, omalovazio sam ga....(da ga lazem da je najlepsi na svetu, to bih mogao, jer forum je, estetika je slabo ispoljiva osobina....)
Ti izgleda otvori ovde neku ordinaciju
Posto je pravno gledano kranje vreme, to nije losa ideja....
Mnogo ste mi danas lepi , forumasi.....
Kada bi ovo nekom znacilo, taj bi ti verovatno dodelio reputaciju....a posto...

picture.php

Koliko vidim, ti bi, na ovoj temi,
najradije da govoris o sebi....i o
tome kako si surov i nemilosrdan
prema egoistima-povrsnima-koji
se prave pametni-glupacima.....

Stvarno nemam sta da dodam, jer procitao sam sta si napisao, i vidim da kljucnu stvar pretvaras u internet kupovinu, a dobre stvari vidis kao ono sto si TI rekao, ne povezujuci sa vrlo vaznim smislom svega...

Hteo sam da pojasnim, zasto imam takav stav, mozda ce nekome da koristi,ali uvek mogu da se vratim na sistem koji vecina sugerise kao praktican, a to je ako razumes, razumes, ako ne, tumaci kako ti je volja, pretvaraj me u sta hoces, to ce onima koji su blizi tvom nacinu razmisljanja biti opravdano, a drugima ce dati drugaciju sliku o tebi i to je to...

Posto ovo nije real, potpuno je nebitno to sto grupacija ljudi ima negativno misljenje...
Iz pokazanog ne vidim mogucnost da govorim sa inteligentnijim (inteligentnijim mozda, ali nikako sa preciznijim i prozetijim sagovornikom)....Mada inteligencija nema veze sa tim da moze biti izreceno vrlo mudro stanoviste...ima veze sa stilom odgovaranja.
Mislim da gresis, ako mislis da su moje reci upucene samo tebi....Npr ove reci da ih citas samo ti, nikad ne bi bile napisane...sta ima ja da te masiram, jasno si iskazao sta jesi i koliko pucas...
Ovako imaju svrhu.....

Znaci za tebe su podvojene licnosti, osobe, koje placaju, kupuju preko interneta, koje se informisu preko interneta, kojima je posao internet, koji komuniciraju sa svojim rodjacima i prijateljima preko interneta, inace to su sve ljudi koji duze od tvojih 2 sata koriste internet....za tebe su znaci i modovi podvojene licnosti.....? Mislim...alal ti vera kako generalizujes sve...

Stvarno nemam sta da dodam, jer procitao sam sta si napisao, i vidim da kljucnu stvar pretvaras u internet kupovinu, a dobre stvari vidis kao ono sto si TI rekao, ne povezujuci sa vrlo vaznim smislom svega...

Gde ti u tom postu vidis da sam ja pretvorio internet kupovinu u kljucnu stvar pored svega ovoga sto sam nabrojao, nije mi jasno :think:?! Kao sto vidis ja sam postovao, na tvoj post.....a ti sad vadis iz konteksta nesto i postujes na moj post !

Hteo sam da pojasnim, zasto imam takav stav, mozda ce nekome da koristi......

To tvoje objasnjavanje sebe, ostavlja jako iritirajuci utisak nekog vir.betmena koji se ovde bori protiv zlih egoista. Tako da ne verujem da bi bilo kome to koristilo....

Posto ovo nije real, potpuno je nebitno to sto grupacija ljudi ima negativno misljenje...
Zasto onda uopste trosis energiju da kucas, trosis sebe ovde i bilo gde na forumu....kada ti je ovo sve totalno nerealno?....Zasto onda ovako burno reagujes, kao sada, sa dozom cinizma (u prethodnom). Zasto pokusavas da spustis nekoga, kada ti je nebitna negativna grupacija ljudi prema tvojim stavovima ? odakle tolike tvoje reakcije, ovde na VR ?!

Iz pokazanog ne vidim mogucnost da govorim sa inteligentnijim (inteligentnijim mozda, ali nikako sa preciznijim i prozetijim sagovornikom)....
Mogucnost nece ni postojati na ovoj temi, kada ti ne postujes njen uvod.

Mislim da gresis, ako mislis da su moje reci upucene samo tebi....Npr ove reci da ih citas samo ti, nikad ne bi bile napisane......
Samo iz ova tvoja 2 posta se vidi da si ti ipak ustvari dosao da uzdignes svoj EGO iznad tudjeg....Jer ako se ti obracas meni, a to tvoje obracanje je ustvari da bi drugi videli tvoje visokointelektualno izlaganje, i mozda ti dodelili neki rep zbog toga (kao divljenje tvome intelektu)....s time sto i sam kazes neistomisljenici su ti nebitni, jer je ipak sve ovo VL, i pored svega toga jos i dodas da ti nije publike da ovo tvoje izlaganje vidi, ti mi onda ne bi ni postovao......do kog drugog zakljucka covek moze da dodje osim da dolazis ovde da pothranjujes svoj ego....

Mnogo si toga o sebi rekao, osim sto jos nisi DIREKTNO odgovorio na pitanje iz uvoda teme.....A to je : "Koji je razlog tvoga bivstvovanja ovde na forumu ?!"

A moram li da svakom pojedinacno odgovaram ili je dovoljno da odgovorim jedanput , dva puta ili tri puta...

Ma ok sto se tice teme, ja sam rekao sta sam hteo da naglasim , video sam u postovima izjednacavanje nacina razmisljanja u realu sa virtuelnim, cak je i eksplicitno receno....necu sad ponovo da pojasnjavam tvoje tumacenje virtuelnog...kao sredstva komunikacije....

Koliko ljudi koristi search?
Kakav je smisao foruma sa search, a kakav bez search opcije?

Ovo opet iznosim da bih se .urcio , naravno , jer sta drugo moze da bude motiv osobe koja se ne slaze sa tobom....nego da se .urci sa tobom i nad tobom , ako moze....

Poslednji citat znaci da negujem misljenje neke manjine, koja je zagusena misljenjima slicnim tvojim i uobicajenim (namerno sam izbegao rec prosecno , jer to nije prava rec) u Srbiji...
I znam da je mnogo bitno da ta manjina shvata da postoje ljudi poput njih , da se ne svodi sve na njihovo "real" okruzenje koje je u stvari pod uticajem "media virtuelnog okruzenja" tj manje ili vise ispranog mozga....

Ispranost mozga i agresivnost prema razlicitom potpuno pokriva polje "reala" pa se svaki nestereotip kaznjava...

Ne ocekujem da ovo potpuno razumes, ali ne ocekuj ni da cu ulaziti u komunikaciju da ti pojasnjavam sta ovde pise....

E da, da ne bi bilo prepucavanja....
Jasno mi je da ti iskljucivo zelis da u temi obradis one osobe koji razdvajaju real i virtuelno...i da si sam takav...
Otuda i odgovarajuci naziv predatori...

Medjutim iz odgovora se vidi da je za dobru vecinu, forum alter ego....i u tom smislu je moj komentar bio postavljen, jer alter ego ne da nije blag, vec je postao i sustinski emocionalni temelj, e to je ono sto ja uzimam kao vazan detalj , a ti ne...jer ti polazis samo od sebe....

Da se razumemo, ako bih dosao iz nekog kluba , posle zabave i seo za komp, i forum shvatio kao pitalicu , anketu, sta da odgovori TP , kao fizicko lice, onda bih odgovorio kako bih odgovorio, bolelo bi me uvo za to sto vidim da neko itekako pati u realu, i da cu mu kroz virtuelno moci sa malo reci i postujuci ocekivanu proceduru i vremenske zastavice moci da uzmem i iskoristim sta god hocu....
Jednostavno bih mogao polje foruma da vidim kao nastavak polja kluba i izlaska...
Ali to je samo jedno tumacenje i ponasanje na forumu...i to vrlo uobicajeno ovde, a vrlo nekulturno i povrsno i devijantno , posmatrano iz ugla forme foruma....
I zove se chatovanje na forumu....

Sve preko toga, sto nije obicno chatovanje, postaje nesto drugo sto ti i dalje tumacis preko komunikacije i chatovanja...

Ali ovo nije upuceno tebi, to ja flipnuo , pa bulaznim, radi svojih beleski...

!Da ti ustedim trud, to cesto radim...jer radim na puno mesta i imam pauze dok cekam druge da zavrse posao....i ako mi padne ideja, i padnem na provokaciju, ja posaljem post i kasnije mogu da tu ideju elaboriram i ubacim u svoju bazu i bazu tekstova....

6.oslobađanje frustracija ....ali i bijeg od spoljašnjeg,realnog i sve zahtjevnijeg okruženja.
Linija manjeg otpora kao prenosiva nadoknada onog što jesmo i nismo,onog po čemu Jesmo i vanjskog svijeta koji je uvijek tu da nas "zaskoči" i podsjeti na procjep između naših želja i mogućnosti.
Zato,dragi moji..svijet je čarobna školjka i uvijek možemo da se igramo,da zaboravimo i preskočimo ograde,da uživamo u (ne)znanju..svejedno jesmo li lovci ili divljač ponekad

Back