Predator 2

Parkerisee, nemoj moje postove zloupotrebljavati , majke ti.

Nemoj , ko boga te molim.

Pod "tamnom stranom licnosti" sam mislio nase ponasanje, u datim okolnostima.

Vidi. Mravi ti smetaju ako si sa nekom extra zeMskom na pikniku. Najradije bi ih spalio, unistio ceo mravlji rod.

Isti mravi ti ne bi smetali da si sam, u svojoj sobi. Ne bi ti palo na um da ih istrebis

I sta mrav konta?

Vamo me spaljuje, a ovde mi daje kocku secera.

Kad bi samo ovi ljudi znali sta ih ceka...
1987_predator_001.jpg

a ja mislio da je ovo tema o Predatoru.... :(

Mozda oni imaju potpuno drugacije poglede na te obicaje, ne smatraju ih tradicijom, vec nezamenjivim i neprolaznim delovima svoje kulture, tj. ne mora da znaci da su ti obicaji stari i drevni, vec da su deo njihovog zivota.:D

a ako običaji potiču iz drevnih vremena, onda nisu deo njihovog života ili šta...?:dontunderstand:
svi običaji potiču iz drevnih vremena...a Predatori su zanimljivi zato što pored lasera, raznih sprava i međugalaktičkog leta, oni i dalje idu u šumu da love :mrgreen:
što ih čini mnogo stvarnijim, za razliku od glavatih, bezosećajnih mekušaca koji upravljaju letećim tanjirima...

;)
a ja mislio da je ovo tema o Predatoru.... :(

a ako običaji potiču iz drevnih vremena, onda nisu deo njihovog života ili šta...?:dontunderstand:
svi običaji potiču iz drevnih vremena...a Predatori su zanimljivi zato što pored lasera, raznih sprava i međugalaktičkog leta, oni i dalje idu u šumu da love :mrgreen:
što ih čini mnogo stvarnijim, za razliku od glavatih, bezosećajnih mekušaca koji upravljaju letećim tanjirima...

Mozda je njihova potreba da love, mazu se po licu krvlju svojih neprijatelja itd. Mozda nemaju isti stav prema tradiciji kao i ljudi, oni cuvaju te obicaje iz nekih drugih razloga, odkud znas da su napredniji od nas, mozda su imali lasere i bombe pre nego sto su izmislili neke obicaje, ko zna sa kakvog mesta dolaze, mozda imaju dosta bolje uslove za razvoj tehnologije.

Joj, opet moram da eto "*****m"

Svaka vrsta, koja je razvila tehnoligiju za interstelarni let, mora da je razvila i usputne nauke, kao sto je etika, moral i tako.
Po prirodi ne ide jedno bez drugoga...

I zasto bi tolika napredna rasa lovila nasu krv, kad je mogu vestacki uzgojiti?

A mi ako smo taj "uzgoj"....blago njima. Mi imamo nuklearno oruzije.'
Cisto sumnjam da bi iko dozvolio da mu svinje u toru razvijaju atomske bombe.

Ma...

Svaka vrsta, koja je razvila tehnoligiju za interstelarni let, mora da je razvila i usputne nauke, kao sto je etika, moral i tako.

Ma...

Ako mi imamo nuklearke, sta tek predatori imaju? I odkud znas da mogu da prave vestacku krv? Mozda su imali bolje uslove za razboj tehnologije od nas, mozda imaju neke naprednije resurse i materijale. Sa razvojem tehnologije i naoruzanja, etika i moral opadaju, ljudi su ti najbolji primer za to.;)

Ako mi imamo nuklearke, sta tek predatori imaju? I odkud znas da mogu da prave vestacku krv? Mozda su imali bolje uslove za razboj tehnologije od nas, mozda imaju neke naprednije resurse i materijale. Sa razvojem tehnologije i naoruzanja, etika i moral opadaju, ljudi su ti najbolji primer za to.;)

Ti vidis trenutno cinjenicno stanje i ne mogu da se ne slozim sa tobom.
Nuklearno oruzje je sam vrh. U galaktickim aspektima.
Oruzje koje moze da istrebi jednu nastanjenu planetu, oruzje koje je postalo jako lako za mas proizvodnju i distribuciju.

Ako neka strana rasa oce da kao {osvoji) zemlju, nece moci tek tako.

Ako nista, ljudska vrsta je razvila nauku o ratovanju, da ne kazem doktrinu.

A da li etika i moral opadaju sa probojem nauke, to je diskutabilno i pada u domen sociologije , konkreto sajberpanka koji je jedan od pravaca sci fi zanra.

Epilog:
Neka dodju, pustimo ih da misle kako misle i ako nam nije po volji, udarimo ih.
A ljudska vrsta zna kako da udara, a i ima cime.

Covece, govoris kao da ce nas svakog casa napasti. I ne bih se slozio sa tobom sto se tice nuklearki, po toj teoriji, covecanstvo je na vrhuncu dostignutog stepena naoruzanja, tako su se verovatno osecali i ljudi kada su izumeli vatreno oruzje. Mozda zaista postoji neka civilizacija u svemiru, koja je razvila oruzje nekoliko miliona puta jace od nuklearnog. ;)

Covece, govoris kao da ce nas svakog casa napasti. I ne bih se slozio sa tobom sto se tice nuklearki, po toj teoriji, covecanstvo je na vrhuncu dostignutog stepena naoruzanja, tako su se verovatno osecali i ljudi kada su izumeli vatreno oruzje. Mozda zaista postoji neka civilizacija u svemiru, koja je razvila oruzje nekoliko miliona puta jace od nuklearnog. ;)

Nadamo se najboljem, a spremamo se za najgore
J.B.Tito

Jace oruzje, razornije od nuklearnog i nije potrebno.

Koja bi mu svrha bila?
Da raznese pola vasione?

Ma...

niko nas ne uzgaja...pojedini Predatori dolaze da nas love samo da bi imali našu lobanju svojoj kolekciji...simple as that :)
i to nam je na neki(bolestan i izopačen)način kompliment, jer su njihove žrtve isključivo bića koja pružaju najveći izazov. jedina bića koja su im interesantnija su elijeni i zato ih uzgajaju...odnosno čuvaju njihove "matice".

a što se nuklearki tiče...ne sumnjam da oni imaju razna razorna oružja, ali to bi bilo kao da pitaš pecaroša: "zašto jednostavno ne baciš granatu u jezero i pokupiš mrtvu ribu, umesto da se bakćeš sa tim štapovima i udicama...?"...oni ne dolaze ovamo da bi pokorili planetu, nego da bi zadovoljili svoje prirodne nagone.

Ma...

Izvini ne mogu da se slozim sa tobom, i tvojom ideologijom...

Prvo, rat, naoruzanje i nauke koje se koriste za isto, kao sto su Hemija, Fizika i grane tehnike, nemaju nikakvu povezanost sa Moralom ili Etikom.. Ni posrednu, ni neposrednu..
A samim kreiranjem necega sto unistava zivot, kosi se sa Moralom i Etikom, i samim tim ne pomaze u njihovom razvoju..

Ne mozes, tj. ne mozemo pretpostaviti da oni imaju moral, postuju tradiciju ili ista od toga nakon sto smo im videli face..

Sad sto se tice vanzemaljaca izvan okvira Predator ostvarenja..

Prvo, u nasim uslovima, evolucija se odvijala u pravcu u kom se odvijala, i evo izasli smo takvi kakvi smo...

U drugim uslovima, evolucija se drugacije odvijala.. Znaci oni izvan Suncevog sistema, mogu biti sasvim drugacije gradje tela, gradje mozdanog sistema.. Mogu biti Brainiac- i, a ne moraju.. Nasi zakoni Fizike, Hemije i drugih nauka mogu, a ne moraju uticati na njih.. Kod njim mozda ne postoji Gravitacija.. Mozda su evoluirali i naucili da lete.. Mozda sa krilima, mozda bez krila.. Mozda uopste ne poseduju ekstremitete..

Sto se nuklearnog oruzija tice.. Kako bi ono reagovalo na Svemir, i stanje bez gravitacije i atmosfere? Znamo da ono reaguje na spoljne uticaje.. Sta bi bilo u Svemiru, gde su oni razliciti?

Tako da, Nuklearno oruzije je efektivno na Zemlji.. A izvan.. Ne zna se..

I sigurno je da postoji oruzije jace, savrsenije od Nuklearnog.. Uzmi Biohemijsko.. Sta ako su kreirali ono koje njima ne skodi, a reaguje na nasu krvnu plazmu.. Plazma je deo krvi koju svaki sisar ima...

Mnogo jace od Nuklearnog, a ostavlja planetu pogodnu za porobljavanje, i dalji zivot onoga ko je pokori..

Da ne citiram redom svaku recenicu...

1. Naravno da postoji mnogo jace oruzje od nuklearnog. Dal je uopste moguce da neko misli da je nuklearno oruzje najjace koje postoji u "galaktickim aspektima"? =) Nuklearno oruzje je kao petarda u odnosu na ono sto postoji van Zemlje.

2. Moral i etika nemaju apsolutno nikakve veze sa tehnologijom.

3. Postoje rase koje su tehnoloski superiorne, ali koje su malevolent i koje nemaju osecaje za moral i etiku, tako da nije tacno da tehnologija, moral i etika "po prirodi" ne idu jedno bez drugoga. Naprotiv.

4. Te reptilske rase ne jedu samo ljudsku krv, vec svest. Krv je komponenta koja treba reptilima u trecoj dimenziji. Oni najvazniji, i oni koji manipulisu ljudskim bicima, nalaze se u cetvrtoj, i oni se hrane vasom svescu, a "zauzvrat" vam daju vasa verovanja, emocije, sklonosti, um, dakle sve sto znate, tj. mislite da znate o sebi i svetu.

5. "Alijeni" ili Greys kako ih uglavnom ljudi znaju su samo sluge reptilima, ni iz kog drugog razloga im nisu interesantni, za razliku od ljudskih bica.

6. Postoji beskonacan broj stvarnosti, i u tim stvarnostima naravno da ne vaze zakoni koji vaze ovde na Zemlji. Postoje drugaciji zakoni, drugacija fizika, hemija, drugacije zivotinje, stvarnosti koje su u celosti apstrakcije, bez ikakvih organskih bica, itd.....samo skucen um mora da preslikava i podrazumeva da ono sto postoji na Zemlji je obrazac za sve svetove.

Mozda se neki od njih infiltrirao na forum i posmatra sve sto se ovde kaze. Mozda upravo sada sedi za kompom i trazi zrtvu (onog ko je najblizi otkrivanju istine):D

online-predator.jpg

Poslednja izmena:
gledao sam Alien sva 4 dela,Predator 2 dela i AVP 2 dela takodje sam i prije presao sve moguce njihove igrice...

jednostavno je zasto je Predator u 1 poslat to je mladi i neiskusan Predator kome treba mnogo skilla da bi presao prvu prepreku i on onda ide na planetu gde vlada rat i takva sranja isto tako i u drugom delu i u AVP ona tri Predatora isto idu na obuku dok je Predator u AVP requiem matora masina za ubijanje ljudi i Aliena i drugih stvorenja bez greske sto je i bilo tako dok ga nije napao neocekivano PredAlien koji je nesto nalik Alien kraljici samo mnogo manji :D

Poslednja izmena:
gledao sam Alien sva 4 dela,Predator 2 dela i AVP 2 dela takodje sam i prije presao sve moguce njihove igrice...

jednostavno je zasto je Predator u 1 poslat to je mladi i neiskusan Predator kome treba mnogo skilla da bi presao prvu prepreku i on onda ide na planetu gde vlada rat i takva sranja isto tako i u drugom delu i u AVP ona tri Predatora isto idu na obuku dok je Predator u AVP requiem matora masina za ubijanje ljudi i Aliena i drugih stvorenja bez greske sto je i bilo tako dok ga nije napao neocekivano PredAlien koji je nesto nalik Alien kraljici samo mnogo manji :D

E ovo je pravi fan!!1 :klap::ok:;)

hahaha....bas sam danas gledao oba AvP po 3,4 put.
Dosta dobro Pele :klap:
Samo mala ispravka :lol: AlienPred ga nije napao neocekivano, on ga je video na onom snimku jos pre nego sto je posao na zemlju ;) A i ***, na kraju totalno ostao bez oruzja, ali opet ga sjebao, mada je i on bio malo ranjen, ali nbt :p

bio je sinoc Alien na tv, zao mi je sto nisam stigao da ga pogledam, ne znam ni koji je deo bio...a inace nikad nisam gledao ni jedan deo Alien, na zalost samo nekad na prekide ali nikada ceo film....

Prvi deo, taj je dosadan, bar meni. Sniman pre 30 godina pa su efekti losi....Sledeceg petka je valjda drugi deo, pa ti gledaj ;)

Back