Precenjeni muzičari i bendovi

Transcendental

Buduća legenda
Poruka
29.502
Video sam temu na filmovima, samo sa tamo prikladnom tematikom...Pa me zanima šta vi mislite, koji su precenjeni muzičari...kako nekada tako i sad.
Ja na prvo mesto stavljam Radiohead. Toliko su mi dosadni da mi nije dobro.
Zatim Muse, Coldplay...Ova šatro muzičarka što je ceo svet sluša odjednom, Adele...Foo Fighters...itd.

I Nirvana naravno...

a za tu Adele, sta znam...ne peva lose...***, nju ne provlaci izgled, znaci da ipak ima glas :D A i zasto mislis da je precenjena, to jest, ko je to precenjuje ? Ja bih pre rekao da je ona Zaz precenjena, ajde da se ogradim, makar kod nas, nisam primetio da nasi nesto mnogo slusaju Adele, ali zato Zaz, to je sad moderno, da kazes da slusas Zaz, onda si kulturno prosvetljen...

Mislim da Adele nikako nije precenjena...Danas kada je ceooo svet pod ovom tehno-elektro sta vec manijom i kada su i reperi, i rokeri i pop muzicari odjednom svi pod david guetta stilom, i kada se sve pevachice samo skidaju i nastupaju u halterima u spotovima, ona se lagano pojavila sa svojih 20 kila viska, uzela da peva svoj neki stil i uspela pored svega toga da postane izuzetno popularna.

potpisujem :)

I Nirvana naravno...

a za tu Adele, sta znam...ne peva lose...***, nju ne provlaci izgled, znaci da ipak ima glas :D A i zasto mislis da je precenjena, to jest, ko je to precenjuje ? Ja bih pre rekao da je ona Zaz precenjena, ajde da se ogradim, makar kod nas, nisam primetio da nasi nesto mnogo slusaju Adele, ali zato Zaz, to je sad moderno, da kazes da slusas Zaz, onda si kulturno prosvetljen...

Njena popularnost na zapadu je izuzetno skochila, na internetu je slushana vishe nego floydi :lol:
Zaz se samo ovde i slusha :lol:

Mislim da Adele nikako nije precenjena...Danas kada je ceooo svet pod ovom tehno-elektro sta vec manijom i kada su i reperi, i rokeri i pop muzicari odjednom svi pod david guetta stilom, i kada se sve pevachice samo skidaju i nastupaju u halterima u spotovima, ona se lagano pojavila sa svojih 20 kila viska, uzela da peva svoj neki stil i uspela pored svega toga da postane izuzetno popularna.

Muzika je smejurija, zato je precenjena. Generalno nikad nisam ni bio ljubitelj tih samostalnih pevachica, pitanje je da li su one ikako ukljuchene u muziku osim samog izvodjenja.

Ne razumem kako je to Adele precenjena, ima glas, talentovana je, slusaju je jer zna da peva. Velika popularnost ne mora da znaci i precenjenost, ako je neko tu gde jeste sa razlogom. Precenjen je neko ko ti bukvalno iskace iz frizidera, a nema ni trunke talenta, kao Lady Gaga, recimo. Dobri muzicari ne mogu biti precenjeni. Sa druge strane, nisam nesto mnogo ljudi primetila kod nas da su culi za nju.

Poslednja izmena:
Kod nas ne postoji muzika u medijima, vec samo Zheljko Mitrovic/Sale Popovic projekat + 20 televizija gde se pushtaju narodnjaci, tako da nemash gde ni da je vidish.
Nije Adele ni prva ni poslednja koja zna da peva, medjutim to ti ne garantuje da cesh biti ikakav muzichar. Dobra produkcija + medijska eksponiranost ti UVEK garantuju popularnost, medjutim, ono shto sam ja chuo je ono shto se i od takvih sluchajeva i ochekuje, muzichki prosek danashnjice.
Inache, zheludac mi se prevrce od Roling In The Deep, kako sam okrenuo jednu od one 2 "muzichke" televizije (vh1/mtv), nju sam video.

tumblr_lpn1pbhImQ1qjtmjko1_500.png

Kako nije cenjen kad po celoj Evropi ribe svršavaju na njih jer je to za njih vrhunac rock&roll-a!

ribe na njih svrsavaju zbog imidza, nemaju one pojma ni sta je rock&roll, niti znaju da cene...ja se pitam da li iko od ovih modernih fanova u ovoj muzickoj masineriji zaista zna da CENI izvodjace koje slusa, pritom moramo da definisemo izraz "ceniti", a to svakako ne znaci slepo obozavanje i lepljenje postera po zidu...

Takve pevaljke su orudje muzichke industrije za prodavanje magle naivnim klincima, koji posle izrastu naviknuti da slushaju shund, te im je sve ostalo bljak i fuj, osim prostih melodija i ritmova, lako pamtljivih tekstova materijalistichke mantre.

PT:

Now the sound of music
Comes in silver pills
Engineered to suit you
Building cheaper thrills

The music of rebellion
Makes you wanna rage
But it's made by millionaires
Who are nearly twice your age

Moj devetogodišlji brat sluša ZAZ, bolje i to nego da vrti De Nira i Seku ko njegovu drugovi iz odeljenja.
A to što odrasli ljudi slušaju te novi hipi tonove, to već ne razumem.
Ali tinejdžerima se da oprostiti, formiraju ukus, i normalno je da će da traže nešto veselo, raspevano, neće slušati Flojde ili Henkoka. Ozbiljnije stvari dolaze kasnije.
Uvek postoje izuzeci, naravno, njima se čestita na preskakanju te faze.

Back