Preboljevanje

Na koji način ste uspeli ( ili niste ) da prebolite gubitak drage osobe?
Ja pokušavam, evo danas je tačno pet godina.
U svakodnevici zavaram sebe, prihvatanje se podrazumeva, jer nemamo drugu opciju, okupiram se drugim stvarima.
A onda ispliva sve.
Glas.
Pokreti.
Uspomene.

Ostavljate li stvari za sobom ili im se vraćate iznova?
Shvatis da ima puno gorih situacija od tvoje i da se takve stvari jednostavno dogadjaju ,shvatis da si dobila na lutriji ako si zdrava imas prijatelje itd.

Uvek može gore. Ali tema nije o tome šta je gore.
Već način na koji prihvatate gubitak.
Pa na taj nacin sam ja svoje tragedije prihvatao, moje prezime se skoro nestalo u logorima ali imam rodicu koja je muza i sina izgubila u logoru, ostisla tokom rata u Minhen sa kcerkom i cerka sa drugaricom sjede u auto sa dva neka nasa tipa, tipovi pjani brzo vozili i pogine u auto, sansa za takvu tragediju je jedan na milion,kad god sam se lose osecao pomislio sam na nju i sam sebi rekao, sta kmecis ispravi se i kreni naprijed.

U svakodnevici zavaram sebe, prihvatanje se podrazumeva, jer nemamo drugu opciju, okupiram se drugim stvarima.
A onda ispliva sve.
Glas.
Pokreti.
Uspomene.

Трудим се да се не везујем претерано за људе.

Šta znači pokvarena uteha? Misliš da te neko lažno teši, da ti lažno daje utehu?

Do sada nisam znala da postoji pokvarena uteha.

Mislim da postoji od drugih pa i od nas samih.

Primer:

Cuti tu mogo si da se rodis u africi i da budes kao ona deca sto nemaju sta da jedu i umres od gladi.

Licemerno moze biti i egoisticki ako me razumes, nisam ovih dana nesto dobar s recima...

Tuga je tuga i tu je glupi i neljubazno, licenerno vagati je i koristiti cija je veca kao uteha.

Jednaka je i za ovog kome se sve rusi a i za onog kome je samo prozor otpao, dovoljno je i jednom i drugom da bude jednako hladno i bude bila potrebna toplina.

To srbi najviše vole tako da se tese za bilo sta "cuti moze i gore"
Zato nam je stanje u državi i društvu kakvo jeste tj jadno.

A onda ispliva sve.
Glas.
Pokreti.
Uspomene.

Tako sto objasnis sebi da ti za sopstvenu srecu niko nije potreban.

Back