Vidi mene, tek sad sam shvatila da ova tema i dalje otvorena i da moze da se pise. Dr: molim te da editujes onaj prvi post na pocetku ove teme sa uputstvima za postavljanje pitanja, ili da opet naglasis kako se postavljaju pitanja da bi se mogli dobiti neki eventualni odgovori (a posto ljudi postavljaju mnogo psihijatrijskih pitanja, bicu slobodna da sugerisem sta ce meni olaksati 'posao'). Dakle, bar sto se PSIHICKIH TEGOBA tice i pitanja upucenih PSIHIJATRU:
Koliko imate godina, sta ste po zanimanju, sa kim zivite, da li imate nekih problema na poslu/u skoli/fakultetu/u porodici koji vas cine kontinuirano napetim, koje simptome imate, kad su se prvi put pojavili, koliko cesto se javljaju, sta pomaze (ako ista pomaze), da li i koje lekove pijete, da li konzumirate alkohol i narkotike, da li ste se vec javljali lekaru (psihijatru, te da li u porodici ima slicnih bolesti, simptoma, ili psihijatrijski lecenih clanova porodice?
To je zaista minimum podataka za bilo koje psihijatrijsko pitanje (ili pitanje vezano za psihicke ili neuroloske tegobe). PItanja tipa 'Boli me glava poslednja 3 meseca, da li imam tumor mozga?' zaista su nesuvisla. 'Ne mogu da spavam vec 6 meseci, a normalno sam aktivna...' takodje je nemoguce za bilo kakav smisleni odgovor.
Pozz,
WW