Pravoslavlje i paranormalne pojave !?

Kastor

Primećen član
Poruka
596
U mestu gde trenutno zivim postoji jedan covek,vernik pravoslavac,koji je verovali ili ne i vidovit. Mnogi ljudi,ukljucujuci i razne poznate licnosti dolaze kod njega po pomoc i naravno on im i pomaze na razne i njemu poznate nacine. U principu covek se moli Bogu i to je to!
Znamo da je S.P.C. protiv takvih stvari i da ne podrzava takve vernike ali ovom dolazi i Vladika licno!
Sta mislite o tome?
Pozdrav

Na moju veliku žalost, ne postoji ni jedna jedina osoba na svetu koja je "vidovita", tj. ona koja informacije stiče na polju koje je ostalim "normalnim" ljudima nedostupno.

On može da nagađa, da bude inteligentan do mile volje, (inteligencija ga čini boljim ili lošijim "prorokom"), može da radi "cold reading", da blefira, ali ne može da vidi ono što ne može da se vidi.

Kastor:
U mestu gde trenutno zivim postoji jedan covek,vernik pravoslavac,koji je verovali ili ne i vidovit. Mnogi ljudi,ukljucujuci i razne poznate licnosti dolaze kod njega po pomoc i naravno on im i pomaze na razne i njemu poznate nacine. U principu covek se moli Bogu i to je to!
Znamo da je S.P.C. protiv takvih stvari i da ne podrzava takve vernike ali ovom dolazi i Vladika licno!
Sta mislite o tome?
Pozdrav
gde si ti procitao da je S.P.C.protiv vidovitih ljudi.molim te obavesti me gde se to saopstenje nalazi.u zivoti crkve postoje primeri ljudi koji su kotistili vidovitost ali ne da bi napinili svoje dzepove.a i sto se ti ce vladike jesi li mu ti drzao svecu kad je bio ili si to nacuo...
nisi ni bas jasan

Kastor:
Sta mislite o tome?
Pozdrav
gde si ti procitao da je S.P.C.protiv vidovitih ljudi.molim te obavesti me gde se to saopstenje nalazi.u zivoti crkve postoje primeri ljudi koji su kotistili vidovitost ali ne da bi napinili svoje dzepove.a i sto se tice vladike jesi li mu ti drzao svecu kad je bio ili si to nacuo...
nisi mi bas jasan

Kastor:
Sta mislite o tome?
Pozdrav

Pravoslavna crkva takve ljude naziva prozorljivima,mada sam ja poprilicno skeptican sto se tice vidovitih.Dok ne upoznam tako nekog i dobijem dokaz necu verovati.

ДЈЕ 4:12 Јер нема другога имена под небом данога људима којијем би се ми могли спасти.

ДЈЕ 10:43 За ово свједоче сви пророци да ће именом његовијем примити опроштење гријеха сви који га вјерују.

РИМ 3:24 И оправдаће се забадава благодаћу његовом, откупом Исуса Христа.

Тражити утеху , спасење, исцељење.... од људи, увек је погрешно!

Nikodim Ljutic:
ДЈЕ 4:12 Јер нема другога имена под небом данога људима којијем би се ми могли спасти.

ДЈЕ 10:43 За ово свједоче сви пророци да ће именом његовијем примити опроштење гријеха сви који га вјерују.

Naravno, poenta je muciti se u ovom svetu, shto vishe , to bolje, itd ...
Tako Bog hoce, itd...

lolla:
Nikodim Ljutic:

Naravno, poenta je muciti se u ovom svetu, shto vishe , to bolje, itd ...
Tako Bog hoce, itd...

Ne znam kako je ovaj tekst izazvao ovakav zakljucak?

srdiv:
Kastor:
Sta mislite o tome?
Pozdrav
gde si ti procitao da je S.P.C.protiv vidovitih ljudi.molim te obavesti me gde se to saopstenje nalazi.u zivoti crkve postoje primeri ljudi koji su kotistili vidovitost ali ne da bi napinili svoje dzepove.a i sto se tice vladike jesi li mu ti drzao svecu kad je bio ili si to nacuo...
nisi mi bas jasan[/quot

He,he,he...kao prvo,da se razumemo,ja sam ATEISTA i uopste NE VERUJEM u sve te religiozne stvari,pisanija i slicno!
Sto se Vladike tice,nisam drzao svecu ali osoba u koju imam poverenje je zajedno sa Vladikom bila kod tog tipa i uopste ne sumnjam u njene reci!
Ako malo pazljivije procitas ono sveto pisanije naci ces odgovor na tvoje prvo pitanje!
Mene samo zanima stav stada i nista vise!
Za pastire se zna!

...:
mislim da fali knjiga utisaka ili bar da nam malo pojasnis kako pomaze. jel moze i na daljinu?

Ma klasika,nesto kao beli vrac,veruje u Boga,pravoslavac 100%,pomaze ljudima na razne nacine i ne trazi nadoknadu,kao greh je!
Svestena lica sa ove regije ga cesto obilaze i veoma ga postuju.
Mene samo zanima sta misle pravoslavci povodom svega ovoga,naravno,ovde prisutni!
Pozdrav

Back