Pravo na intimu vs. Pravo na istinu

sokvisnja

Iskusan
Poruka
5.908
Dragi forumasi,

Interesuje me vas stav povodom ovog pitanja.

Na primer, u situacijama kada neka osoba ima zdravstveni problem, fizicki ili psihicki, ne moze da ima decu, da li smatrate da na pocetku zabavljanja odmah treba da kaze istinu potencijalnom partneru ili ima pravo da cuti o tome, sve dok ne oseti da moze imati u drugu osobu poverenja da joj tako nesto kaze ili dok veza ne postane ozbiljnija?

Sta mislite da je jace, prave jedne osobe da odmah zna sve ili pravo druge da zadrzi neke stvari za sebe?

Dragi forumasi,

Na primer, u situacijama kada neka osoba ima zdravstveni problem, fizicki ili psihicki, ne moze da ima decu, da li smatrate da na pocetku zabavljanja odmah treba da kaze istinu potencijalnom partneru ili ima pravo da cuti o tome, sve dok ne oseti da moze imati u drugu osobu poverenja da joj tako nesto kaze ili dok veza ne postane ozbiljnija?

Sta mislite da je jace, prave jedne osobe da odmah zna sve ili pravo druge da zadrzi neke stvari za sebe?
E da znas da sam razmisljala o tome dosta... bas o konkretnom pitanju...
Ne znam, nisam pametna...
Ne mozes svima iznositi svoj emotivni prtljag tek tako, na pocetku...
Na pocetku vrlo moguce da to nece ni biti bitno, da toj osobi i nece biti puno stalo do toga..
Kasnije je opet ulog preveliki. I vrlo lako, sa izvesnom dozom prava moze osoba da ti zameri... zasto nisi rekla na pocetku.
A opet, kako na prvom sastanku potegnuti pitanje dece? Msm kako nekoga na pocetku pitati da li zeli decu i koliko... mao friki izgledas... A opet, po pitanju dece, mnogi hoce i da se predomisle, necu kakim, pa posle hocu kakim...
Valjda je najbolje ispitati izokola, nekako suptilno... ako osoba zeli, ne dirati...
A opet, jako je malo ljudi koji nece decu. Onda si osudjen da zauvek budes sam. Ili prosto da uzivas u prolaznim vezama i odas se carima promiskuiteta.
Neces se svakim razmnoziti naravno, ali jako je tesko ako odlazis od osobe koju volis zbog takvih razloga... da ne bude posle, da ne boli posle, osudjeno na propast...
Ma najbolje je ni ne ulaziti u veze, biti emotivno hendikepiran i uzivati u tome...:aha:

E da znas da sam razmisljala o tome dosta... bas o konkretnom pitanju...
Ne znam, nisam pametna...
Ne mozes svima iznositi svoj emotivni prtljag tek tako, na pocetku...
Na pocetku vrlo moguce da to nece ni biti bitno, da toj osobi i nece biti puno stalo do toga..
Kasnije je opet ulog preveliki. I vrlo lako, sa izvesnom dozom prava moze osoba da ti zameri... zasto nisi rekla na pocetku.
A opet, kako na prvom sastanku potegnuti pitanje dece? Msm kako nekoga na pocetku pitati da li zeli decu i koliko... mao friki izgledas... A opet, po pitanju dece, mnogi hoce i da se predomisle, necu kakim, pa posle hocu kakim...
Valjda je najbolje ispitati izokola, nekako suptilno... ako osoba zeli, ne dirati...
A opet, jako je malo ljudi koji nece decu. Onda si osudjen da zauvek budes sam. Ili prosto da uzivas u prolaznim vezama i odas se carima promiskuiteta.
Neces se svakim razmnoziti naravno, ali jako je tesko ako odlazis od osobe koju volis zbog takvih razloga... da ne bude posle, da ne boli posle, osudjeno na propast...
Ma najbolje je ni ne ulaziti u veze, biti emotivno hendikepiran i uzivati u tome...:aha:

Pa da, tesko bas pitanje :)

Svi mi volimo da znamo istinu ali pitam se koliko je dobro uvek znati istinu?

Pa da, tesko bas pitanje :)

Svi mi volimo da znamo istinu ali pitam se koliko je dobro uvek znati istinu?

Tu istinu je dobro znati. Ljudi koji zele decu, nisu u stanju da je se odreknu zbog partnera uglavnom.
To je nesto sto se treba reci.
Ali ako uzmes u obzir da ti na pocetku ne znas u kom ce pravcu ici veza, jako je tesko reci tako nesto potpunom neznancu.
Ako veza ode u tom pravcu, sta si cekao? A generalno covek vrlo brzo krene da se zaljubljuje ako je osoba prava, a kad zavoli to su muke zive... ili da das onom drugom izbor da samozrtvuje sebe, da odluci... illi da ga lisis izbora, okrenes se i odes. Ovo drugo je verovatno i bolje i teze, jer ukoliko stvarno volis tu osobu, ne mozes joj dozvoliti da bude vecito nezadovoljna svojim izborom zbog zavisnosti od tvog prisustva.

Dragi forumasi,

Ne mora odmah sigurno nego kad se uveri da neće biti upotrebljeno protiv nje...ali opet sa unapred zadatim nekim vremenskim rokom, tipa godinu-dve maximalno, da ne bi trošili tuđe vreme.
A što, šta ti je..uopše ne deluješ pičnuto a i helanke ti ekstra stoje ? :lol:

Ne mora odmah sigurno nego kad se uveri da neće biti upotrebljeno protiv nje...ali opet sa unapred zadatim nekim vremenskim rokom, tipa godinu-dve maximalno, da ne bi trošili tuđe vreme.

Uh...pa godinu-dve je mnogo, zamisli ulozis dve godine u vezu sa nekim, zelis decu a znas da taj ne moze...Idi bre :)

Hvala Bogu nista...interesuje me tema.

Haha, care. :rotf:

pa malo mi glupo na prvom dejtu da se priča o planiranju porodice, ali dobro, kako god neko smatra za pametno (ali, realno, ko ne bi utekao da kreneš sa tom temom a niste se ni smuvali)

Najbolje na prvi dejt poneses svu dokumentaciju. Kad si prelezao male boginje, koje vakcine si kad primio itd.

Ozbiljno, o tim stvarima bih je obavestio tek kada bih imao osecaj da se radi o ozbiljnoj vezi. Pre toga nema svrhe da joj pricam kako ne mogu da imam decu i slicne stvari.

Ја сам својевремено, као тинејџер, на првим састанцима имао неколико тема, пре свега покушавао да проценим колико ће ми времена требати за ,,оне ствари". :D Ту сам направио пар кардиналних грешака у прогнозама.

Затим, како сам одрастао почеле су ме интересовати и друге ствари. Нпр. да ли дотична иде код козметичара, соларијум, педикир, маникир. То су жене са којима не могу готово ни 5 минута да саставим, нарочито ако то потенцира као неку битну ставку. Исто тако, ако провалим да јој је материјално на самом врху приоритета, одмах сам губио интересовање, пошто ја никада нећу губити енергију на те приче.

Ја сам својевремено, као тинејџер, на првим састанцима имао неколико тема, пре свега покушавао да проценим колико ће ми времена требати за ,,оне ствари". :D Ту сам направио пар кардиналних грешака у прогнозама.

Затим, како сам одрастао почеле су ме интересовати и друге ствари. Нпр. да ли дотична иде код козметичара, соларијум, педикир, маникир. То су жене са којима не могу готово ни 5 минута да саставим, нарочито ако то потенцира као неку битну ставку. Исто тако, ако провалим да јој је материјално на самом врху приоритета, одмах сам губио интересовање, пошто ја никада нећу губити енергију на те приче.

I aj mi objasni kad si ti stigao da ***** kad si tako probirljiv...

To ja zovem "previše žensko".
Ako s vremena na vreme ide, ok je to..čak i poželjno ali ako je od onih idiota koji non stop razmišlja o krpama, svojoj frizuri, šminki i životima svojih drugarica - to je bre bolest.

A i ne podnosim kvarcovane, tamnopute i slično

Onda si u 99% slucajeva brzo gubio interesovanje. :lol:

Pusti je da melje, glumi da slusas sta prica...proce i to pa ces moci da torbas....moras malo i da trpis i patis do cilja. :lol:

prvo bih da istaknem kolko je naša višnjica slatka pametna i uglavnom pismena

a tema evo da pročitam

a da, pa mislim da treba svakako reći u početku zabavljanja
mislim nećeš reći odmah
ali treba ono upozati čoveka s važnim stvarima
da ne bude posle 2 godine veze šokova

Idi bre, nisi normalan...hahaha... :worth: :rotf:

Poslednja izmena od moderatora:
Dragi forumasi,

nema niko prava nista zadrzati za sebe ,ako misli da treba pricati o tome i planirati s nekim nesto nema kalkulacija,kao kad bi sidu imali i cutali

Dragi forumasi,

kako sad zdravstveni problem fizicke i psihicke da uporedim
mislim kome treba manijak, tebi?
nije problem ako ne moze da ima dece, mnogi i ne zele decu
a i nije mi jasno, pa valjda kad krenes sa nekim vec znas dal si zaista zainteresovan
znaci maksimalno mesec dva i onda treba reci da ne mozes imati dece
a i ne bi imao problem i da kazem to odmah na pocetku

Back