Pravo Lice

• Začetnik teme Začetnik teme zoii
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoii

Zainteresovan član
Poruka
340
Je l' ste primetili da kad se kaže ,, pokazao je svoje pravo lice '' uvek odnosi na nešto loše.
Što ljudi imaju tendenciju da smatraju druge ljude zlim, i da je baš to zlo koje je prikazano u stvari pravo lice, možda je čovek imao loš dan šta znam pa uradio nešto bezveze, mislim sa psihološke strane šta ima u tome da jedni druge smatramo zlim? XD

Znaci u startu postoji "neosnavana" sumnja da nesto tu nije u redu , i nesto u dubini osecate da nije to to , i kad se pokaze pavo lice delo izadje na videlo.
a misliš kao intuicija?
pa ne znam bre, više sam mislila kad se neko poznaje jako dugo pa jedan uradi nešto loše i zatim komentar ,, aaaa pravo lice'' , zašto je to pravo lice uvek zlo a nikad dobro?

- - - - - - - - - -

pa ajde ne mislim na najmrachniju stranu nego ono, neke osobine koje se ne svidjaju peri
ali zhiki ne smetaju
a ne mislim ja na to :D

valjda ako jednom ukradesh onda si sumnjiv
e sad ako si lopov a jednom ne ukradesh...

zato sto ti taj neko treba sa dobrim licem, a ne sa tim pravim?
moje pitanje je : zašto je pravo lice uvek zlo? zašto posle loma dobrih stvari koje uradiš tvoje pravo lice nije dobro nego zlo, zbog eto jednog ,, nedela '' ? zašto ljudi uzimaju zlobu za istinu i iskrenost?

nema tu dobro lose nego valjda anima/animus
i to kad jednom zaebes onda se ukljucuje covek
e onda ne znam shta

e sad to sama pisem nisu to neke teorije mozda jesu neke ove "newage" bozemesacuvaj
il da nepisem sve znate sami
ne pisem

pa mozda npr zamisli odes u zemlju dembeliju kao raj neki, i tamo je sve divno
kad eto vidis nesto gadno i onda ti to smeta
e ne pise mi se sve

nema tu dobro lose nego valjda anima/animus
i to kad jednom zaebes onda se ukljucuje covek
e onda ne znam shta

e sad to sama pisem nisu to neke teorije mozda jesu neke ove "newage" bozemesacuvaj
il da nepisem sve znate sami
ne pisem

pa mozda npr zamisli odes u zemlju dembeliju kao raj neki, i tamo je sve divno
kad eto vidis nesto gadno i onda ti to smeta
e ne pise mi se sve
aj smeta mu, baš me briga, to se prevaziđe, al' što kaže da je to pravo?

nije ni bitno, ne kapiramo se. :)

ili valjda onda sklapas novu sliku o nekome, posle nekog mozda neocekivanog dogadjaja, mozda si i sam nekad kriv sto je tako
i onda staro i novo prave novo
ili moras i ti da se trudis da bi video staro ili nesto sto nije tako lose

ne znam el vam se desilo da kao da su vam stigli do sushtine
i nema ni levo ni desno samo neki tezi put a niste spremni i onda zamuljate ponovo

Poslednja izmena:
ooo, kakvo pitanje... a zashto bi se neko koga dugo znash predstavljao zlim pa onda pokazao "pravo lice"... ili, jel bi se druzila dugo s nekim za koga mislish da je zao...:roll:

ooo, kakvo pitanje... a zashto bi se neko koga dugo znash predstavljao zlim pa onda pokazao "pravo lice"... ili, jel bi se druzila dugo s nekim za koga mislish da je zao...:roll:
a zašto kad je neko dobar i učini neku glupost kažu da je to pravo lice, zašto se ljudi hvataju za zlo kao istinu, pisala sam o tome gore, nisam sigurna da kapirate šta je pitanje, možda ne umem da formulišem kako treba :think:
hvala na odgovorima. :)

nije to pravo ali nekako si pao, to ti je neka mana
pa kazhu ljudi valjda nece i oni
sta mi ovde radimo

- - - - - - - - - -

pa valjda je neko vrsta idola, uzora
npr sportash se izdopinguje
a ti si verovao da postoji tako nesto super kao taj sportash :(
i sad dzabe si verovao valjda

a zašto kad je neko dobar i učini neku glupost kažu da je to pravo lice, zašto se ljudi hvataju za zlo kao istinu, pisala sam o tome gore, nisam sigurna da kapirate šta je pitanje, možda ne umem da formulišem kako treba :think:
hvala na odgovorima. :)

Dobro si formulisala pitanje.

Ma koliko milsili za nekog da je dobar, posten itd. onog trenutka kad uradi nesto sto se kosi sa nasom predstavom o njemu pocinjemo da sumnjamo u svoj sud da je on bas toliko dobar i da se mozda sve vreme pretvarao pa je tek sad isplivala na povrsinu njegova prava priroda (ovo je mnogo duga recenica znam :D)....To mi prvo pada na pamet.

Zavisi sta uradi, primera radi ako je neko malo vise nervozan, da ne kazem "zivcan" mozda stvarno ima los dan, pa negde mora da izbaci to.
Ako se neko konstantno ili relativno cesto "zivcira", onda se lako vadi zakljucak da je taj neko stvarno zivac.

S druge strane, ja da prodam auto da bih imao novca za kocku, ili da ukradem neciji novac, nikako ne moze spasti pod kategoriju, pa eto desilo se.
A i ljudi obicno foliraju ono dobro, prave se dobrim (nikada nisam video nekog da folira da je kreten, baraba a da ispadne dobrica), a na kraju ne toliko dobri kao iz svoje price.
Stoji svakom moze da se desi neki ispad, ali ako to traje, ili ponavlja se relativno cesto, po mom misljenju to je onda pravo lice.

Je l' ste primetili da kad se kaže ,, pokazao je svoje pravo lice '' uvek odnosi na nešto loše.
Što ljudi imaju tendenciju da smatraju druge ljude zlim, i da je baš to zlo koje je prikazano u stvari pravo lice, možda je čovek imao loš dan šta znam pa uradio nešto bezveze, mislim sa psihološke strane šta ima u tome da jedni druge smatramo zlim? XD
pa zato sto nesto nije po njihovom,nesto im se uradilo sto smeta njihovom dupetu nisu neku korist dobili,neko sranje im se obilo o glavu,e to volim da su u zabludi koje lice im priustim

Zato što svi mi nosimo masku manje više, nesvesno ili svesno, u kritičnoj situaciji koju ja to volim da padne maska s lice i tačno pokaže na čijoj je strani. :)

Pa to znaci da odavno sumnjamo na nesto (kod tog i tog) i sad se ispostavi tacnim.

Ljudi da nisu svesni svoje tamne strane ličnosti, ne bi imali toliku potrebu, da istu zabašure, znaš...Čim si toga svestan negde, moraš ti to negde dobro da zamaskiraš, znaš...ali kad tad to nekako ispliva, valjda kada se kao ljudi najmanje nadamo. I oni kojima je to karakterna crta pretpostavljam, a kao i mi, koji to od njih gledamo. Jednako se svi iznenadimo..oni, kako je nisu dobro zauzdali a mi ono..."Jaoj, pa bili su tako dobri, cakani , medenjaci pravi, šta bi ovo? " :roll: Znaš, to je taj efekat...::(

Verovatno ih nekada precenjujemo, p aih vidimo boljima. Nekada nećemo da vidimo čega nema. A, nekad zaista i ničega nema, a mi tupimo da garant to tamo, negde kao u njima čuči, pa će kao da se probudi..Malo morgen. :mrgreen:

Zlo, kao zlo..je širok pojam. U osnovi sakog zla je strah da neće biti prihvaćeni onakvi kakvi su stvarno i nemogućnost prihvatanja sopstvene nesavršenosti.

Svako ima loš dan, loš tajmnin, mane i tako to..Istinsko zlo, kao zlo..je uvek pritajeno. Jer nema čim da se pohvali...a narcisoidno je do bola najvećeg mogućeg.

:hvala:

Back