Pravo lezbijki na potomstvo

egzorcista

Ističe se
Poruka
2.674
U nekim državama pravo lezbijki na umjetnu oplodnju postalo je predmet debate. U Australiji Vrhovni sud je odbio zahtjev Rimokatoličke crkve da se lezbijkama i nevjenčanim ženama zabrani pristup in vitro oplodnji. Međutim, kada je premijer Australije, John Howard pokušao odobri takav zakon, izazvao burne reakcije gej i lezbijske zajednice.
Mnogi lezbijski parovi pokušavaju dobiti djecu putem usvajanja, ali to nije moguće u svim državama.

da li lezbijke imaju pravo na vlastito dijete, a ako ne mogu da začnu mogu li ga usvojiti? :cool:

U nekim državama pravo lezbijki na umjetnu oplodnju postalo je predmet debate. U Australiji Vrhovni sud je odbio zahtjev Rimokatoličke crkve da se lezbijkama i nevjenčanim ženama zabrani pristup in vitro oplodnji. Međutim, kada je premijer Australije, John Howard pokušao odobri takav zakon, izazvao burne reakcije gej i lezbijske zajednice.
Mnogi lezbijski parovi pokušavaju dobiti djecu putem usvajanja, ali to nije moguće u svim državama.

da li lezbijke imaju pravo na vlastito dijete, a ako ne mogu da začnu mogu li ga usvojiti?
:cool:

Posto sam jos pod uticajem tvoje zakljucane teme (tom 2) mozda treba samo ovako i nikako drugacije. :confused:

Tesko je dokazati da je neko lezbejka , tako da ne znam kako ih se moze sprijeciti da imaju potomstvo .
Da li dozvoliti dokazanim lezbejkama da usvajaju djecu ? Nemam pojma . Ne vjerujem da bi ta djeca postali
****** ili lezbejke .Svi ****** ili lezbejke koje poznajem su zivjele u brakovima gdje roditelji nisu pokazivali te
sklonosti , tako da je tesko biti pametan .

ма нем појма, ал пошто ја доживљавам да је неко лезбејка по сопственом избору, онда се посредно одлучила да не може да има децу уобичајеним путем
е сад ако оће дете, нек нађе мушкарца, шта сад
нису ни мушкарци, бар не сви тако лоши

a sto tebi smetaju lezbejke?
одакле ти то :manikir:
не сметају ми лезбејке ал би ми сметао сех са њима :zcepanje:

шалу на страну, лезбејке, ко особе, овако појединачно не да ми не сметају него, 3 лезбејке знам и изузетну су кул особе, саосећајне, сусретљиве..
и 2 геја које знам су исто такви
међутим, хомосексуализам као појаву не подржавам
ал ко мене пита...

da li lezbijke imaju pravo na vlastito dijete, a ako ne mogu da začnu mogu li ga usvojiti? :cool:
Lezbijke?:eek:
Naravno da imaju pravo da prave decu... i to im niko ne može osporiti... što se usvajanja tiče, ja sam za, ali ko tu šta mene pita....

шалу на страну, лезбејке, ко особе, овако појединачно не да ми не сметају него, 3 лезбејке знам и изузетну су кул особе, саосећајне, сусретљиве..
ал ко мене пита...

:lol:

ал ко мене пита...

tacnije, ne bi mi smetao al bi mi nesto falilo :lol:

pa ne zezam
imam sto godina i svasta sam videla
pa i to da oba roditelja nisu garancija da ce psiha deteta biti ok
meni stvarno nije nenormalno da se ljudi bilo kog pola medjusobno jako vole i uvazavaju i da zele i mogu biti savrseni roditelji

..ni meni nije nenormalno, mada je neprirodno..da su par od pochetka, ne bi dete ni imali..(bar do donosko-surogatsko-vantelesno-asistiranih novotarija poslednjeg veka)

..ko zna, mozda treba probati, za vek-dva-tri ce se znati da li smo bili na pravom ili pogreshnom putu..
..kao i za mnoge druge stvari..

Back