Pravno pitanje - Spajanje porodice

sticko1509

Početnik
Poruka
2
Ozbiljna je tema, molio bih bez šala. Majka mi radi već 8 meseci u Nemačkoj ( ima radnu vizu ), e sada ona hoće da spoji porodicu, a mene zanima da li može samo otac da ode iako sam maloletan ( 17 godina ) , što bi značilo da bih živeo sam, pa da njih dvoje budu zajedno jer ja hoću da ostanem ovde do kraja srednje škole, pa bih tek posle toga možda došao.

Zanima me da pravne strane i ne mogu nigde da nađem da li spajanje porodice može da funkcioniše da samo tata ode. Molim bez soljenja pameti kako sam nezreo, kako treba da idem i ostalo, samo mi trebaju saveti i odgovori ako neko ima. :)

Ozbiljna je tema, molio bih bez šala. Majka mi radi već 8 meseci u Nemačkoj ( ima radnu vizu ), e sada ona hoće da spoji porodicu, a mene zanima da li može samo otac da ode iako sam maloletan ( 17 godina ) , što bi značilo da bih živeo sam, pa da njih dvoje budu zajedno jer ja hoću da ostanem ovde do kraja srednje škole, pa bih tek posle toga možda došao.

Zanima me da pravne strane i ne mogu nigde da nađem da li spajanje porodice može da funkcioniše da samo tata ode. Molim bez soljenja pameti kako sam nezreo, kako treba da idem i ostalo, samo mi trebaju saveti i odgovori ako neko ima. :)
Spajanje porodice za decu, koliko znam, može samo do 18. godine da se odradi, posle ne. Obzirom da sam negde čuo da detetu posle 16. godine traže C1 nivo jezika za spajanje, računaj da je do 16. godine u praksi realno

Ne razumem. Tvoj tata može da se spoji bilo kada zato što je suprug tvoje majke. Ti možeš kao što sam gore napisao, tj. mislim da je sada već nemoguće. Nikakva ti prava više nemaš ako on ode.

Spajanje porodice za decu, koliko znam, može samo do 18. godine da se odradi, posle ne. Obzirom da sam negde čuo da detetu posle 16. godine traže C1 nivo jezika za spajanje, računaj da je do 16. godine u praksi realno
Zato je najbolje da se u našoj školi dete prebaci na vanredno završavanje četvrtog (eventualno trećeg) razreda i da se prebaci na vreme u inostranu školu.
Ima i tu nekih pravnih začkoljica, ali je šteta da učenik ne dobije diplomu škole kad je već stigao do završnog razreda.

Zato je najbolje da se u našoj školi dete prebaci na vanredno završavanje četvrtog (eventualno trećeg) razreda i da se prebaci na vreme u inostranu školu.
Ima i tu nekih pravnih začkoljica, ali je šteta da učenik ne dobije diplomu škole kad je već stigao do završnog razreda.
Te finese već ne znam ali pošto već ima 17 godina, teško će to da uspe
A C1?

Otac svakako moze da ode bez tebe, ali će tebi kao punoletnoj osobi kasnije biti teško da dobiješ boravak.
Zvuči čudno da suprug moze iako je stariji, a ti sa 18 godina ne mozeš, ali takav je zakon.

Spajanje porodice moze biti sa bilo kojim clanom uze porodice.
Posto imas vec preko 16, moraces imati C1.
Ono sto ti za zasigurno mogu reci, je da C1 jeste poloziv, znam jer sam ga sama ucila, ali traje to ucenje.
Vecina ne zeli toliko da uci.
Ono, sto mozes uraditi da izbegnes taj C1, je da polozis B1 ili B2 i da se prijavis za vizu za skolovanje. Najbrzi put je upisati skolovanje za negovatelje, jer je deficitarno zanimanje, dobijes vizu u roku od 3 meseca... Sacekaj da prodje ovo sranje jos koji mesec, pa upisi ti skolu.. Posle mozes menjati skolovanje..
Potrazi na FB grupi Ausbildung Nemacka vise informacija na tu temu.

Back