Spajanje porodice Nemačka.Pridruživanje bracnom drugu.

sinisamisa

Početnik
Poruka
12
Poštovani,

Zdravo,
obraćam vam se u vezi sa zahtevom za vizu za spajanje porodice, koji trenutno pripremam zajedno sa svojim detetom, kako bi se preselili kod mog muža u Nemačku.

Na sajtu ambasade sam pročitala da je potrebno priložiti rešenje o razvodu, ukoliko je moj bračni drug ranije bio u braku sa nemačkim državljaninom ili državljaninom Evropske unije. Moj muž se razveo od svoje bivše supruge u Bosni i Hercegovini, a oboje su imali isto državljanstvo u trenutku donošenja presude. Zanimalo bi me da li smo mi u obavezi da priložimo ovo rešenje o razvodu, imajući u vidu da se radi o presudi koja nije doneta u Nemačkoj ili zemlji EU, kao i da li je potrebno da ova presuda bude priznata u Nemačkoj za naš slučaj.

Takođe, zanima me da li postoji mogućnost da postupak priznanja ove presude u Nemačkoj može potrajati, s obzirom na specifičnost našeg slučaja.

Bila bih zahvalna ukoliko biste mogli da mi pružite odgovor i uputstvo kako da postupim u ovoj situaciji.
Traže priznavanje strane sudske presude razvoda da li je neko prošao kroz ovakav slučaj u ambasadi?

Unapred zahvaljujem na vašem vremenu i odgovorima.
Snježana

Prilozi

• Screenshot_20250317_170639_Chrome.jpg
    Screenshot_20250317_170639_Chrome.jpg
    79 KB · Pregleda: 9

Back