Pravni fakultet u Novom Sadu

Ha,ha... evo i mene posle dve god. Nocas sam se dala u brigu, hocu li ja ovo moci izdrzati do kraja! Ljudi moji, pa ovo je cista tortura, stvarno nzm kako cu preziveti ovu trecu god. Pitanje za starije kolege- jel bolje da uzmem stvarno (kod Radenke) da spremam za april, ili krivicno (kod Drakica, mada mislim da to ne mogu stici nauciti do 15-og aprila? I, da! Jel Milosevic iz finansija ostaje do kraja ove god.? Drugarica mi je podigla tenziju, kaze da postoji mogucnost da ode do juna, pa da to odmah spremamo za maj! Ja nzm kako to sve mogu stici, jer su mi prioriteti ova dva iz druge!

Ja sam imao ogromnu pauzu u studiranju (8 godina) i stao bas na trecoj godini jedan jedini ispit mi ostao .E onda prosle godine sam lepo ugrejao stolicu i konacno sam je ocistio.Radenka je antologijska figura i nju sve najbolje mogu reci, ako se zbog nje brine ova koleginica sa postom iznad, onda nema razloga za brigu.
Evo jos malo i konacno cu da zavrsim moje vise decenijsko studiranje....:)

Poslednja izmena:
Pozdrav...
Ovako, imam par pitanja...
Ja sam iz Banja Luke, upisala sam Pravni fakultet u Banjaluci, ali mi ni kako ne ide ovde je stvarno pretesko, pa imam namjeru da krenem iz pocetka u Novom Sadu 2011/2012 god... E sad me interesuje sto se tice prijemnog, da li ima odredjeni broj stranih studenata koji se primaju?? I sta je po vama bolje, opsti smjer ili sup...?

@Dajana, vi iz RS se ne smatrate "stranim" studentima, i nema za to određena kvota... za prijemni se ima smisla spremati samo ako imaš jak prosek, i želiš da pokušaš da upadneš na budžet... iz prakse ti mogu reći da je bez proseka 4.5 gotovo nemoguće upasti na budžet u 1. godinu, ali ako nju očistiš, u drugu prelaziš na budžet 100%
evo i grupa na FB na kojoj će na vreme izaći obaveštenja o upisu 2011. : https://www.facebook.com/home.php?sk=group_167723036607895&ap=1

Zanima me, ako ima neko ko je završio SUP smer, kakvo je sad stanje što se tiče zaposlenja? Koje opcije postoje u policiji? Da li je to više terenski ili kancelarijski posao? I, ako neko zna, kako se može zaposliti u obaveštajnim ili bezbednosnim službama sa ovim faksom?

Mene zanima koje sve opcije postoje za one koji studiraju po starom sistemu, a ne po bolonjskom sistemu,kao moj drug,koji je upisao 2006., i ima samo 5 polozenih ispita do sad :mrgreen: posle onog roka 2014. molim ko zna SIGURNO da mi kaze,posto sam cuo da ispisuju ili moras da menjas fax,ako ne das sve ispite do ovog roka. on se nada da ce samo "preci"na bolonju i nastaviti kao i do sada :roll: jel to moguce

zdravo ljudi...moze li mi neko dati malo informacija...evo ovako ove godine sam upisala pravni fakultet u novom sadu,opsti smer iako sam htela sup,ali nije imalo mesta,da li je tacno da sa zavrsenim opstim smerom mozes raditi i sto oni sa sup smerom...kakav je fakultet,posto sam nazalost primorana da radim i da studiram...da li cu moci da uspem,elem interesuje me da li je mnogo tezak ili i da li konstantno moras drzati knjigu ili se sve moze uklopiti uz redovno ucenje od po minimum dnevno 4 sata???Jeli puno tezka prva godina,cula sam da je sociologija teska za polaganje?Hvalaaa:)

jooooj, ljudi, nemam pojma da li se uopste na ovaj nacin postavlja pitanje na forumu, u svakom slucaju jel postoji mogucnost da mi neko napise sta sve treba od literature za privredno pravo, kod Sogorova, posto sam kupila neke 4 knjige, od kojih je samo jedna iz 2011, a ostale 3 su iz 2000, 2003 i 2009, pa ne znam koliko su validne, a i nasla sam neka ispitna pitanja(jaaako stara) koja mi se bas ne poklapaju sa knjigama. Tako da sad nemam pojma sta da ucim, a dosta mi je hitno!!!Ajde molim vas ako neko ima neku informaciju, neka napise!!Unapred hvala!!!

Back