dsm
Početnik
- Poruka
- 27
Potrebna mi je pravni savet oko kredita ili obaveza banke, naime bio sam korisnik poljuprivrednog kredita 2008 godine koji je ustvari kredit ministarstva poljuprivrede koji je deljen preko banaka. Kredit je iznosio 50 000 din i nakon godinu dana je vracano 62 500 din. Posle 11 meseci uplatio sam 50 000 ili 55 000 din na racun a ostalo sam planirao uplatiti u roku medjutim u medju vremenu imao sam smrtni slucaj u porodici (posle krece bolesti umro mi je otac sto nema veze sa obavezama) i u svom tom ludilu sam zaboravio na dugovanje zaista. 25 Decemra prosle godine dobijam obavestenje od banke da imam neizmireno dugovanje prema tom ``subvencionisanom`` kreditu i da ako ne izmirim svoje dugovanje u roku od 15 dana predaju sva dugovanja na sud. Ja sam duzan i ne bezim od toga odmah sledeceg dana dolazim u banku i izmirujem ceo dug koji iznosi 122 500 din (dugovanje se odnosi na ceo iznos bez obzira sto na racunu je bilo 90% iznosa). i dok sam bio u banci pitao sam sluzbenicu koja je bila zaduzena za te kredite dali je banka trebala da me obavesti o docnjenju ,opomene, pismeno, telefonom ili bilo kako drugacije rekla mi je `` Pa vi znate da dugujete``. Ja sam bio duzan i naravno da sam platio svoju zaboravnost ili glupost. U medjuvremenu radim u firmi i odlazim u svoju banku preko koje primam platu po neku karticu koja menja cekove i da bih je dobio predajem zahtev kreditnom birou u kome stoji da sam imao docnjenje od 1500 dana na poljuprivredni kredit i obavestavaju me da je zahtev za karticu odbijen i da nijedna banka to nebi odobrila sa cim se i ja slazem.
Pitanje je dali je banka duzna da obavesti o kasnjenju i dali je duzna da obavesti pre nego sto je obavestila kreditni biro?
Podatci sa kreditnog biroa se brisu nakon tri godine a sluzbenica u toj banci gde sam uzeo poljuprivredni kredit kaze da se brise posle godinu dana ?!?!
Pitanje je dali je banka duzna da obavesti o kasnjenju i dali je duzna da obavesti pre nego sto je obavestila kreditni biro?
Podatci sa kreditnog biroa se brisu nakon tri godine a sluzbenica u toj banci gde sam uzeo poljuprivredni kredit kaze da se brise posle godinu dana ?!?!