Pravilno kombinovanje tipova hrane

cikcak

Primećen član
Poruka
698
možda ste čuli za ovu teoriju u ishrani, da se unošenjem raznih vrsta hrane u isto vreme čini sebi loša stvar, jer organizam ne može u isto vreme da vari različite vrste hrane, i ona prolazi kroz probavni sistem neiskorišćena , ili ostaje u organizmu u nekim nezdravim oblicima.

možete proguglati pojam "food combining" , ali ukratko:
1.voće jesti samo na prazan stomak i ne mešati ga ni sa čime
2.ne jesti zajedno hranu bogatu proteinima i hranu bogatu ugljenim hidratima to jest skrobom (čuvena kombinacija mesa i krompira)
3.povrće se može jesti zajedno sa svačim (osim sa voćem)

šta znate o toj teoriji ?

(podpitanje za sve: ako sam pogrešio što sam ovde stavio ovu temu, umesto u podforum Zdravlje , jer vas ovakve teorije ne interesuju, molim vas izjasnite se pa da moderatori znaju da treba da premeste temu )

Ja znam za tu teoriju i upravo se dijeta koju sam dugo držala bazira na tom principu: meso, povrće, testo, voće, 4 dana, 4 vrste namirnica, meni je toliko pomoglo, smršala sam 23 kg, a nisam bila željna ničega jer u suštini jedeš sve, samo treba da sačekaš pravi dan.

Dakle, mislim da je to dobar princip i u svakodnevnoj ishrani.

Ja znam za tu teoriju i upravo se dijeta koju sam dugo držala bazira na tom principu: meso, povrće, testo, voće, 4 dana, 4 vrste namirnica, meni je toliko pomoglo, smršala sam 23 kg, a nisam bila željna ničega jer u suštini jedeš sve, samo treba da sačekaš pravi dan.

Dakle, mislim da je to dobar princip i u svakodnevnoj ishrani.

Koliko detaljno si upoznata sa pravilima kombinovanja ? Imam neka podpitanja.

Back