PRAVILNA ISHRANA

...a jel znate da se i sirove namirnice, voce i povrce, ozracuje da bi duze trajale...zato su bez ukusa - kazu moraju to da rade jer ima mnogo gladnih u svetu
..ovo za voce nisam znao,ali mogu dobro da shvatim da smradovi rade to...
vladari ovog sveta vode bioloski i hemijski rat protiv covecanstva...pocev od raznih vakcina,pa dalje....znam vas razum ce sad reci "to ne moze biti istina"...ko bi se usudio da radi protiv ljudi itd...na zalost po vas istina je sasvim drugacija...
..zato,gde god imate mesta sadite voce...!!!

..jel? :eek: ..a od chega onda istruli posle josh nekoliko dana, nedelja? :eek:
..predju sa mesa na njih?

..a oni enzimi koje spominje boris, koji sami razgradjuju sveze voce i povrce pa mi ne moramo da
troshimo energiju na varenje? :eek: ..kako ih ne razgrade dok chekaju da ih pojedemo?
ako se voce ispravno lageruje,moze dugo da traje...naravno zavisi i od sorte..znaci vlaznost vazduha i temperatura su vazni...a za enzime je boris 100% u pravu...sve sto je peceno i kuvasno nema vise enzime u sebi...i tako postaje nevarljivo..a zitarice i mleko takodje nemaju...ne samo da trosimo energiju,nego telo koristi u pomoc i kalcij iz kostiju i zuba,da bi svario i izbacio te nevarljive namirnice....ljudi koji najvise koriste mlecne proizvode imaju najlosi skelet,kosti se iskrive...kad vidis neku babu/dedu da su krivi,da su se savili do zemlje,znaj da su jeli previse mlecne proizvode i hleb...

ako se voce ispravno lageruje,moze dugo da traje...naravno zavisi i od sorte..znaci vlaznost vazduha i temperatura su vazni...a za enzime je boris 100% u pravu...sve sto je peceno i kuvasno nema vise enzime u sebi...i tako postaje nevarljivo..a zitarice i mleko takodje nemaju...ne samo da trosimo energiju,nego telo koristi u pomoc i kalcij iz kostiju i zuba,da bi svario i izbacio te nevarljive namirnice....ljudi koji najvise koriste mlecne proizvode imaju najlosi skelet,kosti se iskrive...kad vidis neku babu/dedu da su krivi,da su se savili do zemlje,znaj da su jeli previse mlecne proizvode i hleb...

..ok.. :aha:

...dr en vigmor je napisala knjigu o sirovoj hrani i kaze da se kancerogene celije ekstrahovane iz ljudskog organizma umnozavaju na kuvanoj hrani ali ne mogu da opstanu na istim namirnicama u sirovom stanju

...a jel znate da se i sirove namirnice, voce i povrce, ozracuje da bi duze trajale...zato su bez ukusa - kazu moraju to da rade jer ima mnogo gladnih u svetu

ovo prvi put cujem :eek:
znam da se stavlja u kojekakve rastvore, fungicide da ne bi trulilo dok se ne proda, ali to ne rade ovi sitni proizvodjaci sto prodaju po pijaci

kad vidis neku babu/dedu da su krivi,da su se savili do zemlje,znaj da su jeli previse mlecne proizvode i hleb...

Ovo je apsolutna glupost. Od kad se covek uspravio na dve noge, kicma trpi, jer tezina nije ravnomerno rasporedjena i vremenom se krivi.
Dzaba vam sve, ako ne spavate na tvrdoj podlozi i sa drvenim valjkastim jastukom ispod glave, to su prva dva pravila zdravog zivota. :mrgreen:

E,da, sirova riba je trip :) Bila sam ubeđena da mi se neće dopasti, kad ono - skroz ok, čak i bolje od ok... Ali to je skupo za moj džep, samo kada neko časti, na svu sreću dever je dendi i snob :)
da da karpaco od sveze ribe je super,bas :) i svi razni sosovi od povrca i travcica koje prave u juznoamerickoj kuhinji....kod sveze ribe i ribe u opste mi se svidja sto se nikad posle nje ne osecas tesko i ne naprezes se da ja svaris ko posle nasih slava,koje su ubistvo za zeludac,bar moj,pa sam ih davno batalila :(
I to jedan od mnogih tripova :)
Ma lepa je sirova riba (pogotovo losos) treba samo znati pristojno pripremiti :mrgreen:
pa pazi....meni je sirov losos lep sam po sebi,ima prijatan ukus,ja tacno mogu da ga jedem i bez icega :)
Jel su vlazni tikovi sa srecnim zavrsetkom:zaljubljena:
jesu :rumenko:
uredno sam se izvinila osobi sa kojom sam bila u restoranu da jedem i onda sam otisla malcice da se pipkam u klonji :zper: sa sve lososom u jednoj ruci :heart:

bila emisija neka na bbc valjda, uporedjivali razlicite nacine na koje se ljudi bore protiv starenja, zdrav zivot i tako to.i da skratim,bio neki tip opterecen antioksidantima i nista grickao tako stalno jabuke,jeo biljcice po ceo dan i kad su mu radili analize,naravno krvni sudovi bili zdravi,nema holesterol i tako sve a kad su ga bacili u bazen da pliva, crce covek dok nije dosao do druge strane jer je bio neugranjen i nije imao potrebnu snagu koja se unosi nekim drugim namirnicama.

to sa iskljucivim unosenjem samo jedne vrste hrane u organizam je glupost koja se granici sa sektastvom.nit su nam organizmi i potrebe iste,nit reagujemo svi isto na iste namirnice vec treba sami sebe da oslusnemo i da procenimo sta nam prija a sta ne.

i to za mleko je trash. i ja i moja familija smo zivi dokaz. svi smo krsni,visoki i jaki :mrgreen: a qviti moze da gusla do besvesti sta je procitao na nekim sumnjivim linkovima.smorio i boga i narod,obara covek citavu hemiju i dovodi u pitanje postojanje i evoluciju ljudskog roda.ma vazi.

Cao svima,evo mene,juce sam uzela nalaze krvi,posto sam vec treci put prehladjena ove godine!Kad ono imam mononukleozu.Doktor rece da trebam puno da odmaram i da sprovedem dijetu.Da li se neko od vas susreo sa ovim problemom i da li kako covjek treba da se hrani kad ima mononukleozu,tj sta smije a sta ne smije da jede?

moja drugarica imala mononukleozu i secam se da je morala da jede jako laganu hranu - mladi sir,voce,corbice,povrce i tako....i to u nekim odredjenim kolicinama...nista tesko,masno i alkohol i sve sto napreze jetru...eto tolko ja znam...pogledaj na netu il pitaj doktora da ti kaze sta i kako.

Pogledala sam sve sajtove vezane za mononukleozu nema nikakvih konkretnih savjeta vezanih za ishranu a pise da se jako dugo lijeci i da organizam mora sam da se izbori sa virusom,sto znaci da je hrana jako bitna,ja sam uzasno umorna a s obzirom da sada jedem samo voce i povrce bas mi hvali energija,stvarno ne znam sta da radim?

kako je moguce da ti dr nije rekao sta da jedes? bzvz
jel nema nutricionista u tvom mestu?
oni bi znali
ili, ako sve omane, imas ovde podforum zdravlje, tamo sigurno imas par tema o mono, pa sigurno ima i o ishrani

Pogledala sam sve sajtove vezane za mononukleozu nema nikakvih konkretnih savjeta vezanih za ishranu a pise da se jako dugo lijeci i da organizam mora sam da se izbori sa virusom,sto znaci da je hrana jako bitna,ja sam uzasno umorna a s obzirom da sada jedem samo voce i povrce bas mi hvali energija,stvarno ne znam sta da radim?
Pa,gde nadje ovu temu da se posavetujes o ishrani??!!:eek:
Ova tema se ne sme uzimati ozbiljno,nego ti da o tome pitas svog infektologa. Nemoj da baziras svoje saznanje na internetu,ljudi svasta pisu.
Ne znam kako administracija tolerise ovakve teme koje vode zastranjivanju malo labavijih karaktera.:manikir:

Ovo je apsolutna glupost. Od kad se covek uspravio na dve noge, kicma trpi, jer tezina nije ravnomerno rasporedjena i vremenom se krivi.
Dzaba vam sve, ako ne spavate na tvrdoj podlozi i sa drvenim valjkastim jastukom ispod glave, to su prva dva pravila zdravog zivota. :mrgreen:

valjda je važno da spavaš s nekim...džaba ako spavaš sam....koji će ti zdravlje....
šalim se, naravno.

nego, reče neko iznad - neumerenost je ta koja dovodi do poremećaja....slažem se apColutno.

...vremenom se kosti krive...??..izvini ali ovo sto si ti napisala je glupost...kosti se krive zbog nedostatka kalcija..i nepostoji drugi razlog...!!
..a,vasa reakcija je ocekivana....sve sto dolazi od sirokih narodnih masa je ocekivano...jer je sve pod kontrolom..dakle svi su ljudi isti....a znate li zasto?...jednostavno jer svi ljudi imaju isti razum..!!!...dakle kod svih vas razum funkcionise isto...ali potpuno isto..zato je sve lako predvideti kod vas....
..naravno da nisam ocekivao da ovu apsolutnu istinu,sto sam ovde izneo o zdravoj ishrani prihvatite zdravo za gotovo...ali siguran sam da ce mali broj vas,koji ima malo vise svesti, ukapirati sve ovo...:bye:

Back