PRAVILNA ISHRANA

ima u prvom mom postu na ovoj temi...zive ili pecene 100% nevarljive za nas organizam...otuda osecaj sitosti...jednostavno se pretvore u leplivu masu ..kao lepak za tapete...i lageruje se po citavom telu...zacepljuje kapilare...i krvne sudove...od njega jetra postje tvda i plocasta...a kod muskaraca se prostata uveca i pocinje da boli...isto ono kad nam nos procuri ili kad iskasljujemo....to je sve od skroba,odnosno zitarica...najstetniji deo ljudske ishrane koji treba obavezno izostaviti...

Propustila sam taj prvi deo teme.
Zvuči jezivo :confused:.

Propustila sam taj prvi deo teme.
Zvuči jezivo :confused:.

i jeste...najgore je sama pomisa na to koliko su ljudi izmanipulisani i koliko pojma nemaju cak ni o tome sta treba da jedu...svemu tome treba da zahvale srestvima "informisanja" koja su ustvari srestva dezinformisanja...kao sto rekoh treba probati...za pocetak bez hleba i peciva jedan mesec i nikada vise vam nece nos procureti...!!

i jeste...najgore je sama pomisa na to koliko su ljudi izmanipulisani i koliko pojma nemaju cak ni o tome sta treba da jedu...svemu tome treba da zahvale srestvima "informisanja" koja su ustvari srestva dezinformisanja...kao sto rekoh treba probati...za pocetak bez hleba i peciva jedan mesec i nikada vise vam nece nos procureti...!!

Mislim da ima logike to što kažeš da su ljudi izmanipulisani... jer masa stvari koje sam jela, a koje sam izbacila - delovale su mi nekad poput tega na stomak, a sada sam poput perca :). Lično iskustvo je najbolji pokazatelj!

aha nije tacno?...jel znas ili si samo "cula"....prvo ovo za med ima u preko 30 knjiga od 1870 pa sve do danas...knjige pisali ljudi ,doktori koji su na sebi sve isprobavali...(ako hoces ostavicu ime autora i naziv dela...ima na internetu na nemackom i engleskom ..)
..dakle u medu ima 99% secera ,a onaj 1 %ima svega pa i pesticida kojim se kropi voce i povrce...
a ovo za sinteticke vitamine....poprilicno provereno da vise stete nego koristi...jednostavno nase telo mora da izbaci sve sto nije organsko....a nesto sto je sinteticko nije organsko...
posle prestanka uzimanja,telo mora da potrosi silnu energiju boreci se da izbaci djubre koje ste u ne znanju uneli u sebe...
..mislim razumem ja vas..kad prvi put cujete za nesto....postoji prirodna reakcija...treba imati otvoren um za nova saznanja,ili mislite da ono sto su vas mame i bake naucile sve znanje ovog sveta?

Ovako med sve ukupno sadrzi oko 70-75% secera, najmanje saharoze!
Cula nisam vec sam to izucavala kao predmet na fakultetu, a jedina losa stvar kod meda je ta da se topljenjem stvara hidroksid metil furfural, koji je stetan. Ostalo ama bas nema veze sa vezom.
Istina, postoje preparati koji se koriste u vocarstvu i stetni su za pcele, od kojih one ni ne stignu do saca, ali to je druga prica.
Znaci pricam ono sto sam ucila, pa ako ucim pogresno, sto se godinama ispitivalo...onda da bacim diplomu fakulteta!
Ti vitamini "lako dostupni" organizmu, npr, mi kroz hranu ne uzimamo vitamin A, vec se on iz betakarotina obradjuje u nasem organizmu, tj. nase telo sintetise vit A koji se dalje skladisti ili odmah iskoristi, zavisno od potreba organizma, s toga, svi ti vitamini koje uzimamo preko tableta su lako dostupni, organizam ne mora da ih sam stvara putem hrane koju preradjuje, samim tim odrzava kondiciju razmene materija i telo ima lako dostupne materije. Onog trenutka kada prestanemo da pijemo, pada imunitet jer ih vise nema (a ne skladiste se u organizmu u toj meri koja nam je potrebna).. Ti vitamini u principu samo prolaze kroz organizam, zadovolji dnevnu potrebu za biosintezu organizma a vecinom se izbaci.
Ako je iko izucavao biohemiju, zna malko vise o tome!
Ako ima neki biohemicar nek se javi!

..nista ti ne fali zasad...sigurno cesto cujes umro od raka sa 35 ili 40 godina...i sl...e pa to je iskljucivo zbog lose hrane i lose vode..!!!..porazmisli o tome...

..zashto i kako onda umiru od raka deca od nekoliko godina,
koja su pola zivota provela na majchinom mleku?

ima u prvom mom postu na ovoj temi...zive ili pecene 100% nevarljive za nas organizam...otuda osecaj sitosti...jednostavno se pretvore u leplivu masu ..kao lepak za tapete...i lageruje se po citavom telu...zacepljuje kapilare...i krvne sudove...od njega jetra postje tvda i plocasta...a kod muskaraca se prostata uveca i pocinje da boli...isto ono kad nam nos procuri ili kad iskasljujemo....to je sve od skroba,odnosno zitarica...najstetniji deo ljudske ishrane koji treba obavezno izostaviti...

..skrob iz zitarica razlaze se u ustima i zelucu do glukoze..
..ja merila i gledala svojim ochima..
..zashto je glukoza nevarljiva i lepljiva i sve ostalo? ..uostalom sadrzi je i sveze voce, uz fruktozu?

..chemu nam sluze ochnjaci ako treba da jedemo samo zrele plodove?

..zashto i kako onda umiru od raka deca od nekoliko godina,
koja su pola zivota provela na majchinom mleku?

..skrob iz zitarica razlaze se u ustima i zelucu do glukoze..
..ja merila i gledala svojim ochima..
..zashto je glukoza nevarljiva i lepljiva i sve ostalo? ..uostalom sadrzi je i sveze voce, uz fruktozu?

..chemu nam sluze ochnjaci ako treba da jedemo samo zrele plodove?
problem je da zitarice nemaju enzime za varenje...nase telo to treba da razlozi u glukozu a ne moze...sta si merila i gledala svojim ocima?...znaci sve sto pojedemo nas organizam mora to da pretvori u glukozu da bi mogli da koristimo...a zitarice NE mozemo da pretvorimo ...ne mogu ni ptice i kokoske vec prvo zadrze u volji dok ne pocne da klija...i na taj nacin se zrnevlje ne pretvori u povrce,...pa ga tek onda vari...
..a za ocnjake...ocnjaci su nam zakrzljali u odnosu na mesojede...oni su nam samo genetsko nasledje...a na to pitanje moras da potrazis odgovor u knjigi "istorija galaksije zemlje i coveka"..jer ljudi po svojoj gradji nisu mesojedi...mesojedi imaju kratka creva zbog kiselosti prilikom varenja mesa...a pravi mesojedi jedu cele zivotinje..znaci sa kostima,crevima i krvnim sudovima..

..kad jedemo voce,nase telo to pretvori u glukozu za 10 minuta...bez ikakvog problema..imamo cistu energiju u krvi,a kad se najedemo mesa i hleba ,jadno nase telo treba od 5 pa do 35 sati da to preradi...i potrosi silnu energiju na to,a iskoristi maximalno 30% od toga...za toliko vremena ta hrana pocne da se kiseli...dolazi do zacepljenja creva itd...sto povlaci razne bolesti...ok?..ovo su vam proverene infomacije...koje nema na nijednom fakultetu...kad bi sve ovo bilo dostupno siroj javnosti....pa prehrambrena industrija a za njom i farmacetska bi propali...

Ovako med sve ukupno sadrzi oko 70-75% secera, najmanje saharoze!
Cula nisam vec sam to izucavala kao predmet na fakultetu, a jedina losa stvar kod meda je ta da se topljenjem stvara hidroksid metil furfural, koji je stetan. Ostalo ama bas nema veze sa vezom.
Istina, postoje preparati koji se koriste u vocarstvu i stetni su za pcele, od kojih one ni ne stignu do saca, ali to je druga prica.
Znaci pricam ono sto sam ucila, pa ako ucim pogresno, sto se godinama ispitivalo...onda da bacim diplomu fakulteta!
Ti vitamini "lako dostupni" organizmu, npr, mi kroz hranu ne uzimamo vitamin A, vec se on iz betakarotina obradjuje u nasem organizmu, tj. nase telo sintetise vit A koji se dalje skladisti ili odmah iskoristi, zavisno od potreba organizma, s toga, svi ti vitamini koje uzimamo preko tableta su lako dostupni, organizam ne mora da ih sam stvara putem hrane koju preradjuje, samim tim odrzava kondiciju razmene materija i telo ima lako dostupne materije. Onog trenutka kada prestanemo da pijemo, pada imunitet jer ih vise nema (a ne skladiste se u organizmu u toj meri koja nam je potrebna).. Ti vitamini u principu samo prolaze kroz organizam, zadovolji dnevnu potrebu za biosintezu organizma a vecinom se izbaci.
Ako je iko izucavao biohemiju, zna malko vise o tome!
Ako ima neki biohemicar nek se javi!
a na kom se fakultetu to uci ?..znaci ovo sto si ti napisala jednostavno nije istina,...a gde se i sta ispitivalo...?..vitamini iz tableta su za nas samo strana stvar koju moramo kad-tad da izbacimo...nase telo moze da koristi samo organske materije....I NISTA VISE...!!!

problem je da zitarice nemaju enzime za varenje...nase telo to treba da razlozi u glukozu a ne moze...sta si merila i gledala svojim ocima?

..razlaganje brashna do glukoze pod dejstvom pljuvachne i pankreasne amilaze..

...znaci sve sto pojedemo nas organizam mora to da pretvori u glukozu da bi mogli da koristimo...

..netachno..samo ono shto sadrzi skrob ili saharozu..
..ostalo u aminokiseline, masne kiseline i glicerol, druge shecere, amino baze..
..a na kraju sve to u acetil-koenzimA tj ugljen dioksid, vodu i ATP, ako ga ne iskoristimo za neku izgradnju...
..a samo ATP mozemo da koristimo za energiju..
..sve se zna, toplu vodu nisi otkrio, vidi se i dokazuje vrlo lako..

a zitarice NE mozemo da pretvorimo ...

..skoro pa samo zitarice mozemo da pretvorimo u glukozu..

ne mogu ni ptice i kokoske vec prvo zadrze u volji dok ne pocne da klija...i na taj nacin se zrnevlje ne pretvori u povrce,...pa ga tek onda vari...

..a proklijalo zrnevlje je povrce..mhm..
..voljka sluzi za deponovanje i bubrenje hrane, poshto, kao shto znash, ptice nemaju zube..
..posle ih u mishicnom zelucu mrve pomocu kamenchica koje gutaju..pa razlazu skrob do glukoze..
..ako bi chekali da proklija, par dana, ne bi jeli non stop, ko shto jedu..

..a za ocnjake...ocnjaci su nam zakrzljali u odnosu na mesojede...oni su nam samo genetsko nasledje...a na to pitanje moras da potrazis odgovor u knjigi "istorija galaksije zemlje i coveka"..jer ljudi po svojoj gradji nisu mesojedi...mesojedi imaju kratka creva zbog kiselosti prilikom varenja mesa...a pravi mesojedi jedu cele zivotinje..znaci sa kostima,crevima i krvnim sudovima..

..o kiselosti organizma i vegeterijanstvu necu ni da pricham..o tom mitu imash i previshe po netu..
..chak i ovde po krstarici..

..kad jedemo voce,nase telo to pretvori u glukozu za 10 minuta...bez ikakvog problema..imamo cistu energiju u krvi,a kad se najedemo mesa i hleba ,jadno nase telo treba od 5 pa do 35 sati da to preradi...i potrosi silnu energiju na to,a iskoristi maximalno 30% od toga...za toliko vremena ta hrana pocne da se kiseli...dolazi do zacepljenja creva itd...sto povlaci razne bolesti...ok?..ovo su vam proverene infomacije...koje nema na nijednom fakultetu...kad bi sve ovo bilo dostupno siroj javnosti....pa prehrambrena industrija a za njom i farmacetska bi propali...

..jadno nashe telo nije predvidjeno da jede na 10 minuta..
..potrazi zashto je izumro robustni australopitekus koji je jeo samo biljke.. :)
..mozda smo ga pojeli mi, potomci gracilnih australopitekusa, na kraju.. :)

a ko to preporucuje..?makrobioticari..? bila grupa ...i svi pre 60 pomrli od raka..

...a ko tebi garantuje da ces ziveti 100 godina ako se tako hranis...ako jer za tebe takva ishrana ok ne mora da znaci da je za sve nas ok... najvaznije je ne naskoditi a iskljucivost obicno naskodi jer nismo svi isti... ni na lekove za najobicnije bolesti ne reaguju svi isto

..razlaganje brashna do glukoze pod dejstvom pljuvachne i pankreasne amilaze..

..netachno..samo ono shto sadrzi skrob ili saharozu..
..ostalo u aminokiseline, masne kiseline i glicerol, druge shecere, amino baze..
..a na kraju sve to u acetil-koenzimA tj ugljen dioksid, vodu i ATP, ako ga ne iskoristimo za neku izgradnju...
..a samo ATP mozemo da koristimo za energiju..
..sve se zna, toplu vodu nisi otkrio, vidi se i dokazuje vrlo lako..

..skoro pa samo zitarice mozemo da pretvorimo u glukozu..

..a proklijalo zrnevlje je povrce..mhm..
..voljka sluzi za deponovanje i bubrenje hrane, poshto, kao shto znash, ptice nemaju zube..
..posle ih u mishicnom zelucu mrve pomocu kamenchica koje gutaju..pa razlazu skrob do glukoze..
..ako bi chekali da proklija, par dana, ne bi jeli non stop, ko shto jedu..

..o kiselosti organizma i vegeterijanstvu necu ni da pricham..o tom mitu imash i previshe po netu..
..chak i ovde po krstarici..

..jadno nashe telo nije predvidjeno da jede na 10 minuta..
..potrazi zashto je izumro robustni australopitekus koji je jeo samo biljke.. :)
..mozda smo ga pojeli mi, potomci gracilnih australopitekusa, na kraju.. :)[/QU

slon se hrani samo liscem...gledaj kako jaku konstrukciju ima...i jos koliko dugo zivi...a ti znas zasta je nase telo predvidjeno?...dobro si me nasmejala...
..dakle ako zelis mogu da ti ostavim nazive od preko 100 knjiga u kojima postoje dokazi da nisi u pravu..naucnici su odavno otkrili da su ljudski preci bili vocojedi..samo o tome se cuti....neko nas je debelo izlagao...
evo nekih naslova..pa kad procitas javi se

1. Wdndmaker, Helmut: „Dick+krank oder
schlank+gesund", Waldthansen Verlag, Stendorfer
Str.3, 2863 Ritterhude
2. Diamond: „Fit furs Leben", Waldthausen Verlag
und Goldmann Tashenbuch-Verlag
3. Bidwell, Victoria: P. O. Box 1112, Hollister, CA
95024 (USA)
4. Tilden, Dr. J. H.: „Mit Toxamie fangen alle
Krankheiten an", Waldthausen-Verlag
5. Diamond: „Fit furs Leben" II, Waldthausen Verlag
und Goldmann Tashenbuch-Verlag
6. Waerland, Are: „Befreiung aus dam Hexenkessel
der Krankheiten", Band I u. II, Humata-
Verlag, Bern
7. Walker, Dr. N. W: „Taglich frische Salate erhalten
Ihre Gesundheit", Waldthausen Verlag, (Svakodnevno
svježe salate održavaju vaše zdravlje,
UPT)
8. Walker, Dr. N. W: „Frische Frucht - und
Gesmusesafte", Waldthausen Verlag (Sokovi od
svježeg voća i povrća, UPT)
9. Walker, Dr. N. W.: „Natiirliche Gewichtskontrolle",
Waldthausen Verlag (Cista i jednostavana
kontrola težine, UPT)
751

..i jo neke

10. Walker, Dr. N. W: „Strahlende Gesundheit",
Waldthausen Verlag (Sjajno zdravlje, UPT)
11. Tasche, F.\ „Uberlegungen zur Krebsbekampfung"
(Magnesiumchlorid), Verlag fur Medizin,
Dr. Edwald Frischer, Heidelberg
12. Bogomas, Dr.: „Den Krebs besiegen", Maurice
Moureau Verlag, Hamburg 76
13 Bragg, Dr.: „Wasser - das grofite Gesundheitsgchcimnis",
Waldthausen Verlag
14. Waerland, Are: „Warum ich weder Fleisch,
Fisch noch Eier esse", Humata - Verlag
75. Skriver - Bticher: Skriver - Verlag, Falzenstr. 6,
7848 Bad Bellingen 4
16. Baumgardt: „Ohne Fleisch gesund leben",
Waldthausen Verlag
17. Ousely: „Evangelium des vollkommenen Lebens",
Humata - Verlag
18. Becker, Dr.: „Hier irrt die Menschheit, die Fleischnahrung"
19. hanger: „Gesund werden - gesund bleiben mit
Sonnen Kost", Waldthausen Verlag
20. Walker, Dr.: Darmgesundheit ohne Verstopfung",
Waldthausen Verlag (Zdrava probava bez
začepljenja, UPT)
21. Cayce, Edgar: „Das groBe Gesundheitsbuch",
Bauer - Verlag, Freiburg
22. Ranch, Dr.: „Die Darmreinigung nach Dr. F. X.
Mayr", Haug - Verlag
752

problem je da zitarice nemaju enzime za varenje...nase telo to treba da razlozi u glukozu a ne moze...sta si merila i gledala svojim ocima?...znaci sve sto pojedemo nas organizam mora to da pretvori u glukozu da bi mogli da koristimo...a zitarice NE mozemo da pretvorimo ...
:confused:

Hrana koju unosimo se razlaze do acetil KoA, on je univerzalni proizvod, ali drugacijim putevima.
Iz ugljenih hidrata ( tu spadaju zitarice,tj. to brasno koje spominjes,koje izmedju ostalog sadrzi i ugljene hidrate) dobija se razgradnjom glukoze do piruvata pa zatim do acetil KoA.
Kako bre zitarice ne mogu da se razlazu do glukoze???
Trigliceridi se sastoje od glicerola i masne kiseline, glicerol se razlaze do piruvata,on do Acetil KoA,a masna kiselina beta oksidacijom.
A proteini se razlazu na aminokiseline,gubitkom amino-grupe ostaju bezazotni ostatci i neki od njih se prevode u acetil koA.
Dalje....acetil KoA se razgradjuje ciklusom trikarboksilnih kiselina do CO2 i H2O.

a na kom se fakultetu to uci ?..znaci ovo sto si ti napisala jednostavno nije istina,...a gde se i sta ispitivalo...?..vitamini iz tableta su za nas samo strana stvar koju moramo kad-tad da izbacimo...nase telo moze da koristi samo organske materije....I NISTA VISE...!!!

Definisi koje organske materije i nemoj mi molim te o nekim novim "teorijama zavere".
Ako cemo po pravilnom nacinu ishrane, ja sam tu ishranu sebi regulisala i hranila se na svoj nacin skoro godinu dana....pogodi, krvna slika mi je posle 6 meseci kontrole bila vise nego odlicna sa eritrocitima preko 5 miliona, o svemu ostalom i da ne govorim! A to je sve bazirano na mom znanju o mleku, mesu , zitaricama i medu!

:confused:

Hrana koju unosimo se razlaze do acetil KoA, on je univerzalni proizvod, ali drugacijim putevima.
Iz ugljenih hidrata ( tu spadaju zitarice,tj. to brasno koje spominjes,koje izmedju ostalog sadrzi i ugljene hidrate) dobija se razgradnjom glukoze do piruvata pa zatim do acetil KoA.
Kako bre zitarice ne mogu da se razlazu do glukoze???
Trigliceridi se sastoje od glicerola i masne kiseline, glicerol se razlaze do piruvata,on do Acetil KoA,a masna kiselina beta oksidacijom.
A proteini se razlazu na aminokiseline,gubitkom amino-grupe ostaju bezazotni ostatci i neki od njih se prevode u acetil koA.
Dalje....acetil KoA se razgradjuje ciklusom trikarboksilnih kiselina do CO2 i H2O.

:worth::worth::worth:
Bravo biohemijo!

Back