PRAVILNA ISHRANA

cvrc-to nikad ne moz da bide:)
zamisli da mi vocka bude sladja od bajadera
a030.gif

никад не може воћка бит слађа:mrgreen:
зато ја увек после воћке јеем слаткише:mrgreen:

dodje ti jednom u godinu dana i cak tad preskocis?je8es taj zivot:confused:
Meni to dodje cesto za svaku namirnicu da znam sta mi se jede i sta mi organizam trazi..bas malopre rekoh da mi se jede paradajz corba i knedle sa sljivama..i sta sad kao sad su to spremam jel:lol:sutra je vec druga prica i normalno da bih to napravio bez izbegavanja ako mi se jede nonstop..kao sto bih umesto bureka napravio savijacu bez tone zejtina
meni, kada dodje tako( obicno za slaninu, burek) presretna navalim na datu namirnicu pa me prodje :zjede: volim da ugadjam sebi i ne mislim da gresim;)

Ma i ja razbijam slaninice i prsutice s kajmakom al mi je burek bas masan..kad sam ga zadnji put pojeo pre sto god bilo mi muka..mozda i traume imam:rumenko:

Meni to dodje cesto za svaku namirnicu da znam sta mi se jede i sta mi organizam trazi..bas malopre rekoh da mi se jede paradajz corba i knedle sa sljivama..i sta sad kao sad su to spremam jel:lol:sutra je vec druga prica i normalno da bih to napravio bez izbegavanja ako mi se jede nonstop..kao sto bih umesto bureka napravio savijacu bez tone zejtina

Ma i ja razbijam slaninice i prsutice s kajmakom al mi je burek bas masan..kad sam ga zadnji put pojeo pre sto god bilo mi muka..mozda i traume imam:rumenko:

ovo je mali korak za nas ali veliki za tebe
ajde reci kakve jos traume imas
jesu li te tukli roditelji
da li te je seksualno napastvovao majkl dzekson kad si mikso ko klinac na nevrlendu
i to...

nego da vas pitam, kakve su to fore sa zeolitom i hranom? setilo me muvalovo pitanje o BIO hrani koja je i ovako i onako zagadjena okruzenjem, prskana ili ne prskana, pokupi "otrove". cula sam da se tim mineralom kao "cisti" hrana i sl. zna li neko vise o tome?

никад не може воћка бит слађа:mrgreen:
зато ја увек после воћке јеем слаткише:mrgreen:

...Pokusajte sa pecenim kruskama i jabukama - celu, opranu vocku staviti na pleh i peci u rerni...Nisu potrebni nikakvi dodaci, a rezultat je ukusna, vema slatka poslastica koja moze posluziti kao zdrava alternativa klasicnom dezertu...Voce 'pusti' izuzetno gust, medast sok, iznenadjujuce sladak i ukusan...;)

...Pokusajte sa pecenim kruskama i jabukama - celu, opranu vocku staviti na pleh i peci u rerni...Nisu potrebni nikakvi dodaci, a rezultat je ukusna, vema slatka poslastica koja moze posluziti kao zdrava alternativa klasicnom dezertu...Voce 'pusti' izuzetno gust, medast sok, iznenadjujuce sladak i ukusan...;)

mmm... tufahije...........lenja pita..........
ali- socna medna kruskica !

Danas ne postoji ta zdrava hrana, sad cu i da kazem zasto!
Osim sve ga sto je zatrovano kojekakvim hemikalijama, teskim metalima, bla bla bla, od genetski modifikovane soje, preko svega sto je hibridno...ne postoji ni jedna namirnica za koje se u preradi ili doradi ne koriste boje, arome, itd it blize!
Ako se neko npr hrani zitaricama, ne jede odredjene vrste mesa, jesce neke namirnice koje nemaju tamo neki sastojak, ali opet ima tamo neki vitamin ili mineral koji je u bas toj zdravoj namirnici, koja opet da bi izasla na trziste i u prodaju obradjena na milion ne zdravih nacina.

Poslednja izmena:
Danas ne postoji ta zdrava hrana, sad cu i da kazem zasto!
Osim sve ga sto je zatrovano kojekakvim hemikalijama, teskim metalima, bla bla bla, od genetski modifikovane soje, preko svega sto je hobridno...ne postoji ni jedna namirnica za koje se u preradi ili doradi ne koriste boje, arome, itd it blize!
Ako se neko npr hrani zitaricama, ne jede odredjene vrste mesa, jesce neke namirnice koje nemaju tamo neki sastojak, ali opet ima tamo neki vitamin ili mineral koji je u bas toj zdravoj namirnici, koja opet da bi izasla na trziste i u prodaju obradjena na milion ne zdravih nacina.

To je standardna prica onih koji tesko menjaju navike i ne zele se odreci poroka..nista novo ne bi probali..ukrako da ti objasnim o cemu pricam..uzece dve snicle i dva yaya..uvaljati u brasno i na zejtinu ispohovati..a ja cu to isto meso spremiti na teflonu sa par kapi maslinovog ulja uz obradu od 3-4 min..i ta yaya takodje na njemu na oko s rovitim zumancem..dakle ja se zdravo hranim a njima izgleda kao da sam pao s marsa..oni imaju visak kg i probleme s zdravljem..samo mi nemoj pominjati da teflon nije zdrav posto i oni to isto prave u njemu;)

To je standardna prica onih koji tesko menjaju navike i ne zele se odreci poroka..nista novo ne bi probali..ukrako da ti objasnim o cemu pricam..uzece dve snicle i dva yaya..uvaljati u brasno i na zejtinu ispohovati..a ja cu to isto meso spremiti na teflonu sa par kapi maslinovog ulja uz obradu od 3-4 min..i ta yaya takodje na njemu na oko s rovitim zumancem..dakle ja se zdravo hranim a njima izgleda kao da sam pao s marsa..oni imaju visak kg i probleme s zdravljem..samo mi nemoj pominjati da teflon nije zdrav posto i oni to isto prave u njemu;)
Ma naravno, nije bitna samo hrana vec i nacin na koji se sprema, samo ja govorim o tome da ipak i ta jaja i taj nacin na koji se sprema ma koliko bili zdraviji, nije zdravo, jer da bi se jedna kokoska koja nosi jaje odgajila, prvo sto se prvog dana vakcinise za kugu, pa se posle i 10 i 13 isto tako vakcinise, hrani se koncentratom koji u sebi sadrzi kojekakve sinteticke min i vit...sve u globalu, hrana kao hrana vise nije lek!
Ja znam da rotkvica iz zemlje neutralise teske metale, radijaciju, neke kancerogene supstance, a za taj zeolit nisam cula!

Dobro da se ogranicimo na iste namirnice znaci samo nam ostaje nacin upotrebe..starije osobe ne zele prihvatiti nista sto se poslednjih godina istrazivanjem ustanovilo..ne mislim na propagandu vec na ocigledne stvari tipa oni jedu krilca i batak karabatak a ja samo belo meso..umesto pohovanja i dinstanja..raznih zaprshki mi sto krace obradjujemo namirnice da bi sacuvali vitamine i hranljive sastojke..barenjem i na pari..itd itd..to njima nema sanse da utuvis u glavu

Dobro da se ogranicimo na iste namirnice znaci samo nam ostaje nacin upotrebe..starije osobe ne zele prihvatiti nista sto se poslednjih godina istrazivanjem ustanovilo..ne mislim na propagandu vec na ocigledne stvari tipa oni jedu krilca i batak karabatak a ja samo belo meso..umesto pohovanja i dinstanja..raznih zaprshki mi sto krace obradjujemo namirnice da bi sacuvali vitamine i hranljive sastojke..barenjem i na pari..itd itd..to njima nema sanse da utuvis u glavu

Pa OK, to je stvar navike i ukusa, ko sta kako voli!

Znam da nije tema da se razmenjuju recepti ali moze neko da preporuci neki zdrav
(po mogucstvu dijetalan) slatkish..

...Zito sa medom, orasima, suvim grozdjem (muskatno orasce po zelji) - uvek je ukusan i zdrav izbor kada su slatkisi u pitanju...Suvo i kostunjavo voce takodje, posebno u kombinacji sa medom...
...Inace, postoji mnogo interesantnih makrobiotickih recepata koji mogu da zadovolje i najzahtevnije sladokusce, izuzetno su zdravi, nisu visokokaloricni i pri tom ih nije tesko pronaci na tematskim portalima, poput ovog koji nudi recept za spravljanje domace 'Bonzite':

http://vegan.editboard.com/poslastice-f28/domaaa-bonzita-t1396.htm

Takodje:

http://www.coolinarika.com/tag/makrobioticki-kolaci

e zbog te makrobiotike moja rodjendanska torta je pred gostima zavrsila u djubretu(srecom pa je moja vidovita mama donela drugu tortu za svaki slucaj).radila sam po receptu iz lepote i zdravlja,izgledala je isto tj.prelepo,ali ukus...bljak.pa moz misliti koru od razanog brasna,hladno cedjenog ulja i malteksa...
ja se bas trudim da jedem zdravo,ali ne treba biti iskljuciv.

Pa OK, to je stvar navike i ukusa, ko sta kako voli!

U tome je problem i ja sam sve to voleo zbog jednog nacina na koji su mi spremali hranu.. i nisam obracao paznju to jes kao klinac nisam znao sta je visok pritisak..tako da sam vremenom naucio i zavoleo ovo sto se naziva zdrava ishrana..i uzasavam se kad kazu da nesto ne valja ako se ne spremi masno i slano..nije ukusno..nije to to ako se ne sliva niz bradu..neka samo tako nastave i nek govore da je nesto ukusno i da to vole iako ih lagano vodi u propast

U tome je problem i ja sam sve to voleo zbog jednog nacina na koji su mi spremali hranu.. i nisam obracao paznju to jes kao klinac nisam znao sta je visok pritisak..tako da sam vremenom naucio i zavoleo ovo sto se naziva zdrava ishrana..i uzasavam se kad kazu da nesto ne valja ako se ne spremi masno i slano..nije ukusno..nije to to ako se ne sliva niz bradu..neka samo tako nastave i nek govore da je nesto ukusno i da to vole iako ih lagano vodi u propast

To stoji, i sigurno da je kuvano i peceno zdravije od przenog na ulju.
Recimo, nama je profa biohemije rekao da je npr soja nezdrava, da se godisnje milioni i milioni dolara daju za promovisanje soje kao zdrave hrane, pa isto tako smo i radii iz istog predmeta da mast (svinjska) u sebi sadrzi 70% vode, a ostalo pada na lipide.
Sto se tice soli, zna se da nije zdrava, ali onaj ko se zdravo hrani moze da kupi kalijumovu so koja ne zadrzava vodu u organizmu...ima milion nacina kako zaobici "tesku" hranu i spremati je na zdrav nacin!

Back