PRAVILNA ISHRANA

Auh, a to mi zvuchi kako bash puno hrane. :)
Ali eto,pokushacju tako.

Samo bez ove vechere. Jer shta god da pojedem naveche,kao da sam se kamenja najela.

A za vjezbice, trchala bih, to je najbolje,al mi to stvara bash veliki napor. :)
Ovo preskakanje konopca mi zvuchi primamljivo.

Slatkishi...out.
Gazirano... out.
Hljeb...out.

A shto se mesa tiche - znachi samo svjeze meso?
Bez shunki, prshuta, pashteta,hrenovki i ostalih gluposti?
[ ja inache mrzim meso al valjda ono najbolje zasiti]

Dok skidas bolje izbaciti i to..pileca prsa su ok ali sve to ima previse soli koja zadrzava vodu to znas..moze meso ako ti treba snaga za trening ili neke jace fizicke napore..ali opet tu napravis izbor..ne jedes pohovano i dinstano..od piletine samo belo meso..masna prasetina ne..cista snicla bez masnoce i soli..ne kombinujes je sa krompirom i pozeljno uz to tone jogurta i salata..povrca..evo veruj ja rucam sa 3-4oro ljudi koji jedu dosta hleb i pojedu jedva parce 2 mesa i najedu se krompira..tek zakace salatu..ja jedem bez hleba pojedem 4-5 snicli uz salatu i jogurt i nista..oni se goje ja na istom..treba nesto da razgradi te masnoce i da im ne da prostora da se pretvore u salo

ja sam AB, znaci kombinacija, a pise:

za A - ... Trebalo bi da ste vegetarijanac
za B - ... i uključuje meso

i sta ja sada da radim? :think:

Reci cu ti sta da radis..da ne bi ovde postavljao linkove i reklamirao druge sajtove..napises na googlu ishrana po krvnim grupama..i videces da se bolje osecas uz ishranu i namirnice koje su zapisane za odredjenu krvnu grupu..naravno da ti nesto od toga ne volis zato sto ga nemas u svakodnevnoj upotrebi..ali ti je zato imuni sistem slabiji sto ne moras primetiti jer ne znas kako bi funckionisala bolje uz te izmene

koliko ja poznajem nutricioniste- ne bih se slozila, oni i kazu da je to glupost. dali si ti lekar?

Nisam lekar..koliko ja poznajem nutricioniste oni tvrde isto ono sto ja tvrdim sta cemo sad?znas ako ujutru slusas prognozu vremena i tako se obuces onda malo obrati paznju sta isto tako savetuju drugi koji te ne biju po usima da ih poslusas..isto tako su ti neki rekli da je horoskop glupost al ga ti citas:ok:

KRVNA GRUPA "O"

Karakteristike: lovac, mesojed, jak, samouveren, tip vođe

Jake strane: jak probavni sistem, jak imuni sistem, prirodna zaštita od infekcija, efikasan metabolizam

Slabosti: netolerancija prema novoj ishrani i novim uslovima okoline. Usled preterane aktivnosti imunog sistema može se dogoditi da napadne sam sebe

Rizici: smetnje u koagulaciji, zapaljenske bolesti, zapaljenje zglobova, smanjena funkcija štitaste žlezde, čirevi, alergije

Profil ishrane: visok nivo belančevina, potrošnja mesa. Meso, riba, povrće, voće.

Ograničeno: žitarice, pasulj, leguminoze

Kura za mršavljenje:

Izbegavati: pšenične pahuljice, pasulj, sočivo, kupus, prokelj, karfiol, senf

Pomaže: morske alge, morska riba, so, džigerica, crvena mesa, kelj, spanać, brokoli

Dodaci ishrani: vitamini B i K, kalcijum, jod, slatki koren, morske alge

Telesne aktivnosti: intenzivna telesna aktivnost, kao aerobik, borilački sportovi, trčanje

KRVNA GRUPA "A"

Karakteristike: zemljoradnik, pravi vegetarijanac, promišljen, kooperativan, precizan

Jake strane: dobro se prilagođava promenjenoj ishrani i novim uslovima okoline. Lako metaboliše hranljive materije

Slabosti: osetljiv probavni sistem; ranjiv imuni sistem - otvoren prema infekcijama

Rizici: srčana oboljenja, rak, malokrvnost, bolesti jetre i žuči, šećerna bolest tipa I

Profil ishrane: vegetarijanac - povrće, tofu (sir od soje), morska riba, žitarice, pasulj, leguminoze, voće

Kura za mršavljenje:

Izbegavati: meso, mlečne proizvode, lima pasulj, pšenicu

Pomaže: biljna ulja, jela od soje, povrće, ananas

Dodaci ishrani: vitamin B, C i E, folna kiselina, gloginje, ehinacea, kvarcetin, šareni čkalj

Telesne aktivnosti: mirne vežbe kao joga tai či

KRVNA GRUPA "B"

Karakteristike: nomad, uravnotežen, elastičan, kreativan

Jake strane: jak imuni sistem, prilagodljivost novoj okolini i novom načinu ishrane, uravnotežen nervni sistem

Slabosti: prijemčivost za autonomna obolenja i retke virusne infekcije

Rizici: šećerana bolest tipa I, hronični zamor, autoimune bolesti (lupus, multipla skleroza…)

Profil ishrane: uravnotežena ishrana, svaštojed: meso (ne pileće), mlečni proizvodi, žitarice, pasulj, leguminoze, povrće, voće

Kura za mršavljenje:

Izbegavati: kukuruz, sočivo, lešnik, susamovo seme, heljdu, pšenicu

Pomaže: povrće, jaja, meso divljači, slatki koren, čaj

Dodaci ishrani: magnezijum, slatki koren, ginko, lecitin

Telesne aktivnosti: umerene telesne vežbe, na primer pešačenje, biciklizam, tenis, plivanje

KRVNA GRUPA "AB"

Karakteristike: zagonetan (savremeno stapanje A i B tipa), redak, harizmatičan, tajanstven

Jake strane: dobro se prilagođava savremenim uslovima. Veoma tolerantan imuni sistem, ujedinjuje prednosti grupa A i B

Slabosti: osetljiv probavni sistem. Preterano tolerantan imuni sistem može biti otvoren za infekcije. Negativno reaguje na okolnosti kako A tako i B tipa

Rizici: srčana oboljenja, rak, malokrvnost

Profil ishrane: mešovita ishrana - meso, morska riba, mlečni proizvodi, tofu (sir od soje), pasulj, leguminoze, žitarice, voće

Kura za mršavljenje:

Izbegavati: crvena mesa, lima pasulj, semenke, kukuruz, heljdu

Pomaže: tofu (sir od soje), morska riba, mlečni proizvodi, povrće, morske alge, ananas

Dodaci ishrani: vitamin C, gloginje, odoljen, šareni čkalj

Telesne vežbe: mirne telesne vežbe kao joga, taj či, kombinovane sa umerenim aktivnostima (pešaćenje, biciklizam, tenis)

Samo da kazem da dijeta prema krvnim grupama nema naucno uporiste. To je pod jedan, a pod dva savetovati odredjenoj grupi da se hrani mesistem, ili zabranjivati drugoj grupi unos dobre hrane koja je bogata antioksidantima, vitaminima, mineralima je nebuloza.
Sad treba samo ukljucuti zdrav razum i preispitamo tvrdnju da se dobija na tezini zbog specificnosti svoje krvne grupe i zato sto unosimo hranu koja sa njom nije kompatibilna. Zamislite tu promisao prirode, da nas zezne. Jos jedna pomodna dijeta, koja zaradjuje lovu na racun preporuka takvih namirnica koje se mogu nabaviti iskljucivo online.

...0 krvna grupa je najstarija a ljudi su u pocetku bili sakupljaci a ne mesojedi, ja sam 0 i ne volim meso

Kako ne kapiras..ja sam a i svasta volim ali se ne preporucuje..isto tako kad sam drzao dijetu ko lud sam pio mleko..sve je bilo u redu na prvi pogled..ali sam imao problema s probavom..ocigledno da mi nije prijalo i da bi bolji efekat bio da sam nesto vise znao i toga se pridrzavao..znaci sve je ok i dajes ti 30-40-50% ali nikad neces spoznati svoj maximum ako ne probas striktno prepisano..ne samo sto se hrane tice u sportu se tacno u minut i gram sve gleda..znaci nisu napamet dobijeni vrhunski rezultati:ok:

...pa meni to za krvne grupe bez veze... jel ima neka dijeta zasnovana na psiholoskim karakteristikama :)

:lol:pa znam da je 95% ljudi to bzvz..cak i dijete koje su teske za pridrzavanje..dijeta je nesto sto se primenjuje par nedelja i cas posla se vratis na isto..sve vreme sanjas pizzu..a kad vremenom stices zdrave navike i kupis vamo-tamo razne savete i praktikujes ih bez rezerve sami ce se kilogrami skidati i to zdravo bez povratka

Tek skidam ;)
Kao shto sam navela, obichno ujutro pojedem jabuku i rucham oko 4.
To je sve shto pojedem u toku dana, mozda josh jabuku ili dvije [zavisi koliko sam gladna].
U medjuvremenu popijem neki chaj za metabolizam i vodu [eventalno limunadu bez shecjera].

Jel to okej?

Ne treba da se pojede za dorucak tona hrane da bi se pokrenuo metabolizam. Jabuka je dovoljna, ali bi bilo dobro da posle uz caj uzmes i kasicicu meda, kasnije saku badema, mozes da dodas malo suvog voca, ako zelis jos jedan osnovni obrok, oko 12h mozes da pojedes salatu ili musli. Rucak u 16h je sasvim ok, podrazumeva se da se neces prejesti.
Ali ako tebi odgovara tako kako si napisala i to je ok.
Gladovanje uopste nije tako strasno, bas naprotiv rasterecuje probavni sistem i trosi energiju na ciscenje organizma.
I mozete da jedete banane, zbog budala su izasle na los glas, a zdrave su samo tako.
Treba da budu pegave, bez trunke budji, znaci zelene ne jesti. Voce se i jede na prazan stomak, a pojedincima kojima se javljaju smetnje na taj nacin, treba da izbegnu to odredjeno voce ili da se polako navikavaju.

:lol:pa znam da je 95% ljudi to bzvz..cak i dijete koje su teske za pridrzavanje..dijeta je nesto sto se primenjuje par nedelja i cas posla se vratis na isto..sve vreme sanjas pizzu..a kad vremenom stices zdrave navike i kupis vamo-tamo razne savete i praktikujes ih bez rezerve sami ce se kilogrami skidati i to zdravo bez povratka

...ma nisam ja od onih koje je lakse preskociti nego zaobici pa da se i za slamku hvatam... jedem samo ono sto volim :)

...jednom sam u restoranu narucila skembice, mislila da su skampi ili tako nesto iz mora pa da probam - 3 dana mi posle bilo muka

...ma nisam ja od onih koje je lakse preskociti nego zaobici pa da se i za slamku hvatam... jedem samo ono sto volim :)

...jednom sam u restoranu narucila skembice, mislila da su skampi ili tako nesto iz mora pa da probam - 3 dana mi posle bilo muka

Pa meni je tako svaki put kad jedem prasetinu na slavama jer ne mogu im trazim nesto integralno:lol:i to bas neki odvratan ukus u ustima 2 dana..vidis kad kazes samo ono sto volis..x puta se desi da pojedemo nesto bajato bzvz po gradu ili cak ne ispadne dobro kad se spremi u kucnoj varijanti..ali ga opet pojedemo..desi se cesto da je preslano..preslatko..premasno..prekuvano..zagorelo..cak se tih osnovnih stvari recepata i nacina..temperature spremanja retko ko pridrzava

Ne treba da se pojede za dorucak tona hrane da bi se pokrenuo metabolizam. Jabuka je dovoljna, ali bi bilo dobro da posle uz caj uzmes i kasicicu meda, kasnije saku badema, mozes da dodas malo suvog voca, ako zelis jos jedan osnovni obrok, oko 12h mozes da pojedes salatu ili musli. Rucak u 16h je sasvim ok, podrazumeva se da se neces prejesti.
Ali ako tebi odgovara tako kako si napisala i to je ok.
Gladovanje uopste nije tako strasno, bas naprotiv rasterecuje probavni sistem i trosi energiju na ciscenje organizma.
I mozete da jedete banane, zbog budala su izasle na los glas, a zdrave su samo tako.
Treba da budu pegave, bez trunke budji, znaci zelene ne jesti. Voce se i jede na prazan stomak, a pojedincima kojima se javljaju smetnje na taj nacin, treba da izbegnu to odredjeno voce ili da se polako navikavaju.

Uh,hvala ti,ovo mi je malo vratilo optimizam,cijeli dan se preispitujem valja li ili ne valja. :)
Hvala. :)

Nisam neka mushterija bananama, vishe volim agrume.

Back