Pravi prijatelj?

Imam, dvojicu. Njih smatram svojim najboljim prijateljima, što bi se engleski reklo besties ili BFF. Sa jednim se viđam u proseku jednom nedeljno, sa drugim već malo ređe jer mu je raspored obaveza uvek gust, ali svakako da mi nije manje drag samo zato što se ne viđamo onoliko često koliko bih ja hteo. Pored njih dvojice, tu su još nekoliko osoba sa kojima sam nešto manje blizak, ali smo i dalje dobri jedni s drugima i viđamo se kad god prilike dozvole.

Za mene, pravi prijatelj je osoba kojoj možeš sve da kažeš. Na koju možeš uvek da računaš. Koja će ti uvek pomoći kada je u mogućnosti, šta god da je problem (podrazumeva se, i ti njoj takođe). I pre svega – osoba sa kojom uvek voliš da provodiš vreme, osoba pored koje ti vreme leti i koja učini da ti prilikom rastanka bude žao što je druženju došao kraj i što moraš da čekaš do sledećeg.

Imam, dvojicu. Njih smatram svojim najboljim prijateljima, što bi se engleski reklo besties ili BFF. Sa jednim se viđam u proseku jednom nedeljno, sa drugim već malo ređe jer mu je raspored obaveza uvek gust, ali svakako da mi nije manje drag samo zato što se ne viđamo onoliko često koliko bih ja hteo. Pored njih dvojice, tu su još nekoliko osoba sa kojima sam nešto manje blizak, ali smo i dalje dobri jedni s drugima i viđamo se kad god prilike dozvole.

Za mene, pravi prijatelj je osoba kojoj možeš sve da kažeš. Na koju možeš uvek da računaš. Koja će ti uvek pomoći kada je u mogućnosti, šta god da je problem (podrazumeva se, i ti njoj takođe). I pre svega – osoba sa kojom uvek voliš da provodiš vreme, osoba pored koje ti vreme leti i koja učini da ti prilikom rastanka bude žao što je druženju došao kraj i što moraš da čekaš do sledećeg.
Ja bih pre rekao da je prijatelj osoba na koju mozes da racunas ako se nadjes u nevolji, sve ostalo su drugovi.
Eh da, zaboravio sam na kumove :P

Imate li pravog prijatelja? ili više njih.

Šta je za vas pravi prijatelj? Kako definišete ko vam je prijatelj, a ko nije?
Ako gledam kontakt face to face onda retko se vidjamo zbog obaveza. Sto se tice online onda svakodnevno smo u kontaktu. Ima dva prijatelja i to je to. Ostalo sve u prolazu ili nije opstalo bez obzira na dugogodišnje poznavanje i ranije drugarstvo.

Jbg skoro sam se opet zajebo misleci da imam a on me ispali kad je najpotrebnije,al dobro pojavise se neki drugi novi i stari koji se nadjose u nevolji,1 je u poljskoj nazalost se retko vidjamo,uopsteno ovde se sve kupuje i necu vise da me prijateljstva kostaju, pa mi i ne treba dodatni teret koji samo ja nosim

kaže moj dugogodišnji drug, prijatelj i kum: prijatelj ti je koristan. Ubismo se od rasprave oko te teze.
"Pravi prijatelj je onaj koji te sam potrazi kad si u nevolji ili onda kad ti najvise treba"....kaze jedna stara izreka, zabravih vec gde sam je procitala.

U tom smislu je koristan, mozda je na to tvoj kum mislio? Kao pomoc koja i ne mora da se ostvari, bitno je da je tu, da postoji.:) :uja:

Imate li pravog prijatelja? ili više njih.

Šta je za vas pravi prijatelj? Kako definišete ko vam je prijatelj, a ko nije?
Jedino te pravi prijatelj nikada neće prevariti, i jedino će on(oni) biti uz tebe kad je najteže i neće ti okrenuti ledja.
Ja imam mnogo drugara i možda još više drugarica, ali za svoje prave prijatelje smatram jedino oca, rodjenog burazera i možda burazera po majčinoj liniji.

Ретко ко има праве пријатеље, углавном имамо другаре и другарице, колеге итд.

Не постоји временски оквир који налаже када неко постаје пријатељ, али ако си са неким у свакодневној комуникацији, постоји могућност да постанете пријатељи јако брзо.
Такође са правим пријатељем не мораш бити ни често у контакту, али после одређеног времена пријатељство може нестати.
Могуће је некоме бити прави пријатељ, а да та особа теби не буде прави пријатељ. И наравно, супротности се не привлаче, то је глупа изрека, као и она паметнији попушта.

Ја немам ни једног правог пријатеља, имам само једну праву пријатељицу. z:lol: Такође, имам пар добрих другара који можда могу постати прави пријатељи.

Oво су неки основни показатељи по којима препознајемо праве пријатеље.

Можете саопштити и лоше вести и они ће вас слушати
Радују се вашим успесима
Поворење
Бране вас у невољи
Говоре вам болну истину
Помажу вам
Теше вас искрено
Прате вас у развоју
Не покушавају да вас промене
Одвајају време за вас чак и када им није згодно
Испуњавају обећања
Одљуте се брзо