Pravi muškarac

Nisu ni žene poštedjene takvih karakterizacija..:D..

Ne postoji merilo...bitna stavka je da savršenom muškarcu možemo da se
divimo
ali ne i da ga volimo...:manikir:...šta vam je važnije?

Ne postoji savršen muškarac,pa tako ni objekt kojem se može diviti.
Čak ni David nije doveden do savršenstva a i da jeste to bi valjda bilo
jedino muško savršenstvo koje je ovekovečeno,sva druga stare ,tako
da se diviti može nečem što je značajnija vrednota - um i emocionalna
inteligencija
,koja je kod muškaraca manje naglašena ili je manje eksponiraju.

Fraza "Pravi muškarac" se često koristi i u različitim kontekstima se različito tumači. Nekad je akcenat na prvoj a nekad na drugoj riječi, a možda je u pitanju i pleonazam.
Možda ne bi bilo loše da malo prodiskutujemo o ovoj sintagmi tj. da li je koristite, kako je koristite itd.

Ja je ne koristim i mislim da je to ženska poslastica (mislim figurativno ;) )

To što je ja ne koristim ne znači da nije ženska poslastica,ali ne znači ni da jeste.
Pravi muškarac je opis koji bi trebalo da uvredi i onog za koga se tvrdi da je takav,
posebno one kojima se predpostavlja kao primerak koji vredi,za razliku od njih.
Šta to znači pravi u odnosu na druge ?! Ti drugi nisu pravi već falsifikovani,možda ?!
Svi muškarci su pravi,samo kako za koga.Svakoj robi se nadje kupac,pa tako i svaki
muškarac u jednom trenutku za nekog bude pravi.

a) "Pravi muškarac" je često aluzija na tipa sa izraženim muškim karakteristikama (fizički dopadljivim), ali i sa manirima džentlmena. Ovu sintagmu možemo zameniti i jednom drugom: (pravi) dasa. Nekada je dasa nosio gamašne, kitio rever karanfilom i imao brčiće. Kao što se vidi, razlika između dase i dame je u jednom slovu i – polu. Dasa je, tako, ekvivalent dami. Dase i dame bi, po nekoj logici, trebalo da budu komplementarni: on njoj pridržava vrata, a ona ne gunđa kako ume i sama da ih otvori. On je njoj uvek treći muškarac, ona je njemu uvek (trenutno) jedina ljubav. Ako ih sudbina rastavi, dama plače sofisticirano, bez ridanja, i briše suze pravom maramicom na kojoj je izvezen njen monogram; on joj kaže da je suviše dobra zna njega i da je zaslužila boljeg. Dase, tj. tzv. "pravi muškarci" diskretno mirišu na kolonjsku vodu, kupuju cveće izabranicama svog srca, ne nose bokserice sa cvetnim dezenom, nikada ne piju pivo, ne podriguju, ne čačkaju zube, ne jedu prstima, ne stavljaju noge na sto, ne pljuju po ulici, ne psuju, a kad navijaju za omiljeni fudbalski tim, čine to tiho, u sebi.
Nažalost, dase su u izumiranju.
Neretko se "pravi muškarac" brka sa pojmom muškarčine ... a to je već totalno druga priča.

b) Pravi muškarac je onaj koji nam/mi u svemu odgovara. Pravi za mene, a ja prava za njega.
Tada postaje nebitno koliko on odgovara bilo kome drugom, i da li je pravi za nekog drugog. Pravi muškarac je u tom kontekstu najbolji, najpametniji, najpoželjniji, najlepši .... ukratko - JEDINI muškarac, koji je, ujedno, u datom trenutku i najvoljeniji.

Fraza je, dakle, vrlo rastegljiva.

a) Dasa je, tako, ekvivalent dami. Dase i dame bi, po nekoj logici, trebalo da budu komplementarni: on njoj pridržava vrata, a ona ne gunđa kako ume i sama da ih otvori. On je njoj uvek treći muškarac, ona je njemu uvek (trenutno) jedina ljubav. Ako ih sudbina rastavi, dama plače sofisticirano, bez ridanja, i briše suze pravom maramicom na kojoj je izvezen njen monogram; on joj kaže da je suviše dobra zna njega i da je zaslužila boljeg. Dase, tj. tzv. "pravi muškarci" diskretno mirišu na kolonjsku vodu, kupuju cveće izabranicama svog srca, ne nose bokserice sa cvetnim dezenom, nikada ne piju pivo, ne podriguju, ne čačkaju zube, ne jedu prstima, ne stavljaju noge na sto, ne pljuju po ulici, ne psuju, a kad navijaju za omiljeni fudbalski tim, čine to tiho, u sebi.
Nažalost, dase su u izumiranju.

Ja bih ovo nazvala prenemaganjem,a da su u izumiranju ,nisu :lol:.
Ima ih koliko hoćeš,neki sa manje,a neki sa više talenta za prenemaganje.

Dobro, dobro, shvatio sam.

A koristite li je u formi prebacivanja?
Npr: da si pravi kao što nijesi ti bi...a ja bih...
Ne mora uopšte da bude upućeno vašem pravom.

Nikad...kada bi svom muškarcu tako nešto prebacila to bi značilo da ga uporedjujem
sa svim drugim muškarcima koje posmatram iz prikrajka..tj. to bi značilo da mi je do njega stalo otprilike
kao do lanjskog snega...:mrgreen:

Dakle,da ne bi bilo previse prenemaganja i licitiranja oko “pravog ili krivog”.
Postoji nesto sto MUSKARAC nikada nece u muskom drustvu priznati,reci,pricati o tome,ali ce zeni to sigurno pokazati,a to je da ON ne voli na stotinu i vise zena,ali sigurno JEDNU i samo JEDNU voli na mali milion nacina…i ako je to ONA,onda to ONA zna i te njegove milionske nacine ljubomorno cuva i ne pada joj na pamet da to sa nekim podeli,ni u prici…ON & ONA pouzdano o svemu cute i znaju da o sreci,zadovoljstvu,uspehu,ljubavi mogu da govore najiskrenije ali samo sa jednom osobom u zivotu,uostalom zato su jedno drugo odabrali…
Sva ostala lamentiranja,mogu biti samo prazne musko-zenske price nedozilvljenog,propustenog,sustiglog prikrivanog razocarenja,ljubomore na tudji uspeh,pa cak i nesvesna pakost i zavist,krivi izbor sa naknadnim kajanjem…
Inace pravi recept za MUSKARCA a tako i za ZENU ne postoji…jer MUSKARAC ce sebi odabrati ZENU,a ona ce ga prihvatiti ili ne!!!!

Pročitao sam sve Vaše floskule.
Dobri ste političari.

Nije to tema. Mi ovde ne treba da se složimo po nekom globalističkom trendu. Trend kao trend, bude, pa ga posle nema.

Princip M. i Ž. se razlikuje.
Pričamo o kosmičkim zakonima.

~~~
Veliki pozdrav
Ja

Pročitao sam sve Vaše floskule.
Dobri ste političari.

Nije to tema. Mi ovde ne treba da se složimo po nekom globalističkom trendu. Trend kao trend, bude, pa ga posle nema.

Princip M. i Ž. se razlikuje.
Pričamo o kosmičkim zakonima.

~~~
Veliki pozdrav
Ja

Ok..hajde da popričamo i o kosmičkim zakonima..
Svakodnevica nije zaokupljena tim problemom, čovek živi na Zemlji često nesvestan Kosmičkih zakona..
..pa tako muškarac o ženi razmišlja na sebi svojstven, prizeman način i obrnuto, dakle, žena razmišlja o "pravom muškarcu" bez upliva
te surove stvarnosti i najdubljih ljudskih poriva..

..Mi živimo na zemlji a kosmos funkcioniše mimo naše volje..
Da recimo nije postojao Šopenhauer, čiji si ti izgleda sledbenik, svet bi izgledao drugačije..
..i šteta što taj isti Šopenhauer nije u svojim delima tako pomno obradio i temu "muškarac"...:cool:
Možda bi se pojavio neki filozof koji bi emociju stavio na pijedestal a ne animu...
..pa bi tako žena, umesto što je okarakterisana kao običan trgovac koji samo traži "papir" :lol: (a emocije su joj oružje a ne priroda),
jer joj je to jedina životna preokupacija od koje joj zavisi sam opstanak, dobila svoje jednako zasluženo i poštovano mesto u stvaranju sveta...
Majka zemlja (emocija) = otac kosmos (anima)...neraskidiva spona...dok se nije pojavio dotični filozof i rasturio tu sponu...:mrgreen:

Svi ste Vi pravi = pravoj...;)

Ok..hajde da popričamo i o kosmičkim zakonima..
Svakodnevica nije zaokupljena tim problemom, čovek živi na Zemlji često nesvestan Kosmičkih zakona..
..pa tako muškarac o ženi razmišlja na sebi svojstven, prizeman način i obrnuto, dakle, žena razmišlja o "pravom muškarcu" bez upliva
te surove stvarnosti i najdubljih ljudskih poriva..

..Mi živimo na zemlji a kosmos funkcioniše mimo naše volje..
Da recimo nije postojao Šopenhauer, čiji si ti izgleda sledbenik, svet bi izgledao drugačije..
..i šteta što taj isti Šopenhauer nije u svojim delima tako pomno obradio i temu "muškarac"...:cool:
Možda bi se pojavio neki filozof koji bi emociju stavio na pijedestal a ne animu...
..pa bi tako žena, umesto što je okarakterisana kao običan trgovac koji samo traži "papir" :lol: (a emocije su joj oružje a ne priroda),
jer joj je to jedina životna preokupacija od koje joj zavisi sam opstanak, dobila svoje jednako zasluženo i poštovano mesto u stvaranju sveta...
Majka zemlja (emocija) = otac kosmos (anima)...neraskidiva spona...dok se nije pojavio dotični filozof i rasturio tu sponu...:mrgreen:

Svi ste Vi pravi = pravoj...;)

... ovo je čisti primer podilaženja ...

ne priznajem te trć-prć-frć teorije, i ko zna čega još sve ne kao npr:
uostalom, zar "muškarac zna odabrati ženu,a pravi je zna i zadržati" , je čista neispunjena fantazmagorija želja.
Ma, pazi bogati: "kada bilo koji muškarac (mnogi sa preteranim strahom) kaže ajde idi, neću te zadržati bez tvoje volje" , nastaje turbulencija u Ž.U. "...on me odbacuje..."

Mnogo ste komplikovane, to vam je priroda okupacije M.U,.

poz
Ja

Pravi muskarac ima bioloske karakteristike muskog pola (preko 70%, posto nema ljudske jedinke sa 100% bioloskih odlika jednog od polova).

Pored toga on ima i odredjene socio-kulturne karakteristike, te u različitim ljudskim zajednicama i različitim vremenima, različito i znači. Odnosno - ne samo polno, vec je i rodno - muško.

Pa tako jedinka muškog pola koja je dobar domaćin i gazda (uspešno upravlja porodičnom ekonomijom), ima mušku decu, najjači je među jedinkama iste sorte, umereno pije i dobro jede... je pravi muškarac u jednom kontekstu koji zahteva pandan - pravu ženu: domaćica vezana za kuću i decu, koja drži sve čisto, oprano i spremljeno, koja ćuti kad On priča i sluša sve muške u kući, koja ne tračari, već mudro ćuti i ide 10 koraka iza muža gledajući u zemlju - je prava žena... Postoje i oni malo savremeniji ili urbaniji konteksti, koji su već izloženi u prethodnim postovima...

A, zajedički imenilac je - jedinka muškog pola (biološki) koja preferira (za sex iliti ljubav - kako ko ište) jedinke suprotnog pola (biološki - žene), tj. jedinku ženskog pola - u zavisnosti kako to Prava žena konta.

Sad ko je (gde) kome prav, ko kriv... :rumenko: nesto valjda treba ostaviti i za intimni susret trece vrste... (makar sebe sa sobom pred ogledalom, u kupatilu...)....

A brak ... to je već vrsta društvenog ugovora između muškarca i žene (ukoliko se ne razmatraju varijacije na temu - M i M, Ž i Ž, M i Žx2do4, Ž i Mx2do4...) koji u prilog ide više ... Kojoj ugovorenoj strani - stvar za diskusiju...

... ovo je čisti primer podilaženja ...

ne priznajem te trć-prć-frć teorije, i ko zna čega još sve ne kao npr:
uostalom, zar "muškarac zna odabrati ženu,a pravi je zna i zadržati" , je čista neispunjena fantazmagorija želja.
Ma, pazi bogati: "kada bilo koji muškarac (mnogi sa preteranim strahom) kaže ajde idi, neću te zadržati bez tvoje volje" , nastaje turbulencija u Ž.U. "...on me odbacuje..."

Mnogo ste komplikovane, to vam je priroda okupacije M.U,.

poz
Ja

Znam... ti si žena :super:

Dakle,da ne bi bilo previse prenemaganja i licitiranja oko “pravog ili krivog”.
Postoji nesto sto MUSKARAC nikada nece u muskom drustvu priznati,reci,pricati o tome,ali ce zeni to sigurno pokazati,a to je da ON ne voli na stotinu i vise zena,ali sigurno JEDNU i samo JEDNU voli na mali milion nacina…i ako je to ONA,onda to ONA zna i te njegove milionske nacine ljubomorno cuva i ne pada joj na pamet da to sa nekim podeli,ni u prici…ON & ONA pouzdano o svemu cute i znaju da o sreci,zadovoljstvu,uspehu,ljubavi mogu da govore najiskrenije ali samo sa jednom osobom u zivotu,uostalom zato su jedno drugo odabrali
Sva ostala lamentiranja,mogu biti samo prazne musko-zenske price nedozilvljenog,propustenog,sustiglog prikrivanog razocarenja,ljubomore na tudji uspeh,pa cak i nesvesna pakost i zavist,krivi izbor sa naknadnim kajanjemInace pravi recept za MUSKARCA a tako i za ZENU ne postoji…jer MUSKARAC ce sebi odabrati ZENU,a ona ce ga prihvatiti ili ne!!!!

I ja verujem da je otprilike to suština, vrlo kratko i jasno opisana.
Jedino je tužno što nas ima dosta koji nemamo ružičaste, nego manje ili više tamne naočare. A što je najinteresantnije, možemo baciti te naočare u kontejner i kupiti ružičaste! :D Nije lako, ali je moguće.

I ja verujem da je otprilike to suština, vrlo kratko i jasno opisana.
Jedino je tužno što nas ima dosta koji nemamo ružičaste, nego manje ili više tamne naočare. A što je najinteresantnije, možemo baciti te naočare u kontejner i kupiti ružičaste! :D Nije lako, ali je moguće.

Veruj mi, najlepše je nama kratkovidima: skineš naočare i ništa ne vidiš sve dok ti se dotični sasvim ne približi. A u međuvremenu vidiš samo mutne obrise, i čuješ glas ... što pruža savršenu mogućnost da, anuliranjem vizuelnog utiska, stekneš sliku o suštini "pravog". :lol:

Zenska poslastica...hmm...recimo kada Dama kaze da su svi muskarci isti,onda je to definitivno plod ogromnog izkustva,...previse iskustva za jednu Damu.!!!

Bravo!!!Jedan od onih "PRAVIH"!!!
Uspeo je cak da popatosi svoje carstvo damama, zarad svoje promocije "PRAVOG"
Hebiga....kad mali hoce da bude veliki a nema ga od cega istegnuti onda su sva sredstva dozvoljena samo da se dostigne epitet PRAVI ,da cak i ne vidi koliko je NEUSPELI POKUSAJ ili da poblize objasnim- poznat pokusaj idealizovanja svoje malenkosti da bude velicina za nove pohode zablude.

Poslednja izmena:

Back