#PPP
Ističe se
- Poruka
- 2.106
Zbog razlichitih/suprotnih uchenja?Zašto?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zbog razlichitih/suprotnih uchenja?Zašto?![]()
Zbog razlichitih/suprotnih uchenja?
Nils Bor beše držao potkovicu nad vratima?![]()
Vrlo je prosto. Imas svetlost, imas tamu, imas zmiju, lava... imas srnu, jelena, goluba....Moze samo jedna religija biti prava ili (po mom mishljenju) ni jedna.
Daklem, imash 'rishcanina koji kaze da jedino priznavanjem Isusa kao boga i spasitelja mozesh izbeci pakao i otici u raj. Islam uchi suprotno, da priznavanje Isusa kao boga vodi u pakao. Jedna od te dve religije greshi, ne mogu obe biti u pravu.“The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth.”
"Suprotnost tačnog tvrđenja je pogrešno tvrđenje, ali suprotnost duboke istine može lako biti neka druga duboka istina."
Nils Bor
Pokušaj ponovo da objasniš svoj stav.![]()
Ako te nije briga za istinu i da li cesh zasluziti raj, ne morash se brinuti.I što sad ? Svako tumači na svoj način
Kako znash da je bog neke tvoje vere onaj pravi?Pa ja u raj ne verujem jer ne osećam se klasičnim vernikom.Imam neku svoju vjeru.
Kako ateista moze da zakomplikuje? Pa nisam vas ja terao da verujete.Joj šta komplikuješ. A Boga nitko nije video pošto je nevidljiv.Ako ga i naljutim on će mi oprostiti.
Agnosticizam i nema veze sa verovanjem vec sa znanjem. I ja sam agnostik, ateista agnostik. Ne verujem u boga i ne znam da li postoji.Ja sam agnostik.Mnogi to guraju pod ateizam,ali nije.
Da, postoji taj problem sa definisanjem shta je bog. Ako je bog ovaj monitor ispred mene, ne moram da verujem da bog postoji, ja znam da postoji. Sa tom razlikom shto ja tvog boga zovem monitor.Postoji u čoveku.Tamo se sakrio da ga nitko ne može pronaći.
Ljubav je osecanje koje chini ljude da se lepshe osecaju usled dejstva odredjenih hemikalija u mozgu. Kakva je ljubav sa velikim slovom?Pa zar ne kažu da je Bog ljubav? I možda je ta ljubav sa velikim slovom.
Daklem, imash 'rishcanina koji kaze da jedino priznavanjem Isusa kao boga i spasitelja mozesh izbeci pakao i otici u raj. Islam uchi suprotno, da priznavanje Isusa kao boga vodi u pakao. Jedna od te dve religije greshi, ne mogu obe biti u pravu.
Dalje, nachini dolaska u nordijsku Valhalu se razlikuje od djainistichkog raja. U prvom sluchaju treba da umresh boreci se u bitci, u drugom ne zgazivshi ni mrava.
O tome kako je univerzum nastao i kako ga opisuju mozemo napuniti biblioteku, po mom mishljenju najveca razlika u religijama lezi bash tu. Od sveta koji je nastao kada se jaje razbilo, do izgovaranja magichnih rechi, nachini su takvi da su nekompatibilni jedni sa drugim.
Kao shlag na tortu dolaze vernici koji veruju u svoj mit o postanku, svoj put do raja i velichaju svoje bogove sa iskrenoshcu koju poseduju i ostali vernici.
A Bor moze filozofirati, ali to ne menja chinjenicu da svet nije mogao nastati na vishe nachina. Razlichitost objashnjenja nastanka univerzuma nam govori da su ili svi omashili, ili da ne znamo ko je "pogodio", ako je iko uopshte pogodio.
Nils Bor beše držao potkovicu nad vratima?![]()
Da li je moguće da svi istorijski događaji imaju datum, a da se samo i jedino Isusovo „uskrsnuće“ pomera svake godine? Šta vi mislite o ovome? Ja mislim da najveća prevara u ljudskoj istoriji nema čak ni pravi datum. Da vas čujem...
Na osnovu biblijske hronologije i jevrejskog kalendara Isus je ubijen 14. nisana (mesec koji odgovara drugoj polovini marta i prvoj polovini aprila). Vraćen je u život (uskrsnut) 16. nisana kako je i prorokovano.
Jagnje božje...Jevandjelje po Jovanu je jedino u kome se Isus eksplicitno naziva 'jagnjetom Bozijim'