Prava zima stiže nam u februaru

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.043
Međutim, veliki broj putarskih preduzeća koja tokom zime održavaju saobraćajnice imaju finansijske problem. Računi su im blokirani, a radnicima mesecima kasni plata, piše Blic. Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Mirković za taj list ipak kaže da će, iako Ministarstvo finansija JP "Putevima Srbije" duguje oko 1,6 milijardi dinara, putevi biti očišćeni.

Za potpuni kolaps u saobraćaju od pre samo mesec dana, mnogi su okrivili upravo ta preduzeća. Iako se njihove finansije nisu popravile, u Ministarstvu saobraćaja tvrde da ih sneg neće iznenaditi.

"Tu neće biti nikakvih problema. Sneg će biti očišćen i ja to odgovorno tvrdim. To ne opravdava grešku Ministarstva finansija koje nije uplatilo novac zbog zagušenja u sistemu.
I to će oni morati da reše. Do tada, ja sam sa putarima napravio jedan džentlmenski dogovor, da bez obzira na dugovanja oni rade, da građani ne bi trpeli", objašnjava Mirković.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=19&nav_category=12&nav_id=678808

Nemaju para za ciscenje puteva zbog "zagusenja u sistemu" . A kad su u pitanju isplate plata za 200 vladinih agencija , i placanje racuna za gorivo za 30.000 sluzbenih automobila "tu nema zagusenja"

beograd_30.gif

Back