Heh,prava,šta je to?Muška,ženska,supružnička,radnička,studentska...Čini mi se da svi o tme pričaju da bi se manje gledalo na onu drugu stranu medalje-obaveze.Ja u braku imam sva prava,moj muž takođe,ali nešto ne primjećujem da se te nesretne obaveze ravnomjerno raspoređuju.Zato zaključujem da moj muž ima jedno pravo više-pravo na manje obaveza i na više vremena za sebe.Džaba što i ja radim,donosim platu,čim uđem u kuću čeka me šerpa i svaki dan je isti,ali yebi ga,nadam se da ću prevazići ovu fazu adaptacije na mračni,pardon,bračni život,ko zna,možda ću dostići nivo koji nam mudro savjetuju Nadrealisti i sva vesela sa rukama punim djece i posla pjevušiti:"Volimo te mužu dragi,gospodaru familije!"
Pa ozbiljno!Prst u uvo,udri brigu na veselje,blago onom ko rano poludi,vas mu život u veselju prođe!
No neki ovdje pomenuše djecu.E tu ja,dragom Bogu hvala,imam više prava i ne ustupam ih nikom pa makar se satrla od obaveza.Svaka čast ulozi oca,ali ruku na srce,muškarci dobiju djete na tacni.Bio neki seks sa nekom ženom,poslije par nedelja ista saopšti da je trudna,budući otac pretrpi "ozbiljne" psihičke promjene tipa "ybt.nema više zezanja","moram se uozbiljiti","kuku kako ću ja to","naspavaj se brale,kad dođe ono kenjkavo ko zna kad ćeš" itd.Nakon tog prvog šoka adaptiraju se a kad počne porod zahvale se Bogu što žene rađaju djecu.Onda se muvaju po kući par dana i sve što im se kaže urade naopako ne bi li dočekali našu najveću grešku i čuli ono čuveno:"Ma izlazi mi iz kuće,samo mi smetaš,ništkoristi!".E od tog trenutka,nesrećnog, počinje ženska propast.Savjet budućim mamama:zaposlite ga da pegla pelene,tu ne može puno da zabrlja a vi to onako izmrcvarene ne možete ni obaviti.Ekstra savjet

azite da ne zapali kuću.Poslije par godina pukne tikva,razvod i kreten se još usudi da traži dijete!Ej!Koje dijete?Moje?Ono malo slatko koje mi je čitav svijet?Dobro,i on ga voli,pa otac mu je,iako se ne bi reklo,jednako izgleda kao i prije,ako ima stomačić to je od pive a ne od bebe,a vidi mene,nekad najbolje grudi u okolini sada su do pupka,pukle strije po stomaku,dupe se spustilo do koljena,podočnjaci i podbradak se sastavili,medjunožje ili stomak kao proheftani(zavisi kakav je porođaj bio),pa kad se sjetim trudnoće,mučnina,strahova,pritiska na mokraćnu bešiku,žgaravice,bolova u krstima...Ma hajte,molim vas,pa to je smiješno.Ne dam i tačka!I da,imam pravo da odlučim koliko ću djece roditi i niko mi ne može ništa!Čuješ,Pače?