PRATILJA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

PRATILJA

Bejah na čelu sopstvene kolone
Od mene same sazdane
Sad sam na začelju
Tiho čekajući
Da tišine umuknu.

Bejah vodilja
Sad sam pratilja sebe same i drugih
Ne svojom voljom
Pratim nestajanja
I jako sam loša u tome
Nikako da naučim
Da stvaralac stvaranja
Ne može biti pratilja nestajanja.

Ubiše me urlajući nemiri
Dok tiho vrišteći čekam
Da tišine umuknu
Ubijah u sebi sve što bejah
Da bih pratilja bila dobra
A opet....užasno sam loša
Ubijah dok ne nestah
A opet, ima me previše
Jer...prosto... živa sam ...
Ovakva kakvu me majka rodila
I sudba svojim mlekom zadojila.

attachment.php

PS Teško podnosim nestajanja bilo čega stvorenog.....prosto.....to je tako​

Valjda to tako mora biti
u prirodi svega
je da da bude i prođe
kako dobro, tako i loše
jer sve je to samo jedan krug
a ti budi drug
i furaj dalje :)

Ja to zovem hodanje na vrhovima prstiju...na celu ili na zacelju, ima te, Ljiljo za sto zivota...:heart:
Drzi se samo, prolazi i ovaj dan, lagano...a sutra novi svice, neki suncaniji, pa koloni mozda i osmeh podari...:zag:

Svi stvaraoci su slabi prema nestajanju, ali i ovakvi dani sa svojim sećanjem na sebe slabi su prema danima sa stvaranjem, koji svoje trijumfalno mesto zauzimaju u našem sećanju.
:( :kpozdrav:

Hvala vam....:heart:

skura.....knjiga je tu pred vama....život. Nisam kalibar pisca za objavljivanje a i što bih? Pored toga u knjizi ne bi mogli biti klipovi, ovde svira muzika a ti čitaš baš onako kako sam zamislila, pisac i čitalac imaju vrlo sličan osećaj...problem je i sa fotografijama jer ih ima mnogo u ranijim blogovima, naravno unikatnih, a i ja volim ovaj direktan kontakt koji omogućava net koji ne bu postojao kod štampanog izdanja.
Biće odštampani svi blogovi u knjigici u 4 primerka kad je završim a i preneti na neki od medijuma...cd...ili šta već.
Hvala od srca.

Otkud sad to da nisi kalibar pisca za objavljivanje? Nešto mi tu ozbiljno ne štima.
Je li to tvoje ubeđenje, ili si već odbijana od izdavača?

I nemoj sad opet da se ljutiš - nije nikakva provokacija, majke mi!

Stipan Severnjak;bt202366:
Otkud sad to da nisi kalibar pisca za objavljivanje? Nešto mi tu ozbiljno ne štima.
Je li to tvoje ubeđenje, ili si već odbijana od izdavača?

I nemoj sad opet da se ljutiš - nije nikakva provokacija, majke mi!

Hahahah naravno da se ne ljutim :zag:
Nikada nisam ni ponudila nikome bilo koji tekst....lažem, jesam jednom u nekom ženskom časopisu, predložili mi sa odeljenja i ja poslala tekst čisto da vidim šta će biti ....pobedila sam i objavili su. To je sve.
Stipane, ja nemam želju da objavim.....knjiga je ovde, preko 750 blogova, 2-3 godine pisanja...živog....to sam ja, sve moje ljubavi, sav moj život, dileme, muke, rešenja, mozganja....pišem je sebe radi, čita ko hoće, a moja će deca imati pomoć uvek....i kada nas ne bude. Znaće, kada ih život ošamari da nisu jedini koji su šamar primili....da su i mama i tata bili jako tučeni a opet preživeli....znaće da je snaga u porodici i ljubavi sa poštovanjem....znaće da je moguće.
Ovde su moji čitaoci, njihova reakcija, rečena, nerečena, šala, zagrljaj živih ljudi kad mi treba.....znaš, iza i ispred monitora su za mene oduvek ŽIVI LJUDI...ne nikovi....tako se i ponašam prema svima.....kao da sedimo u sobi skupa....sedim sa LJUDIMA :)

Poslednja izmena:

Back