Praksa krivljenja drugih ljudi za prekid svoje veze

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
cesto ide ona prica ona mi ga je otela bla bla ima po forumu milion tih fazona...pa mi nije jasno jel
1.ljudi stvarno veruju u to sto pricaju jer im ego ne dozvoljava da se suoce sa svojim i manama partnera i cele veze(tj nisu svesni i reflektuju krivicu)
2.ili lazu okolinu cisto da ne bi ispali u losem svetlu
ili nesto trece???

a najace su mi teme gde recimo krive ljubavnicu jer je "silovala" njenog muza,ili muskarci proglase zenu ku*vom jer ga je ostavila zbog dr(ne do bog jos da zaradjuje vise od njega ta je totalna prodana dusa i raskid nema veze sa njegovim manama)..

jel to reflektovanje krivice neki odbrambeni mehanizam za ego,i da li svi ostanu duboko ubedjeni u svoju pripoved il duboko u sebi znaju istinu?i koliko toga ima u vasem okruzenju jer u mom su ljudi kao normalni al ovde kad dodjem na net sve crno i naopako:lol:

cesto ide ona prica ona mi ga je otela bla bla ima po forumu milion tih fazona...pa mi nije jasno jel
1.ljudi stvarno veruju u to sto pricaju jer im ego ne dozvoljava da se suoce sa svojim i manama partnera i cele veze(tj nisu svesni i reflektuju krivicu)
ili nesto trece???

a najace su mi teme gde recimo krive ljubavnicu jer je "silovala" njenog muza,ili muskarci proglase zenu ku*vom jer ga je ostavila zbog dr(ne do bog jos da zaradjuje vise od njega ta je totalna prodana dusa i raskid nema veze sa njegovim manama)..

jel to reflektovanje krivice neki odbrambeni mehanizam za ego,i da li svi ostanu duboko ubedjeni u svoju pripoved il duboko u sebi znaju istinu?i koliko toga ima u vasem okruzenju jer u mom su ljudi kao normalni al ovde kad dodjem na net sve crno i naopako:lol:

Lazu sebe jer ih je strah istine.

Imam druga koji me je okrivio da sam mu pokvario vezu jer sam kao mojoj devojci rekao neku njenu tajnu. Lik me napade sto mu kvarim vezu, hoce da ga ostavi devojka jer je saznala da sa ja kao nesto rekao. Lik me u 4 ujutru probudio, napravio haos. I evo sad, nakon nekoliko meseci mrcvarenja sutnula ga je iz desetog razloga. Mislim da on i dalje ne kapira da ona od pocetka nije tela sa njim.

ili nesto trece???

Cicojka sine, cini mi se da je mozda ispravnije reci okrivljavanje nego krivljenje, krivljenje se koristi u smislu nesto iskriviti, saviti, a ne okriviti nekoga za nesto, prebaciti krivicu na nekoga.

Ja nikada nisam nikog cuo da kaze "ostavila me jer sam losa osoba, jer joj nisam posvecivao dovoljno paznje, zato me je prevarila sa tim i tim, ja sam kriv".
Ljudi pretpostavljaju da je sve ok u odnosu i onda se sokiraju kada se tako nesto desi. A i ono, najkorektniji nacin tu je da se lepo sedne, "ne ide, ne moze da se resi, ovo je kraj" i molim lepo.

Ima tu mozda i stvar ega malo, mada pravo ja uvek izadje ne povrsinu, tako da je mozda i glupo kriviti sebe (a i druge). Ako neko ne voli da posvecuje dovoljno paznje, nije u tom "cico, maco, kuco" fazonu, a dobije nogu, sad ce on da lupa glavu, "jaaao ostavila me jer sam bezosecajna skotina, jaaao mogao sam vise da pokazujem osecanja, da budem sladunjav i nezan, iako je sve to isfolirano i neiskreno, jaaao ja sam odvratno ljudsko bice". Nije produktivno jednostavno.

Jedino sto ima i sto je iskreno "bio sam kreten prevario sam, kockao sam se, isao po kafanama, jurio sojke kriv sam". Tu je maloumno reci "ja dobar, posten momak, a ona hurva prevari me ovako dobrog i postenog".
Nikad nisam cuo da je neko rekao "nesigurna sam osoba, imam tripove, bojim se da ce da me sutne, zato ga gusim, kontrolisem, znam da sam djubre zbog toga i da ne zasluzuje, ali ne mogu, jace je od mene, jer uzasno se bojim". Niko, nikad.

A i zapitajmo se, koliko nas je sebe krivilo za raskid i reklo sebi i drugima "ja sam kriv/a, ja sam losa osoba zbog toga i toga". Cenim jako jako malo. Mozda dodje posle nekog vremena u glavu posle provobitnog soka i onda se svoji propusti vide treznim ocima.
Mada i na kraju mozda je glupo traziti krivca, jer svako se ponasao onako kako se ponasao, pokazao pravo lice, nismo kompatibilni, nije moglo da funkcionise. Sto kriviti sebe i nabijati neke komplekse sebi (mada opet, malo preispitivanja mozda bude od koristi neke), sto kriviti drugu stranu i biti ogorceno ljudsko bice? Jace od nas da, ali kod vecine to relativno brzo prodje.

Poslednja izmena:
sto volim lol kad mi dodjes sa porukom posle koje mogu samo da lokujem jer je sve receno:lol:
zvali su ga lol unistavac tema:lol:

- - - - - - - - - -

znaci da zakljucimo vi svi verujete da je to ego u samoodbrani al da su dublje malo svesni realnosti il se bar kasnije osveste..
a ja sam u tripu da su ljudi mrtvi ozbiljni ubedjeni da su device marije i da nista lose nisu uradili,cak mislim da je i to zbog nekih losih pretpostavki o tome sta zasluzuju od partnera....u sv ajd nebitno...

ili nesto trece???

Definicija prosečne srpske domaćice šta je to ljubavnica glasi otprilike ovako
To je neka tamo kamenjarka koja je njenog Mileta mnogo dobrog čoveka i muža, požrtvovanog oca i uglednog člana kolektiva navukla na razvrat i pretvorila ga u hladnokrvnog hebača koji se odao bludu po budžacima. Da nije bilo nje njen Mile se nikad ne bi navuko.
A definicija prosečnog srpskog domaćina šta je ljubavnik izgleda ovako
Ljubavnik je lik kome će Mile da slomi obe noge kad ga uhvati kako mu trpa ženu!

- - - - - - - - - -

:lol:

ili nesto trece???

Mešavina prvog i drugog

gdjo perfektna, story of my life.

- - - - - - - - - -

ipak ima razlike u potonjem...kad bi sazno il vido ta mi trpa voljenu, vodio bi ga na veceru da ojacha, jer ako se trpa sa mnom i sa strane, velika je sansa da jednog il obojicu ubije sa jebanluk.

- - - - - - - - - -

kad se samo setim kako sam nekad bio divno ljudsko bice...

to isto i moj voljeni tvrdi, ali nisam sigurna da bi bili dosledni u svojim tvrdnjama obojica, jer jedno je teorija i obećanje izrečeno u vazduh, a drugo su dešavanja na terenu :lol:
nekada veseli trio može da bude inspiracija i pokretač a nekada povod za veoma ružne stvari.
sve zavisi od toga koliko vedar pogled na život imaš u datom momentu...

kakve sam situacije imao u svojoj emotivnoj biografiji vatanje na legalu bi bila bozanstvena komedija.
Ono sto mogu da tvrdim, zene sa ovog mesta su u velikom procentu lisene suptilnih emocija i ponasaju se vecinom na tarzanskom nivou kao da su o ljubavi ucili gledajuci seriju opstanak. Zene koje su lisene onanije ovakvih mesta zadrzale su prirodan nacin ispoljavanja svoje emotivnosti. Kod muskaraca je sasvim obrnuta situacija i zato kazem da bi moja reakcija bila onakva. Verovatno da javna introspektivnost kod muskaraca jaca njihov zenski princip te zbog straha od slicnog efekta polja zene odavde pribegavaju ordinarnim lazima ne kontajuci koliko se njima zarobljavaju.
Slobodna zena je mit muskarca u potrazi za svojim dualitetom.

Naravno da je mit jer kada je se dočepa jedan batica, naročito ako ume da iz nje iscedi sve sokove ovog sveta teško će joj pružiti priliku da pođe putem svog dualiteta a i ona sama realno neće imati entuzijazam i snagu da ga traži, skrojiće po meri jednu brzinsku mantru da je imala sreće jer je u njemu jednomu našla baš sve što joj je oduvek trebalo. Dualitet će biti prekriven slojem debele prašine. Osim, ukoliko se njena radoznalost ne razgoropadi podstaknuta nekom ekstremnom verbalnom ili vizuelnom provokacijom. to zavisi od toga kao što si i sam rekao gde voli da provodi najviše vremena. na ovakvim ili onakvim mestima.
ko će posle da bude kriv, ne znam :lol:

a ja kažem sačuvaj me bože od žene kojoj formacijski treba dvojac.

nisu ožiljci samo tvoja privilegija, i ponekad znaju da tinjaju mučno ko kvarna šestica koja budi usred noći. u svom ustrojstvu ne zanemarujem ožiljke, ali ne baziram sutra strahujući od njihovog novog otvaranja. jednom će možda radoznalost i da ubije mačku ali ne umem drugačije- :lol:
i ne foliram se da znam niti pišem o bilo čemu što nije mene lično okrznulo i ostavilo neki trag ako sam dobro shvatila poslednju rečenicu u postu

Back