Praistorijske životinje koje još uvek lutaju Zemljom

Celekant

img-01.jpg

Riba celakant se zaista vratila u epohu. Sa najranijim fosilima celakanta koji datiraju pre više od 400 miliona godina, smatralo se da su ove drevne ribe izumrle tokom kasnog perioda krede, pre oko 66 miliona godina. To se mislilo sve dok 1938. godine naučnici nisu otkrili da je celakant sve vreme preživeo u osami.

Kravlje ajkule

img-01.jpg

Nije tajna da su ajkule neke od najstarijih riba u okeanu, ali kravlje ajkule su posebno stare i ostale su praktično nepromenjene tokom čitavog svog postojanja, koje se proteže skoro 200 miliona godina. Za razliku od većine modernih ajkula, kravlje ajkule imaju po sedam škržnih proreza na svakoj strani tela, što je karakteristika zajednička sa najstarijim precima ajkula.

Ne mogu da se odlučim, svi su mi fenomenalni.
Ali najviše mi se sviđa onaj narandžasti panda što se izležava. :heart:

A da, swatka mi je i himera ajkula :heart: :mrgreen:

Jedino mi nije slatka vaška.
I ona odvratna riba sa okruglo nazubljenim ustima :pop:
Hahaha.. Lule, ali ja načisto obožavam tvoje komentare i stavove... (i ne samo ovde!!).. :D:heart:

Koji je tvoj favorit?
I meni su zaista sve fascinantne.. svaka je toliko upečatljiva, na neki svoj način..

Najdraži mi je beli nosorog.. posebno jer je severna podvrsta već skoro skroz izumrla.. :( preživeo je sve te nedaće toliki broj milenijuma, a sada ga je izlovio moderni Homo sapiens i to zašto - zbog rogova.. kakav jad i tuga od naše vrste! :cry:). Ostale su samo još dve ženke severnog belog nosoroga, koje čuvaju neki dobri i normalni ljudi, da ne bi i one bile ubijene. Južnog još ima nešto više, nadam se da će svest ljudi porasti dovoljno da prestanu da ih ubijaju.

Volim i dvogrbu kamilu, zbog njene sposobnosti da preživi zaista najsurovije moguće uslove.
Najimpozantnija u kontekstu ove teme mi je ona naborana ajkula.. ona mi izgleda baš praistorijski.
A najlepše su mi školjkice... :)

Hahaha.. Lule, ali ja načisto obožavam tvoje komentare i stavove... (i ne samo ovde!!).. :D:heart:
Stvarno... :rumenko: hvala Đurđija :)
I meni su zaista sve fascinantne.. svaka je toliko upečatljiva, na neki svoj način..
Da, neverovatno šta je priroda sve izmislila. A da, ova cipelarka je isto upečatljiva i jeziva sa tim izrazom šaljivdžije ubice. :sad2: Sad sam malo proguglala o njoj
images
Baš sam slatka, vesela, umiljata, skromna cura
marek-mihulka-shutterstock1524687371-670x447.jpg
kad nisam ubica mladunčadi krokodila i svoje braće i sestara
:mrgreen:
Najdraži mi je beli nosorog.. posebno jer je severna podvrsta već skoro skroz izumrla.. :( preživeo je sve te nedaće toliki broj milenijuma, a sada ga je izlovio moderni Homo sapiens i to zašto - zbog rogova.. kakav jad i tuga od naše vrste! :cry:). Ostale su samo još dve ženke severnog belog nosoroga, koje čuvaju neki dobri i normalni ljudi, da ne bi i one bile ubijene. Južnog još ima nešto više, nadam se da će svest ljudi porasti dovoljno da prestanu da ih ubijaju.
Ironija. Čovek gori od meteora, suša, poplava...:neutral:
Volim i dvogrbu kamilu, zbog njene sposobnosti da preživi zaista najsurovije moguće uslove.
Najimpozantnija u kontekstu ove teme mi je ona naborana ajkula.. ona mi izgleda baš praistorijski.
A najlepše su mi školjkice... :)
E jesu slatke i školjkice šljokice :heart:

Vidi se da je prevod u duhu jezika, čak si dodavala i interpunkcijske znake koji više leže
Svaka čast na umeću i trudu :klap:
Ja se zaista trudim da to napravim lepo.. tako da se svidi ljudima.. i da im približim životinje srcu što više mogu.
Hvala ti što si primetila. :heart:

Inače, mnogo volim životinje i ove teme.. i sve to što pišem o njima me odmara..

Back