Pozotivne ili negativne frekvencije?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Evo ovako, moja drugarica uspavljuje svoju bebu sa zvukom fena, beba se u trenutku smiri. Pa me je ovo potaknulo da pokrenem ovu temu..

Naime, čuli smo za frekvenciju A = 440 Hz koju su ispitivali nqcisti i koja je od strane medjunarodne organizacije za standardizaciju priznata kao.pogodna frekvencija za snimanje pesama (1953. god). Ta frekvencija kod ljudi budi strah i agresiju tvrde naučnici, a i ja kada slusam taj zvuk ne osecam se bas prijatno moram priznati..
Naravno postoje pozitivne i negativne frekvencije..
Ljudi frekvenciju osećaju..Da li bebi taj zvuk fena odgovara? Beba to oseca cuje i umiruje se,ili mi mozda samo mislimo da se ona umirila ..Ljudi tvrde da bebu taj zvuk frna ili usidivaca podseca na zvuk plodove vode sto je po meni aprsurd i glupost. Ne dešava se to brbi zbok zvuka koji čuje nrgo zbog frekvencije koju oseća..

Šta mislite o tome?

Ja ne znam ni jednu pesmu koja traje manje od sekunde, naprimer..
Другу ствар причам, а то је да је тих 440 Hz потпуно релативно и да је одређено дужином временског интервала који смо одабрали за секунду.
Mогло je да се деси да тај тон А на клавиру буде 12589,98457 Hz.

frekvencija A = 440 Hz je muzičko A, tako se danas štimuju instrumenti, možda su u barokno štimovali da je ton A = 415 Hz (otprilike pola tona niže)
tj to nije neka čudna frekvencija nego npr na klaviru "obično" A
kad se naštimuje ... kad se raštimuje onda se spusti, pa treba opet da se naštimuje
možda se kod čakri pominju isto frekvencije, pa neko C je kao neki osnovni ton vezuano za najnižu čakru

Back