Pozoriste, bioskop, izlozbe, koncerti...

Bitna mi je. Mada, ovde je skoro sve zamrlo.
Ranije sam jednom mesečno išla na operu. Sad cvrc. Ni na koncertu odavno nisam bila. U pozorište idem kad god me zainteresuje neka predstava, ali - ni predstave više nisu ono što su bile... Ne volEm kvazi-avangardu, a nje ima preko svake mere, i uglavnom je šit.

Nema se para za sve baš sve "luskuzne" potrebe.:mrgreen:

Naravno - knjige. Idem na promocije knjiga koje me interesuju. Filmofil sam, pa moram barem jedan dnevno da odgledam. Gejmer takođe; trenutno u fazi interesovanja za "escape rooms" po Bg.

Volim ekspresionizam. U skladu sa takvim afinitetom - džez i stari, dobri rok, mada u poslednjih nekoliko godina rado slušam neki psihodelik trans. :lol:

Koliko vam je bitna kultura u vašem životu? Vaš lični razvoj i stanje društva? Da li ličnim primerom i ponašanjem pokušavate da utičete na svest okoline ili ste i sami nesvesni?,
Koliko često idete na različita kulturna desavanja i javna okupljanja?
Imate li omiljenu formu i pravac u umetnosti? Šta najčešće slušate?

mrzim pozorište, a i bioskop...sat i po bez cigara...malo morgen, nije mi ugođaj...kad dozvole pušenje, možda razmislim...ili kad batalim duvan..:aha:

Koliko vam je bitna kultura u vašem životu? Vaš lični razvoj i stanje društva? Da li ličnim primerom i ponašanjem pokušavate da utičete na svest okoline ili ste i sami nesvesni?,

Eeee da ima kulture pa da se i ode negde :) i poseti,,ovako nista...

Kad god mogu.
Slikarstvo - Realizam i oslikana mašta
Muzika - Rokerol (PS. Ja sam matori roker, imao sam i svoj bend)

Slike - U kući ih imam u realnoj vrednosti
od 70.000 €
I ne mogu šabanima nikako da objasnim
zašto neku ne prodam i kupim nova kola.
One za mene nisu samo slike.
Svaka ima svoju priču,

PS: Autor 6 slika je moj buraz.
Akademski slikar, zadnje izložbe imao u
Njujorku i Novom Sadu.
Tek će njegove vredeti kasnije.
Sad su relativno jeftine (za njegov nivo)
1.000 - 3.000 €

PPS: Tužnu slike maše realnosti mi je dao vlasnik
galerije "Most" (izložbe i uramljivanje slika)
"Posao loše ide. Takvi kao ti nemaju para za sliku.
A za ove ostale, žene više gledaju ram
i kako će im se uklopiti sobu, nego samu sliku."

PPPS: Beogradjani, šetajte ulicama.
Tri prelepe slike sam kupio od studenata slikarstva
koji ih prodaju da bi mogli da kupe materijal da bi i dalje mogli ds slikaju.

Poslednja izmena:
Kulturo, evE me, koliko mi je bitna...najbitnija :lol:
Dok sam studirao, čak sam zarađivao honorare od kulturne redakcija gde sam nešto piskarao, a radio sam i u jutarnjem programu jedne poznate radio stanice :lol:
Gomilu besplatnih knjiga sam tada dobio, propusnice za FEST, sve premijere...
Dobro sd, završio sam pored gim i srednju muzičku..
Kako stvari sada stoje: čitam ali ne u meri kao nekad, filmove gledam, ali u odsnosu na to kakav sam bio baš zaljubljenik, manje, nove muz. pravce slabije pratim, a odlazak u pozorište se sveo na 5 x godišnje...u bioskop rado idem, kao i na koncerte.

Nisam posvuduša, ne pridajem značaj svakoj manifestaciji, izložbi i sl...
Volim da posećujem kulturne događaje, ne bih sada o pravcima u slikarstvu i sl...Uglavnom, nekada koncert, izložba, bioskop (e, baš sinoć npr), nekada neka predstava...
Naravno da imam omiljeni pravac u raznim sferama umetonosti, a ponekad sam otvorena i nešto prema čemu sam kao skeptična da proverim (jer, odakle mi argumenti za retke konstruktivne rasprave, ako nemam pojma o čemu pričam).
Izbegavam tip ljudi koji su svuda i uvek prisutni (svi znamo one likove koji žvaću gratis klopu i piju gratis pića po izložbama, kao i one koji prosipaju pamet), kao i one koji smatraju da je bacanje novca npr platiti kartu za bioskop.
(da ne pominjem knjige, rasplinuću se :lol:)

obozavam da idem u bioskop i pozoriste...da mogu svaki dan bih isla
u biblioteci sam od prvog osnovne, knjige su nesto najlepse, ako je dobra knjiga bude bolji dozivljaj i od druzenja

sto se okupljanja tice jako retko odem, bas ako je neko koga licno znam ucesnik tog nekog dogadjaja (izlozbe, promocije i sl) inace ovako ne

kulture nema bioskopi su zatvoreni,muzicke radnje ne postoje,ovi sto se folirantski kultivisu nece dugo

Više mi nije važno.do pre desetak godina čitala sam knjige koje je trebalo,išla na predstave koje su imale neku težinu,odlazila na gostovanja u operi.
I sada redovno čitam, idem u pozorište i operu,ali sada se okrećem samo laganim veselim temama.više me ne interesuje šta je umetnost,a šta sund .hoću da mi bude lepo,hoću da me razveseli i opusti.neću vise da provedem ni minut u stvarima koje mi ne prijaju,samo da bih imala o čemu da pričam u drustvu

Poslednja izmena:
Kultura je najbitnija stvar u nekom drustvu, mada mi nije jasno zasto se izmedju umetnosti i kulture konstantno stavlja znak jednakosit, kada je umetnost samo jedan delic kulture.

A ja sam vise sirov, pa i nisam neki umetnicki tip, vise mi odgovaraju sirovije stvari, mada volim suptilnost i atmosferu u stilu Dejvida Linca i Brace Koen, koji su u principu zesci troleri.

Kultura je najbitnija stvar u nekom drustvu, mada mi nije jasno zasto se izmedju umetnosti i kulture konstantno stavlja znak jednakosit, kada je umetnost samo jedan delic kulture.

A ja sam vise sirov, pa i nisam neki umetnicki tip, vise mi odgovaraju sirovije stvari, mada volim suptilnost i atmosferu u stilu Dejvida Linca i Brace Koen, koji su u principu zesci troleri.

:ok:

Bas to. Kultura nije samo otici u pozoriste, operu, bioskop...mnogo je siri pojam od toga.

Mislim da ljudi iole znaju da je kultura skup materijalnih i nematirajlnih tvorevina...To se uči još u osnovnoj školi kao pojam kulturna dobra koja imaju istorijski, umetnički, arheološki, naučni, tehhnološki značaj...

Je l imaš disleksiju ili šta?
Kultura je artefakt, sve što je ljudska ruka stvorila, prepravila, koristila, kultura je građevina, kultura je institucija, jezik, tradicija, običaj..I onda ti dodješ i palamudis da se ne treba poistovecivati a nigde nije poistovjeceno, nego su oblasti koje su navedeni reprezenti dosegnutih kulturoloških vrednosti. Naime, možda nisi znao, al većina ljudi govori, živi u nastambama, ima neke običaje kao dio neke kulture, no ne razumeju bit kulture i njenu širinu, pa ne razumeju čemu služi umetnost. A umetnost je između ostalog i jedini dokaz da je čovek živeo na planeti. Iza shupka poput mene ili tebe neće ništa ostati, iza nekih je ostalo, if ju no vot aj min.
Zato su pitanja vezana za ove oblasti kulture, a kada budem hteo da pričam o nečemu drugom - naglasicu.

Kad god mogu.
Slikarstvo - Realizam i oslikana mašta
Muzika - Rokerol (PS. Ja sam matori roker, imao sam i svoj bend)

Slike - U kući ih imam u realnoj vrednosti
od 70.000 €
I ne mogu šabanima nikako da objasnim
zašto neku ne prodam i kupim nova kola.
One za mene nisu samo slike.
Svaka ima svoju priču,

PS: Autor 6 slika je moj buraz.
Akademski slikar, zadnje izložbe imao u
Njujorku i Novom Sadu.
Tek će njegove vredeti kasnije.
Sad su relativno jeftine (za njegov nivo)
1.000 - 3.000 €

PPS: Tužnu slike maše realnosti mi je dao vlasnik
galerije "Most" (izložbe i uramljivanje slika)
"Posao loše ide. Takvi kao ti nemaju para za sliku.
A za ove ostale, žene više gledaju ram
i kako će im se uklopiti sobu, nego samu sliku."

PPPS: Beogradjani, šetajte ulicama.
Tri prelepe slike sam kupio od studenata slikarstva
koji ih prodaju da bi mogli da kupe materijal da bi i dalje mogli ds slikaju.

sad jos napisi da zivis u prizemlju i ocekuj lopove u narednih nedelju dana:lol:

- - - - - - - - - -

u pozoriste ne pamtim kad sam isla uglavnom ni ne cujem pola sta su rekli(jedino da probam u prvom redu da sednem:lol:)idem ponekad u bioskop,mada ono najvise skidam sa torenta filmove i serije...od muzike svasta slusam al najvise pop/rok il se to sad zove indi...tj :heart: nick cave,the killers, e slusala sam ranije din martina al me smorilo itd..volela bi da vise citam,bas dugo nisam uzela knjigu da nema veze sa faxom...

E đe me nađe.. pravo da ti kažem nekulturna sam skroz. Ne uzdržavam se od toga da pustim tihomira na javnom mestu, jednom sam čak to uradila i u tržnom centru ( samo to nije bio tihomir) i optužila bivšeg dečka. Neke plavuše stajale okolo, živ blam ga pojeo. A sa Krcka Oraščića me izbaciše jer sam pila pivo. Nebitno sad to skroz. Elem ‘vako. Bioskopi su mi trauma. Znači puno ljudi, svi nešto šuškaju, a i večito se nakači neka natapirana ispred mene ili neki dvometraš. U suštini filmove gledam kod kuće, skinem s torenta. I minivalove treba zakonom zabraniti ili ne puštati naminivalisane u bioskop. Ni prirodno kovrdžave. U pozorište sam išla dok je situacija bila bolje, kako stigoh do sedmog piva ( da mi se prispava) gaće ne mogu da kupim. A pozorišna magija traje par sata, alkoholna bogme zna da potraje. Jbbga prioriteti. Al’ sećam se da sam tri puta gledala one Leteće Rome dok sam imala keša i dok je još retardirani Bosiljčić leteo s njima ( je l’ se meni čini ili ga vratiše?). Pozorište znači volim, al’ nemam pa idem samo kad stigne penzija. Knjige baš volim i one su moja droga. Znači alkohol, cigare, trava i knjige meni trebaju za sreću. Ne tražim mnogo, al’ jbbga opet se cenjkam sa preprodavcima ( ne zna se ko je jadniji, oni ili ja kad je to u pitanju, al’ aj sad, to je već za Čičkovu temilicu). Iz književnosti baš i ne bih mogla odabrati omiljeni pravac, al’ ajde kao realizam da kažemo… mada sam svaštar i svaštoljub. Od mjuzike volim rani barok ( znam, znam turbofolk ozbiljne muzike). Volim i old skul rok, volim dzez, volim hard, volim bluz… ma volim dosta toga.. Slikarstvo je skup sport, nisam školovana, od slika imam neke očajne koje ni ne volim. Al’ znam da sam bila mlado devojče kom su sise tek’ krenule da pupe kad su me odveli na izložbu Pikasovih grafika. Ja sam razrogačila moje oke i samo gledala i gledala, a neki matorci koristili reči kao kubizam, impresionizam. Ja mislila da su oni impresionirani i tako. Bilo je tu i nekih rečenica koje ne mogu da ponovim, a niti da iskarikiram kako su zvučale koje su me skroz ostavljale zbunjenu. Pokušala sam kasnije u odraslom dobu tako fensi da govorim, al’ mi nije išlo. U suštini sa izložbe me jedva izvukoše posle dva sata koliko sam očarana ja bila. Sise ostale u istom stanju kao podsetnik na taj događaj, a ja i dalje ne zaboravih osećaj koji sam imala tad. Posle toga sam išla na raznorazne manifestacije sličnog sadržaja, ali taj osećaj mi se nikad vratio nije. Okupljanja ne volim, to mi skroz bljak, tamo ima ljudi, a kao što svi znaju ljudi umeju da smrde. Nesvesna sam poput amebe i mnogo mi lepo. Imala sam kratak period početka svesnosti, zamal’ nisam počela da se drogiram heroinom od muke. Na kraju krajeva, post je ionako predugačak za moj ukus, sažeću: Dylan Dog, Džoni, ACDC, Stenli, Glan, Henri, vops i Ničelije u sercu zauvjek!
Nego ets, jel ti to radiš neko istraživanje na nama forumašima? Jedna tema o kurrvanju, jedna o kulturi, pa koja će bolje da se primi?
E vragolan si ti… i baš si šukno sa ovim konkretnim pitanjima..:lol:

Poslednja izmena:
Je l imaš disleksiju ili šta?
Kultura je artefakt, sve što je ljudska ruka stvorila, prepravila, koristila, kultura je građevina, kultura je institucija, jezik, tradicija, običaj..I onda ti dodješ i palamudis da se ne treba poistovecivati a nigde nije poistovjeceno, nego su oblasti koje su navedeni reprezenti dosegnutih kulturoloških vrednosti. Naime, možda nisi znao, al većina ljudi govori, živi u nastambama, ima neke običaje kao dio neke kulture, no ne razumeju bit kulture i njenu širinu, pa ne razumeju čemu služi umetnost. A umetnost je između ostalog i jedini dokaz da je čovek živeo na planeti. Iza shupka poput mene ili tebe neće ništa ostati, iza nekih je ostalo, if ju no vot aj min.
Zato su pitanja vezana za ove oblasti kulture, a kada budem hteo da pričam o nečemu drugom - naglasicu.

Cool story bro. Inace, umetnost je skoro uvek i svuda posledica nekih drugih kulturoloskih stvari.

Back