poznati cacani...

Nadezda Petrovic
Major Dragutin Gavrilovic
Bato Jankovic
Milka Minic
Milos Minic
Vojvoda Stepa(nije rodjen u Cacku ali se tako izjasnjavao)
Radmila Bakocevic
Braca Teofilovic
I jos mnogo ne mogu sad da se stim ovo je samo na "prvu loptu"...

Milan Babic cuveni pevac narodne muzike, preminuo 2009 laka mu zemlja.Bio sam na njegovom humanitarnom koncertu u Domu Kulture.

ovi maifjasi iz 90tih Topalo ,Kole ,Vidoje,Gibanica ,Velimirovic,Laza helion, advokat Nedeljkovic, Ljujic sloboda ,Kica , Kristijan ,Babic ,Marko Jovanovic karatista....i ostali ....

.....Radojle Azanjac (1936), među Čačanima poznatiji kao Vito sarač .
sedla-v.jpg

Vito...legenda...uvek sam ga zvao ĆALE....

Kada sam video ko vam je , po ko zna kakvim kriterijimima u temi "poznati cacani", morao sam da otvorim novu temu o najvecoj Cacanki.
Mislim da Sonju Savic ne treba posebno predstavljati..............ima puno toga iza nje.
Hvala joj.

naravno,respekt za `spasu`...licno sam je obozavala
ne razumem tebe sta lupetas,sta fali pobrojanim ljudima u temi `poznati cacani` te si otvorio novu temu.
sonja jeste velika glumica bila,ali i velika narkomanka (zivim u blizini gde je ona zivela)...
nemoj reci da je veca od nadezde petrovic ili bore corbe...misIm..koji je tvoj kriterijum?

naravno,respekt za `spasu`...licno sam je obozavala
ne razumem tebe sta lupetas,sta fali pobrojanim ljudima u temi `poznati cacani` te si otvorio novu temu.
sonja jeste velika glumica bila,ali i velika narkomanka (zivim u blizini gde je ona zivela)...
nemoj reci da je veca od nadezde petrovic ili bore corbe...misIm..koji je tvoj kriterijum?

Malo ti je ovo "lupetas" jako, prvo procitaj sve postove, pa ako imas veze sa Cackom, videces i neke ulicare, naravno poznate nama Cacanima, a neki ni nama.
Mislim da je osnovni kriterijum ono sta covek ostavi iza sebe. Svakako da su i Nadezda i Bora ostavili mnogo toga, Bora hvala Bogu jos uvek ostavlja. I nisam mislio na njih i jos neke.
A Sonja je za sobom ostavila, za kratko vreme, toliko toga, poznatog mnogo sire od Cacka i Jugoslavije, a njen (ili bilo ciji) privatni zivot, nije ostavljen nama, niti nas je bilo cime opterecivao i imaj malo postovanja (ostavi to da nagadjas sa komsinicama).

Pored svih koje ste naveli ja bih dodala i...

Branko V. Radicevic (knjizevnik)
Caslav Djokovic (kompozitor)
Dobrivoje Topalovic (pevac)
Miroslav Radovanovic (pevac)
Srecko Jovovic (pevac)
Radmila Bakocevic (operska pevacica)
Vera Matovic (pevacica)
Dragomir Cumic (glumac)
Dragutin Gavrilovic (oficir)
Jovan Obrenovic (nije rodjeni Cacanin, ali je ziveo u Cacku i podigao svoj konak)
Jovan Kursula (vojvoda)
Lazar Mutap (vojvoda)
Stepa Stepanovic (vojskovodja)
Tanasko Rajic (tobdzija, rodjen je u blizi Kragujevca koliko se meni cini) :think:
Djakon Avakum (monah)
Marko Katanic (general)
Momcilo Katanic (apotekar)
Ratko Mitrovic (narodni heroj)
:worth:

Back