Poznata beogradska kafana na listi "najvećih turističkih prevara"

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.691
I ne piše zašto bi mogla biti najveća zamka za turiste...
Neko ko je iz Beograda može da kaže?

Poznata beogradska kafana na listi „najvećih turističkih prevara“

Kada putujete negde jako je teško izbeći turističke zamke, odnosno mesta i atrakcije koje koštaju više nego što vrede i ne pružaju tako kvalitetnu uslugu.

Na Redditu se pojavila mapa koja prikazuje koje su najveće turističke zamke u svakoj zemlji na svetu.

Kada je u pitanju Srbija, čuvenu kafanu „Tri šešira“ koja se nalazi u Skadarliji, stranci su proglasili najvećom zamkom za turiste.

„Nisu previše pogrešili. Inače ne znam nikoga ko izlazi u Skadarliju regularno, osim kada mu neko iz inostranstva dolazi, a mrzi ga ili nema vremena da smisli bilo šta bolje“, napisao je jedan korisnik a drugi je odgovorio: „Znam ljude koji sa kolegama idu periodično (na dva ili tri meseca).“

Najveće turističke zamke kod „komšija“ su „Jadran kod Krsta“ u Budvi, „Šadrvan“ u Mostaru i ceo Stari grad u Dubrovniku.

Kafana „Tri šešira“ je jedna od najstarijih u Skadarliji. Otvorena 1864. godine u kući u kojoj je prethodno bila zanatska radionica, čiji su zaštitni znak bila tri plehana šešira.

Kada je 1901. godine srušena kafana Dardaneli koja je bila mesto okupljanja beogradskih boema, noćni život tadašnjeg Beograda premešta se u Skadarliju, naročito u „Tri šešira.“

Mnogi poznati beogradski umetnici i pisci su u ovoj kafani pisali i pevali. U Skadarliji su tada kovane zavere, izdavani časopisi i pisane pesme.

Kroz kafanu tada su prošli Đura Jakšić, koji je stanovao preko puta kafane, Branislav Nušić, glumac Čiča Ilija Stanojević, Tin Ujević… U novije vreme restoran je ugostio kralja Huana Karlosa, Džordža Buša, Vili Branta…

novi-deo5.jpg

Čekaj, znači veoma su skupi i to je zamka? Dobiješ valjda neko piće?
Mislim da je pre do reklamiranja nekog "boemskog" osećaja koji ta kafana treba da pruži zbog imena i tradicije, a nema ga nigde. Generalno meni je to obična kafana sa lošom muzikom(mislim da imaju dva orkestra koji svako svoje svira) , neki performansi sa glumcima koji baš suprotno od očekivanog "kradu" autentičnost, i mediokritetska hrana za veću cenu nego na drugoj lokaciji.
Generalno, skoro sve te "turističke kafane" gde god sam bio svuda u Evropi odišu tim izveštačenim duhom.Po meni su sve "zamke" po defaultu.
Inače stvarno nisam čuo da neki Beograđanin ode tamo jer je ogladneo ili bi da se provede. Ili su organizovane proslave ili ima neki stranac koji hoće tamo.

e, bas nek idu stranci tamo da vise potrose, ionako su puni love..

Stranci puni love nisu glupi i imaju visoke kriterijume. Otići će jednom da probaju i neće se vratiti.

Generalno gledano turistička ponuda Beograda je baš loša naročito u poređenju sa evropskim metropolama, a cene su u tom rangu.

Ишао бих негде на добар роштиљ и то на ћевапе. У Нишу су и раније могле да се нађу добре пљеске и ћевапи. Сада ни у Лесковцу и околини није свуда добар.
Walter su dobri ćevapi..al uzmi sa Kajmakom.. imaš ih po celoj Srbiji, evo i Bosni se šire.. a Pljeskavice Amerikanac poznati Niški ugostitelj.. na Obilićevom Vencu..mada siguran sam da svaka kafana ima dobru Pljesku dok za ćevap nisam siguran

Walter su dobri ćevapi..al uzmi sa Kajmakom.. imaš ih po celoj Srbiji, evo i Bosni se šire.. a Pljeskavice Amerikanac poznati Niški ugostitelj.. na Obilićevom Vencu..mada siguran sam da svaka kafana ima dobru Pljesku dok za ćevap nisam siguran
Јео сам недавно у Земуну, нису лоши, али није то то. Није то лесковачки роштиљ, више као нека варијација на тему.

Јео сам недавно у Земуну, нису лоши, али није то то. Није то лесковачки роштиљ, више као нека варијација на тему.
jbg teško ćeš naći bolje ćevape u Srbiji.. u Bosni da.. oni su broj 1.. preporučujem Limenku u Tuzli..

Prilozi

• Limenka.jpg
    Limenka.jpg
    168,8 KB · Pregleda: 4
jbg teško ćeš naći bolje ćevape u Srbiji.. u Bosni da.. oni su broj 1.. preporučujem Limenku u Tuzli..
Ваљда није ни месо као што је било. Сарајевски и бањалучки ћевап су нешто друго, други је састав и другачији укус. Више волим лесковачки. Некада је то месо правио Месокомбинат из Лесковца и то је била државна индустрија.

Можда ћу ујесен на роштиљијаду у Лесковац, нисам одавно био, да видим како стоје ствари. :D

Back