Poziv građanima na demonstracije

Polly Jean

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
239
Čedomir Jovanović: Poziv građanima na demonstracije ako Nikolić dobije mandat

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da predsednik Srbije Boris Tadić treba ili da mandat za sastav Vlade Srbije dodeli kandidatu Demokratske stranke Božidaru Đeliću ili da raspiše nove izbore.

On je rekao da će LDP pozvati građane na demonstracije ako predsednik Srbije Boris Tadić dodeli mandat za formiranje vlade radikalu Tomislavu Nikoliću ili predstavniku bilo koje stranke koja je podržala njegov izbor za predsednika parlamenta.

Jovanović je dodao da će se Liberalno demokratska partija usprotiviti u parlamentu bilo kakvom drugom ishodu, ali i da će pozvati građane da izađu na ulice i protestuju protiv formiranja neke druge parlamentarne većine.

"Tadić je suviše dugo verovao da je moguće da formira koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije i njenim liderom Vojislavom Koštunicom" – rekao je lider LDP.

Jovanović je takođe ocenio da su Srbiji potrebni izbori i da bude formirana moderna proevropska vlada.

Po mrečima predsednika LDP buduća vlada treba da se bavi pitanjima saradnje s Hagom, lustracijom, izmenom Ustava, obrazovanjem i zdravstvom, kao i da zauzme novi kurs prema Kosovu i povede zemlju putem modernizacije.

On je ocenio lošim po Srbiju izbor Tomislava Nikolića za predsednika skupštine i podsetio da je u roku od 24 sata nakon tog izbora dinar izgubio vrednost, a nije održana manifestacije Dana evropske zastave ispred Skupštine Srbije.

Čedomir Jovanović je podsetio da se danas obeležava 9. maj - Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, ali je izrazio žaljenje zbog toga što, kako se izrazio, u Srbiji danas dominira politička volja koja se suprotstavlja tim vrednostima.

Па ајде нака вас стотињак шета хиљаду дана као крајем деведесетих. Битно да је вама било лепо - чували сте ватру...
Онда је Коштуница све средио за неколико недеља ;)
А и Веља са багером је био добродошао ;)

A protiv čega se demonstrira?
Jel oni imaju 142-144 ili koliko već?
Jel to većina u Narodnoj Skupštini?
U čemu je problem?
Ja o radikalima najgore, ali gospodo, tako je Srbija glasala, a ako Čeda misli da je moguće samo da bude izabran Đelić i niko više, onda vi ne znate ni šta je politika, ni šta je demokratija.
E ovde se vidi extremizam LDP-a.

filatelista:
A protiv čega se demonstrira?
Jel oni imaju 142-144 ili koliko već?
Jel to većina u Narodnoj Skupštini?
U čemu je problem?
Ja o radikalima najgore, ali gospodo, tako je Srbija glasala, a ako Čeda misli da je moguće samo da bude izabran Đelić i niko više, onda vi ne znate ni šta je politika, ni šta je demokratija.
E ovde se vidi extremizam LDP-a.

A iz ovog tvog posta se vidi sva sterilnost i bezkičmenjaštvo DS-a u poslednje 3 godine.

Polly Jean:
A iz ovog tvog posta se vidi sva sterilnost i bezkičmenjaštvo DS-a u poslednje 3 godine.

Киро, шта је твој проблем.
Киша пада Србија пропада. Ветар пири, Мађарска се шири :lol: :lol: :lol:

Ааааа... ја мислим да је твој проблем што од како је донетн Митровдански (lat. Legijin) устав, у Србији нема много ни ветра ни кише 8-)

Polly Jean:
jel ti znaš šta je parlamentarna većina?
kad to shvatiš, onda možeš o nečemu da pričaš
šta bi bilo da DS i LDP imaju 144 i da radikali počnu da demonstriraju zbog toga, smejala bi se kao luda jel tako?
E pa ono što je u našem parlamentu sveto to je broj 126
što neko reče DSS je izneverio birače, to se kažnjava sledećim izborima, a i da li je izneverio, to tumačimo mi pristalice drugih stranaka....kakvih DSS-ovaca ima na ovom forumu, ja mislim da su oni još i bili pre spori sa tom podrškom radikalima.

filatelista:
jel ti znaš šta je parlamentarna većina?
kad to shvatiš, onda možeš o nečemu da pričaš
šta bi bilo da DS i LDP imaju 144 i da radikali počnu da demonstriraju zbog toga, smejala bi se kao luda jel tako?
E pa ono što je u našem parlamentu sveto to je broj 126
što neko reče DSS je izneverio birače, to se kažnjava sledećim izborima, a i da li je izneverio, to tumačimo mi pristalice drugih stranaka....kakvih DSS-ovaca ima na ovom forumu, ja mislim da su oni još i bili pre spori sa tom podrškom radikalima.

Isto tako je naše sveto pravo da mirno demonstriramo protiv parlamentarne većine i VELIKOG ZLA koje se nadvija nad Srbiju umesto da se poklonimo i kohabitujemo naredne 4 godine kao neki sterilni manekeni!

Polly Jean:
Isto tako je naše sveto pravo da mirno demonstriramo protiv parlamentarne većine i VELIKOG ZLA koje se nadvija nad Srbiju umesto da se poklonimo i kohabitujemo naredne 4 godine kao neki sterilni manekeni!
Ti se ponašaš kao da tvoj glas dat na izborima vredi kao 4 radikalska
da te iznenadim, vrede 1:1
što je tvoja koalicija dobila 215 000 glasova može biti zbog milion stvari, ali je tako glasala Srbija.
Ono što ti ne možeš da shvatiš da jedina gora stvar od SRS-DSS vlade jeste demonstracije, kontramitinzi i potencijalni građanski rat koji rizikujemo zbog toga.
Jel ti razumeš da je 144 od 250 refleksija volje birača i da smo mi u manjini.
Manjina koja ne može i nema prava da nameće volju većini iskazanu kroz slobodne i demokratske izbore.
Ako je istina da oni nemaju podršku, pašće sami, ali se bojim da je to stabilna koalicija kroz 4 godine.

filatelista:
Ti se ponašaš kao da tvoj glas dat na izborima vredi kao 4 radikalska
da te iznenadim, vrede 1:1
što je tvoja koalicija dobila 215 000 glasova može biti zbog milion stvari, ali je tako glasala Srbija.
Ono što ti ne možeš da shvatiš da jedina gora stvar od SRS-DSS vlade jeste demonstracije, kontramitinzi i potencijalni građanski rat koji rizikujemo zbog toga.
Jel ti razumeš da je 144 od 250 refleksija volje birača i da smo mi u manjini.
Manjina koja ne može i nema prava da nameće volju većini iskazanu kroz slobodne i demokratske izbore.
Ako je istina da oni nemaju podršku, pašće sami, ali se bojim da je to stabilna koalicija kroz 4 godine.

Kao što ti je Čedomir juče rekao,ta većina je lažna jer je na januarskim izborima DSS bila maskirana u demokratsku kožu,a sada više nije.

Dalje,ne znam o kakvom građanskom ratu ti pričaš,ali zvučiš isto kao Aligrudić i Dačić koji objašnjavaju kako je podela na demokratski i nedemokratski blok prošlost i kako Srbija mora da bude jedinstvena pod njihovom vlašću. Šteta što to niko ne kupuje jer niko u Srbiji nije zaboravio šta su nam radili i ko su oni. Dakle,mirni protesti su nešto drugo i demokratsko pravo svake grupe građana koji ne žele da kohabituju još 4 godine i gledaju kako nam se država i životi raspadaju pod nacističkom čizmom Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice.

Polly Jean:
Kao što ti je Čedomir juče rekao,ta većina je lažna jer je na januarskim izborima DSS bila maskirana u demokratsku kožu,a sada više nije.

Dalje,ne znam o kakvom građanskom ratu ti pričaš,ali zvučiš isto kao Aligrudić i Dačić koji objašnjavaju kako je podela na demokratski i nedemokratski blok prošlost i kako Srbija mora da bude jedinstvena pod njihovom vlašću. Šteta što to niko ne kupuje jer niko u Srbiji nije zaboravio šta su nam radili i ko su oni. Dakle,mirni protesti su nešto drugo i demokratsko pravo svake grupe građana koji ne žele da kohabituju još 4 godine i gledaju kako nam se država i životi raspadaju pod nacističkom čizmom Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice.

Ma otkud zna Čedomir Jovanović da li su iznevereni birači DSS, eto ti 5-6 forumaša koji jedva čekaju Vladu DSS-SRS?
Ja znam mnogo manje DSS-ovaca koji su bliži DS, nego SRS...sanitarni otklon i ostale priče. Ne postoje 2 Srbije, već 2 viđenja Srbije, jedni vide Srbiju u EU, drugi kao Ruska gubernija. Naravno da rizikujemo građanski rat, znajući šta u Srbiji znače mirni protesti.
Za mene je merodavna brojka u Parlamentu i ništa više, ostalo je sve anarhija i divljanje.

Кренућемо у к*рац,али ћемо вероватно и брзо променити власт,ако се буде видело да тамо видело.А и онако радикали за сада имају само председника парламента.Е сад што неки воле поделе и грађанске ратове,ја мислим да би било боље да то практикују у својим матичним државама.:roll:

Back