pozitivne misli

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Sve se cesce pominje moc pozitivnih misli, tu su i neka iskustva ljudi koji su navodno izlecili rak, pa i kod nas Isidora Bjelica, Dona Ares itd. Koliko je to zapravo mocna nazovimo tehnika? Logicno je da ako pozitivno mislis da si srecniji, e sad da li je moguce totalno ubiti negativu i sumnju to ne znam. Sta vi misite bemu kolacic?

Nema to veze.Bolesti se dobijaju najvise kao posledica nekog loseg nacina zivota,izlozenosti nekim,recimo,radioaktivnim stvarima ili kao posledica genetskog nasledja.Lece se ako se dijagnostikuju na vreme i plus da imas puno para.To sa pozitivnim mislima je obicna glupa propaganda.
To sa Donom Ares i Isidorom Bjelicom,ja cisto sumnjam da su se one izlecile ali se iskreno nadam da jesu.

Ne svidja mi se stav vas koji ste zavrsili neki faks na tu temu ili procitali nesto knjiga na tu temu i sad mislite da sve znate.
Ja uvek ostavim prostora za cuda, jer kad medicina posustane svi gledaju u cudo.

To je sve oblast okultizma.
Tako i okultisti koji se bave madjijama veruju da ako se covek fokusira i emituje losu energiju na nekog, da zaista mogu da mu naskode, da mogu da pomeraju predmete mislima, izadju iz svog tela... Ima sad tu raznih ucenja kako ako covek zamislja da vozi ferarija svaki dan, da ce jednog dana stvarno sesti u ferari jer ce mu univerzum to dati...
Mislim da su to sve budalastine, a da covek zbog stresa sebi moze navuci neku bolest, to je istina.
Da ces se izleciti od raka samo pozitivnim mislima, to je cista budalastina.

Nema to veze.Bolesti se dobijaju najvise kao posledica nekog loseg nacina zivota,izlozenosti nekim,recimo,radioaktivnim stvarima ili kao posledica genetskog nasledja.Lece se ako se dijagnostikuju na vreme i plus da imas puno para.To sa pozitivnim mislima je obicna glupa propaganda.
To sa Donom Ares i Isidorom Bjelicom,ja cisto sumnjam da su se one izlecile ali se iskreno nadam da jesu.

Nije sve u genetici,zapamti to ... !
Placebo ... !

Ne verujem da pozitivne misli lece rak, placebo efekat postoji, i verovatno radi u nekim slucajevima, ali rak....sumnjam.
A pozitivne misli imaju prednost na psihicko stanje, i mislim da je bolje biti pozitivac, optimista, motivisan za nove uspehe i pohode, nego okoreli pesimista.

To je sve oblast okultizma.
Tako i okultisti koji se bave madjijama veruju da ako se covek fokusira i emituje losu energiju na nekog, da zaista mogu da mu naskode, da mogu da pomeraju predmete mislima, izadju iz svog tela... Ima sad tu raznih ucenja kako ako covek zamislja da vozi ferarija svaki dan, da ce jednog dana stvarno sesti u ferari jer ce mu univerzum to dati...
Mislim da su to sve budalastine, a da covek zbog stresa sebi moze navuci neku bolest, to je istina.
Da ces se izleciti od raka samo pozitivnim mislima, to je cista budalastina.

Nisam strucan u oblasti psihologije, ali me zivot uci da ni u sta ne budem tako siguran, da je mnogo toga o cemu sam ucio mozda farsa, a mozda i nije. Sve je to upitno, uostalom kao i postojanje neceg vise.
Ispravi me ako gresim, ali za deo mozga koji trosi 80% procesa se ne zna za sta sluzi.
Ne zna se ni 80% 'mrtve' dnk cemu sluzi. Sve je to upitno i ja ne bih bio siguran da li je nesto budalastina ili ne.

pozitivne misli su podjednako lako dovode do depresije kao I negativne misli jer dele isti sablon ..nacin razmisljanja
uspon tzv pozitivnog razmiljanja je svakako ispracen jos vecin usponom na racunima raznih terapeuta phe

stvar je u perspektivi ..tj da li na svom putu vidis put ili vidis prepreke ..zasto bi se bavio preprekom I analizirao je ako vec postoji put okolo koji si kadar da vidis?

pozitivne misli su podjednako lako dovode do depresije kao I negativne misli jer dele isti sablon ..nacin razmisljanja
uspon tzv pozitivnog razmiljanja je svakako ispracen jos vecin usponom na racunima raznih terapeuta phe

stvar je u perspektivi ..tj da li na svom putu vidis put ili vidis prepreke ..zasto bi se bavio preprekom I analizirao je ako vec postoji put okolo koji si kadar da vidis?

jesi probao lolane?

Sve se cesce pominje moc pozitivnih misli, tu su i neka iskustva ljudi koji su navodno izlecili rak, pa i kod nas Isidora Bjelica, Dona Ares itd. Koliko je to zapravo mocna nazovimo tehnika? Logicno je da ako pozitivno mislis da si srecniji, e sad da li je moguce totalno ubiti negativu i sumnju to ne znam. Sta vi misite bemu kolacic?

''Kakve su ti misli, takav ti je život'' reče Otac Tadej

''Um je preteča svih stvari, um ih tvori i njima upravlja.'' reče Buda

Problem nastaje u tome što se ljudi trude da ponavljaju nekakve afirmativne, pozitivne
rečenice, kao papagaji, pa su onda nezadovoljni ishodom. Zapravo, treba sve to
osvestiti, a to je dugotrajan i težak proces.

Razlika je u tome da li sa pozitivne misli misle iz straha od bolesti, iz želje za postignućem,
iz ega, ili iz ljubavi.

Ili pomodarski "zakon privlačenja". :roll:
Ta tehnika je u savremenom društvu teško ostvariva. Najčešće se primenjuje obično ponavljanje afirmativnih rečenica, dok ispod površine ostaje ista trulež. Zato za tim "mantranjem" najčešće i posežu suštinski negativni ljudi. Kod nas su i pojedini crkvenjaci shebali stvar sa svojom čuvenom - kakve su ti misli, takav ti je život. Missim, nisu oni krivi, nego su to ljudi malo više bukvalno shvatili.
Znači, nisu instant misli u pitanju, već celokupan način života koji ih je proizveo.

mislim ako te zanima to onda treba malo ozbiljnije da se pozabaviš time, da čitaš autore koji to preporučuju i tako. ovako površno da improvizuješ ne znam je l se nešto uradi

hm da plaćaš tim grupacijama-autorima, ne znam možda se i isplati

Back