Široko je polje pitanja profesije i određivanja istog iz natalne karte.Pa ipak,Mjesec nije uključen u to pitanje na način kako si to opisao.Lako je vrdati s Putinom i njegovim Mjesecom,s pričom koja nema nikakvu podlogu.
A tek ovo s Mjesecom u Djevici,objasni mi konkretno šta znači to "profesionalno karakterističan" ako se nekom Mjesec nađe tamo? Gdje si uopšte učio o ovom,koji su izvori za ovu opštu priču?
Najmanje mi je volja da ovdje citiram sve to što ovdje pišeš jer bi to bio jedan jako besmislen posao s moje strane.
Gledano iz ugla TA,sva istina o uticaju Mjeseca na pitanje profesije je drugačija.Važni su aspekti koje MJ pravi,ali u zavisnosti od toga je li konkretno rođenje dnevno ili noćno.Pa ako je dnevno rođenje gleda se prvi aspekt Mjeseca nakon sizigijuma(mladog ili punog MJ) koji prethodi rođenju.
A ako je rođenje noćno,traži se prvi naredni aspekt Mjeseca od trenutka rođenja.
To je samo jedna od mogućih tehnika ovog složenog pitanja.Naravno,kao i sve u TA,rezultat ovog metoda u vidu konkretne planete ravnopravno se konsultuje s ostalim tehnikama.Svako gomilanje faktora u korist određene planete izdvaja tu planetu kao nosioca profesije natusa.
Svako ko misli da je nečija profesija određena samo vladarem MC ili planetom u 6.kući ili pak planetom koja se nalazi u 10.polju karte ima površan prilaz ovom pitanju.