Pozicija Meseca vs. profesionalna orijentacija

Schrodinger

Iskusan
Poruka
6.314
Cesto i upadljivo ljudi pokazuju profesionalnu i opstu sklonost ka onome na sta ukazuje mesec.

Tipicni su mesec u vodoliji i devici koji ukazuju na sklonost ka programiranju (ili glumi!), analiticko-numericko-intelektualnim poslovima itd...

Navedite sami ostale

Jedan primer - Zoran Djindjic - mesec u strelcu ga je odveo na studije filozofije...

Iskapa

Ističe se
Poruka
2.258
FB_IMG_1674501314385.jpg

prenosilac por

Primećen član
Poruka
652
Cesto i upadljivo ljudi pokazuju profesionalnu i opstu sklonost ka onome na sta ukazuje mesec.

Tipicni su mesec u vodoliji i devici koji ukazuju na sklonost ka programiranju (ili glumi!), analiticko-numericko-intelektualnim poslovima itd...

Navedite sami ostale

Jedan primer - Zoran Djindjic - mesec u strelcu ga je odveo na studije filozofije...
Mjesec i profesija.
Blizu si ispravnog povezivanja ali dovoljno daleko od preciznosti metoda.

Schrodinger

Iskusan
Poruka
6.314
Šta kaže ovaj Mjesec u Blizancima Sunčevog Raka Mesija?
Neki novinar,ili saobraćajni tehničar.Ili književni kritičar,taj Mjsec je u konjunkciji s Venerom u Blizancima.Mesi voli da piše,umjetnički nadaren.😁Pogledajte prilog 1289782
Ne znam blizanci vaze za nekakav sportski znak... eto i Putin ima taj mesec pa je uvek bio ljubitelj sporta :cool:

Ja sam naveo one koji su profesionalno karakteristicni - devica na prvom mestu. Ne mora da znaci da ostali imaju posebno profesionalno znacenje, na primer ovan? Treba napraviti statistike, odabrati nasumicno grupu od 100 politicara i videti sta tu dominira, koji znak, polaritet, element...

prenosilac por

Primećen član
Poruka
652
Široko je polje pitanja profesije i određivanja istog iz natalne karte.Pa ipak,Mjesec nije uključen u to pitanje na način kako si to opisao.Lako je vrdati s Putinom i njegovim Mjesecom,s pričom koja nema nikakvu podlogu.
A tek ovo s Mjesecom u Djevici,objasni mi konkretno šta znači to "profesionalno karakterističan" ako se nekom Mjesec nađe tamo? Gdje si uopšte učio o ovom,koji su izvori za ovu opštu priču?
Najmanje mi je volja da ovdje citiram sve to što ovdje pišeš jer bi to bio jedan jako besmislen posao s moje strane.
Gledano iz ugla TA,sva istina o uticaju Mjeseca na pitanje profesije je drugačija.Važni su aspekti koje MJ pravi,ali u zavisnosti od toga je li konkretno rođenje dnevno ili noćno.Pa ako je dnevno rođenje gleda se prvi aspekt Mjeseca nakon sizigijuma(mladog ili punog MJ) koji prethodi rođenju.
A ako je rođenje noćno,traži se prvi naredni aspekt Mjeseca od trenutka rođenja.
To je samo jedna od mogućih tehnika ovog složenog pitanja.Naravno,kao i sve u TA,rezultat ovog metoda u vidu konkretne planete ravnopravno se konsultuje s ostalim tehnikama.Svako gomilanje faktora u korist određene planete izdvaja tu planetu kao nosioca profesije natusa.
Svako ko misli da je nečija profesija određena samo vladarem MC ili planetom u 6.kući ili pak planetom koja se nalazi u 10.polju karte ima površan prilaz ovom pitanju.

Schrodinger

Iskusan
Poruka
6.314
Mjesec nije uključen u to pitanje na način kako si to opisao.Lako je vrdati s Putinom i njegovim Mjesecom,s pričom koja nema nikakvu podlogu.
A tek ovo s Mjesecom u Djevici,objasni mi konkretno šta znači to "profesionalno karakterističan" ako se nekom Mjesec nađe tamo?
Svaki fudbaler ima neki mesec a nijedan nije bas fudbalski. Za fudbal je jedino karakteristican znak vodolije sto vidimo po cinjenici da su vise od 20% fudbalera vodolije. Opet ne mora da znaci da je vodolija bas fudbalski znak niti da to vazi za vodolijski mesec. Treba napraviti statistiku medju fudbalerima i videti da li se neki istice.
Dok devica ima jasno profesionalno znacenje, upucuje na poslove vezane za ekonomiju isl.
Gdje si uopšte učio o ovom,koji su izvori za ovu opštu priču?
Sam sam uocio i iskoristio logiku i cinjenice

prenosilac por

Primećen član
Poruka
652
@Schrodinger
Ovo što ću ti reći shvati kako oćeš,ali ako si u ovoj materiji onda treba da znaš da ona ima svoje istinske autoritete.Što više čitaš prave autore, više i znaš.
Liz Grin i Barbara Volters,Mile Dupor i Imširagić,pok.Nikola Stojanović, čija "teorija stepenova" je začarala studente astrologije su za izbjegavanje jer su koristili pogrešnu simboliku.
Oni koje je vrijeme bolje i znatno duže provjerilo i izmjerilo su Ptolomej,pa Grk Paulus Aleksandrinus iz antičke Grčke,Ibn Ezra,Jevrej iz Andaluzije,zatim jevrejski majstori u arapskim državama Mašalah i Sahl.Nijesam pomenuo sve,ovi su poznati u svjetskim razmjerama.
Zapitaj se koju astrologiju su Egipćani preuzeli od Vavilona i zašto.Bez nepotrebnih privezaka koje danas imamo, postojala je astrologija koja je omogućila islamu da pokori veliki dio svijeta za kratko vrijeme.Ne vjerujem da si čuo za Teofila (Theophilus) iz Edese.Bio je vojni astrolog,učestvovao je u pohodima jednog od careva iz dinastije,mislim,Abasida.To je 5.ili 6.vijek nove ere.
Kako je Teofil znao samo iz horarne karte pitanja svog cara da kaže koliko rezerve u hrani i oružju ima grad koji treba da se osvoji?Za takav odgovor potrebna su prava znanja.On ih je imao i to bez ikakvog uticaja Urana ili Plutona.

Schrodinger

Iskusan
Poruka
6.314
ima svoje istinske autoritete.
Cuj, pa i zvanicna nauka ima autoritete a sta oni predstavljaju? Sluze samo za ukras ukoliko su politicki podobni.

Ako se slazemo da je zvanicna nauka velikim delom teska prevara koliko treba biti lud pa verovati da je alternativa bolja. Ono sto fali astrologiji su sistematicna istrazivanja, koja sistem ne dozvoljava

Isto kao sto u radiesteziji i dalje koriste metode 17. veka zato sto je zabranjena distribucija tehnickih detektora, znaci sistem je degradirao kako mejnstrim tako i alternativnu nauku i ima sve mogucnosti da to postigne jer je politika iznad svega
Ne vjerujem da si čuo za Teofila (Theophilus) iz Edese.Bio je vojni astrolog,učestvovao je u pohodima jednog od careva iz dinastije,mislim,Abasida.To je 5.ili 6.vijek nove ere.
Kako je Teofil znao samo iz horarne karte pitanja svog cara da kaže koliko rezerve u hrani i oružju ima grad koji treba da se osvoji?Za takav odgovor potrebna su prava znanja.On ih je imao i to bez ikakvog uticaja Urana ili Plutona.
Kako je i Putin pohapsio obavestajce nakon promasene invazije usred 21. veka? Obicno su tim carevima govorili ono sto zele da cuju...

U 21. veku bi trebalo da su znanja u svakoj oblasti znatno unapredjena u odnosu na 5. ili 6.

Poslednja izmena:

prenosilac por

Primećen član
Poruka
652
Cuj, pa i zvanicna nauka ima autoritete a sta oni predstavljaju? Sluze samo za ukras ukoliko su politicki podobni.

Ako se slazemo da je zvanicna nauka velikim delom teska prevara koliko treba biti lud pa verovati da je alternativa bolja. Ono sto fali astrologiji su sistematicna istrazivanja, koja sistem ne dozvoljava

Isto kao sto u radiesteziji i dalje koriste metode 17. veka zato sto je zabranjena distribucija tehnickih detektora, znaci sistem je degradirao kako mejnstrim tako i alternativnu nauku i ima sve mogucnosti da to postigne jer je politika iznad svega

Kako je i Putin pohapsio obavestajce nakon promasene invazije usred 21. veka? Obicno su tim carevima govorili ono sto zele da cuju...

U 21. veku bi trebalo da su znanja u svakoj oblasti znatno unapredjena u odnosu na 5. ili 6.
Тек треба да радиш и учиш ти из 21.вијека да би досегао макар 30% оног што су знали о астрологији у 5.или 6.вијеку.