Pozdrav svima- molim strucno misljenje i misljenje svih vas :)

arnela5

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima...
Imam 45 godina,po struci sam profesionalni vozac,prije par mjeseci,tacnije negdje krajem 6.mj, radio sam MR LUMBOSAKRALNE KRALJEZNICE koji je pokazao izrazito veliku diskus herniju L3-L4,uglavnom sekvestriranu u spinalnom kanalu na tjelesnoj kraljeznici L4,sve do nivoa L4-L5,hernija vise na lijevoj strani,duralna vreca je izrazito stisnuta i gurnuta prema desnoj strani.Hernija prouzrokuje izrazito spinalnu stenozu.Degenerirani,sirokobazno protudirani i.v. disk L4-L5,L2-L3,bez fokalne protruzije.Moram naglasiti da sam imao trnjenje lijeve potkoljenice,i nisam mogao stati na petu.
Zakazan mi je bio operativni zahvat,iako sam bio pomalo skeptican u vezi sa operacijom,ipak sam pristupio istom,prije 20 dana. Postoperativno stanje je sljedece...Prije svega doktor mi je rekao da mi je zivac unisten, imam bol u ledjima,medjutim pretpostavljam da je to zbog same operacije,ali ono sto zelim istaci je da jos uvijek imam bol u lijevoj nozi,cijela prednja strana lijeve noge,koja je takodjer i utrnuta.I dalje ne mogu stati na petu.Mozda ce zvucati pomalo smijesno ali nekad mi se cini da imam tudju nogu. Volio bih da cujem misljenje svih vas,zanima me da li je to privremeno stanje ili ce tako i ostati.Ubrzo cu i u toplice,pa se nadam da ce stanje biti bolje,koliko-toliko.

Класично професионално обољење вас возача. ;)
Неко време ћеш сигурно имати тегобе које си имао и пре операције. И не треба да те изненади ако буде трајало и више месеци. Једноставно, потребно је време да се нервна влакна регенеришу.
Бања ће ти добро доћи, искористи прилику да одеш.

Back