Pozdrav od Porfirija

А шта си од њега очекивала? Старлета у мантији.
Мада се морам сагласити да се провлаче болештине и много тога што нам штети. И то највише подржава елита:roll: уз невладине организације. Али то је друга прича.

А шта си од њега очекивала? Старлета у мантији.
Мада се морам сагласити да се провлаче болештине и много тога што нам штети. И то највише подржава елита:roll: уз невладине организације. Али то је друга прича.
Pa očekivala sam više pameti,takta i razumijevanja.Nije problem u njegovom neslaganja već u načinu na koji ga iznosi. Svako ima pravo da misli drugačije ali nema pravo da bude ovako bahat.

Pa očekivala sam više pameti,takta i razumijevanja.Nije problem u njegovom neslaganja već u načinu na koji ga iznosi. Svako ima pravo da misli drugačije ali nema pravo da bude ovako bahat.
Шта да ти кажем.
Знам много верника који неће улазити у цркву док је он на том месту.
Све је отишло дођавола.

On je sam sebe uvrijedio kad je pristao na ono na šta se ne pristaje.
Ствар је у томе што је ово место цензурисано као и остатак медија. И зато је постало тако огавно и бесмислено а посебно се гадим сама себи што никако да се "скинем".
И овде може да се пише само оно што је одобрено и пожељно.
Колико пута су људи износили научне студије које су брисане као неподобне а остајали извори шугавих новина јер тај садржај одговара.

Јаој, сећам се када су те малтретирали.
Скоро као мене за корону :lol:

Samo to i mogu da rade kad nemaju argumente :)

Porfirije je jos 2009. godine bio dousnik za DB (kao i vecina popova sto su dousnici), svojim ocima sam video papir na kojem je registrovan.
BIA ga je i postavila za patrijarha, da sluzi rezimu. I svaka njegova izjava je prvo proverena i odobrena od strane rezima.
I to je to.

Ko god misli da je drugacije, ili se smatra uvredjenim sto mu je patrijarh DB covek - taj je u gadnom problemu sa samim sobom, emocionalnom zreloscu i sposobnoscu da se suoci sa neprijatnom istinom. :)

Samo to i mogu da rade kad nemaju argumente :)

Porfirije je jos 2009. godine bio dousnik za DB (kao i vecina popova sto su dousnici), svojim ocima sam video papir na kojem je registrovan.
BIA ga je i postavila za patrijarha, da sluzi rezimu. I svaka njegova izjava je prvo proverena i odobrena od strane rezima.
I to je to.

Ko god misli da je drugacije, ili se smatra uvredjenim sto mu je patrijarh DB covek - taj je u gadnom problemu sa samim sobom, emocionalnom zreloscu i sposobnoscu da se suoci sa neprijatnom istinom. :)
Ja nemam pojma o tom o čemu pises i ne ulazim u teme o kojima ne znam ništa.
Ja ne mogu da prihvatim a izgleda cu morati da smo na svim mogućim nivoima dno.

Па када почнемо ствари да прихватамо и боримо се против њих, макар само стављали до знања да видимо, да нисмо насамарени и да нам је јасна позадина ако не можемо другачије и више, нешто ће се променити. Овако може унедоглед.
Лакше је преварити људе него их убедити да су преварени, што би Твен рекао.

Sta mu je ovo trebalo?
Jadnice? Bijednice?
Ručkaj ti Porfirije,šta te briga što je za 5 mjeseci ubijeno 18 zena,jadnice su,koga briga.
O čemu priča? Slušao sam davno jednog sveštenika, koji krivi emancipaciju žena za nasilje u porodici.
E sad,
“Покривање главе је симбол покорности жена мужу и цркви; то је знак власти мушкараца над женама, то је принцип узвишености и части”.

“Налажући женама као обавезу, без обзира на све лоше особине мужа, да буде послушна и да му чини уступке, хришћанство види у томе средство за укорењивање мира у брачним односима и поновно успостављање брачне среће“.

“Жене нису пожељне у цркви током менструације, али савремена хигијенска средства могу ефикасно спречити да се случајним истечењем крви храм не учини нечистим, као и ублажити задах који истицањем крви настаје“.

“Православна црква није против тога да жене носе панталоне због природе посла који врше, на пример, у фабрикама, или путовању зими на коњима, мотоциклу, скијању и тако даље....Црква је против таквог облачења кад је оно због моде и погрешног схватања једнакости полова“.

(Патријарх Павле, Да нам буду јаснија нека питања наше вере, Београд, 1998.)

Ja nemam pojma o tom o čemu pises i ne ulazim u teme o kojima ne znam ništa.
Ja ne mogu da prihvatim a izgleda cu morati da smo na svim mogućim nivoima dno.

Treba jednostavno prestati sa poistovecivanjem jednog coveka i institucije na cijem celu je taj covek.
Ne moze neko da zasluzi postovanje zbog polozaja i funkcije. Postovanje dobijas na osnovu svojih dela, a ne zvanja.
Kako cistac ulica, tako i patrijarh ili predsednik, ili bilo ko.
Bez razlike, bez izuzetaka.

Treba jednostavno prestati sa poistovecivanjem jednog coveka i institucije na cijem celu je taj covek.
Ne moze neko da zasluzi postovanje zbog polozaja i funkcije. Postovanje dobijas na osnovu svojih dela, a ne zvanja.
Kako cistac ulica, tako i patrijarh ili predsednik, ili bilo ko.
Bez razlike, bez izuzetaka.
Upravo. Moja želja da je neko ispravan i kvalitetan me vise puta dovela u zabludu.

Meni pozadina ovog konkretno uopste nije jasna. Šta njega briga je li neko advokat ili advokatica ili kako već?
Zašto se ne bavi važnijim stvarima?
То је битно. Црква и треба да подржава очување нашег језика и писма. Али је његов наступ језив.
Када сам за Ускрс ишла да се причестим споменуто је и то, али на леп и примерен начин.

Када смо код свештених лица, монаха... Мени овај чоевек одише таквом добротом и љубављу.

То је битно. Црква и треба да подржава очување нашег језика и писма. Али је његов наступ језив.
Када сам за Ускрс ишла да се причестим споменуто је и то, али на леп и примерен начин.

Када смо код свештених лица, монаха... Мени овај очевек одише таквом добротом и љубављу.

Nastup i jeste problem.

Bar jednom mesecno pijem vino sa vladikom Grigorijem, i sa njim se super slazem. Ne zato sto je vladika (ja i nisam pravoslavac, agnostik sam, te stvari mi ne znace apsolutno nista), vec zato sto je jako normalan i dobar lik.

Sa Porfirijem ne bih isao ni istom stranom ulice.

Back