Pozadina na filmu

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Ko od nas ne voli filmove, mislim da ne postoji. :lol:

Nego, upravo sam gledala film 'Opasnog čoveka', igrao je poznati Stiven Sigal, pun akcije i adrenalina.

Dobar film.

Ali ajd, da otvorim temu, šta je to po vama biti dobar film, zato što imaju neki elementi akcije, sadržaj priče, neki glumci poseduju dar recimo ovaj Sigal koji ima iskustva u borilačkim veštinama, to mu skidamo kapu. No, to nije tema što želim da komentarišemo.

Reč je o vama i vašoj refleksnoj brzini zapažanja, dok se odvija brzina radnje na filmu, vaše oko koliko je u stanju da prati i kako vi zapažate i šta obraćate pažnju na njemu, lice glumaca, telo signalizira, ruke barataju, titlove sve istovremeno....i da li uspevate da primetite neki detalji u pozadini filma, recimo kako izgleda jelka, cveće u dvorištu, dimnjak, toranj, lepeza na zidu, umetničke slike u kupatilu, izbrojati ukupno automobila, kako izgledaju stolice (da li biste sve to nacrtali na papiru :lol: ) i da li uspevate da sve to zadržite tvojom pažnjom u nekoliko sekundi?

u principu nešto baš ne volim mnogo te tuče na filmu
u fazonu jedan da umlati njih pedeset, ali što se tiče propusta u filmovima
i nelogičnostima, to vidim iz momenta :)

ne moraš da gledaš akcione, ima romantične ili komedije, to valjda primećuješ. :D
svakako ima propusta, samo treba pratiti i uloviti
. ;)

odgledala si emisiju na rts2, nešto slično ljudska čula i zapažanja i kakvi bi smo bili bez njih. :P :P

ha ha ha, misliš istovremeno da pratim dva kanala? :mrgreen: šalim se.

nisam gledala na RTS2.

Poslednja izmena:
Volim kada film ima neku priču, kada nema mnogo nepotrebne radnje, kada drži pažnju, kada nema nekih preseravanja tipa Kill Bill ide jedna žena i sa mačem ubije 1000 naoružanih ljudi. Ako me film natera da malo razmislim o nečemu, onda je to veliki plus. Ako gledam nešto a posle 15 minuta ne znam šta sam gledao, i sećam se samo pucanja i krvi, onda je za mene to loš film, ako hoću da vidim skakanje i tuču prebacim na Animal Planet i gledam majmune. :)

Volim kada film ima neku priču, kada nema mnogo nepotrebne radnje, kada drži pažnju, kada nema nekih preseravanja tipa Kill Bill ide jedna žena i sa mačem ubije 1000 naoružanih ljudi. Ako me film natera da malo razmislim o nečemu, onda je to veliki plus. Ako gledam nešto a posle 15 minuta ne znam šta sam gledao, i sećam se samo pucanja i krvi, onda je za mene to loš film, ako hoću da vidim skakanje i tuču prebacim na Animal Planet i gledam majmune. :)

:klap: :klap: :klap:

poenta je u tome, šta ste zapamtili posle gledanja i zašto ti krvi i tuče ostavljaju jak uticaj i utisak, ajd da razmislimo.
attachment.php
dok ostale sitnice nikako, većina, od vas ne uspeva da vidi odnosno kao što kažeš posle 15 min ne zna šta se gledali. tačno tako!

- - - - - - - - - -

često primetim, a pogodi se da ima propusta baš dosta nekad
pa se pitam uvek zašto to ne koriguju u montaži :dontunderstand:

bila je emisija o tome o takvim propustima.

zato što su nas namagarčili, misle da smo glupi da to ne vidimo, ali stvarno i jesu uspeli u tome dobro znaju psihologiju mase, pogledaj zašto obožavaju idole, recimo?

mogli su da koriguju u montaži ali to je prevelik posao i gubljenje vremena,recimo. ja sam radila za filmove za jutjub, koliko mi to oduzima vremena
. :aha:

Poslednja izmena:
bila je emisija o tome o takvim propustima.

zato što su nas namagarčili, misle da smo glupi da to ne vidimo, ali stvarno i jesu uspeli u tome dobro znaju psihologiju mase, pogledaj zašto obožavaju idole, recimo?

mogli su da koriguju u montaži ali to je prevelik posao i gubljenje vremena,recimo. ja sam radila za filmove za jutjub, koliko mi to oduzima vremena. :aha:

da nije beše se ta emisija zvala - Bau bau ?
sećam se da sam to gledao

Jel može da se zna kojeg su žanra ti filmovi koje si snimila...ma čekaj nije li to piraterija ili si ti stvarno učesnik u tim filmovima...:dontunderstand: jbg "Snimila" je širok pojam...:whistling:

Ni jedno ni drugo, snimila filmove sa TV u komp i rezala ih, filmovi koji su mi dopali. Pre skoro neko veče bio je film najjači horor 'Predator protiv 8 putnika', šteta što nisam ga snimila. :aha:

Ni jedno ni drugo, snimila filmove sa TV u komp i rezala ih, filmovi koji su mi dopali. Pre skoro neko veče bio je film najjači horor 'Predator protiv 8 putnika', šteta što nisam ga snimila. :aha:

Nije horor vec akcioni film. vise vuce u SF nego u horor.
Ako si to gledala prosle nedelja na RTS-u bio je nastavak na AVP.

Volim filmove kao sto je "Poslednji mohikanac", "Arn: Vitez Templar".
Imaju lepu pricu, lepe ljubavne elemente i smesteni su u doba vecih sukoba.

Snimani su i na lepim lokacijama pa je uvek moguce videti lepe predele u pozadini glane radnje.
Preporucio bih svima ova dva filma koji su radjeni po romanima.

Jako lepa stvar vezana za ove filmove, ne govore svi likovi istim jezikom sto me je odusevilo.

Mada za ovu temu postoji forum FILM I VIDEO hajd´ valjda neko prebaci a dotad da kažem da sam skinuo prije par dana film "Interstellar (2014)", kažu da je super ali ga još ne pogledah (nema se vremena)... :whistling:

A ti bi što pre da mi temu pošalješ u 'Film i video'? :zper: Lepo, lepo....može i tamo, ali ova tema nije reč o radnji u filmovima, većina se držite isto toga a ja sam ovde lepo napisala:

Reč je o vama i vašoj refleksnoj brzini zapažanja, dok se odvija brzina radnje na filmu, vaše oko koliko je u stanju da prati i kako vi zapažate i šta obraćate pažnju na njemu, lice glumaca, telo signalizira, ruke barataju, titlove sve istovremeno....i da li uspevate da primetite neki detalji u pozadini filma, recimo kako izgleda jelka, cveće u dvorištu, dimnjak, toranj, lepeza na zidu, umetničke slike u kupatilu, izbrojati ukupno automobila, kako izgledaju stolice (da li biste sve to nacrtali na papiru :lol: ) i da li uspevate da sve to zadržite tvojom pažnjom u nekoliko sekundi?

Dakle, to je pre više za Psihologiju o našim sposobnostima i zapažanja a može i ovde, jer ovde prima svakakve teme.
attachment.php

Nije horor vec akcioni film. vise vuce u SF nego u horor.
Ako si to gledala prosle nedelja na RTS-u bio je nastavak na AVP.

Volim filmove kao sto je "Poslednji mohikanac", "Arn: Vitez Templar".
Imaju lepu pricu, lepe ljubavne elemente i smesteni su u doba vecih sukoba.

Snimani su i na lepim lokacijama pa je uvek moguce videti lepe predele u pozadini glane radnje.
Preporucio bih svima ova dva filma koji su radjeni po romanima.

Jako lepa stvar vezana za ove filmove, ne govore svi likovi istim jezikom sto me je odusevilo.

Ovaj film je jednako pola horor i SF, ja tako bar vidim, i ono jeste horor zato što su čudovišta i plaši gledaoce sa nabijenim dozom straha.
Nastavak na AVP? I šta ti je to AVP?

Priča se da onaj film 'Gospodari prstenova' ne gledam to, bar jesam gledala dva filma, koja glupost, ali snimani su u Novom Zelandu jer tamo su lokacije malo neobične. Spiskaću tvoju preporuku da znam šta ću da gledam. Meni je najsimpatičniji film '6dana i 7 noći' , ljubavna komedija, dvoje u početku se svađaju i nikako da se slože oko opstanka a na kraju kada se malo bolje upoznaju i zavole. :zcepanje:

Ko od nas ne voli filmove, mislim da ne postoji. :lol:

Nego, upravo sam gledala film 'Opasnog čoveka', igrao je poznati Stiven Sigal, pun akcije i adrenalina.

Dobar film.

Ali ajd, da otvorim temu, šta je to po vama biti dobar film, zato što imaju neki elementi akcije, sadržaj priče, neki glumci poseduju dar recimo ovaj Sigal koji ima iskustva u borilačkim veštinama, to mu skidamo kapu. No, to nije tema što želim da komentarišemo.

Zavisi kakva je pozadina. Ako je dobra odmah zapada za oci

Ovaj film je jednako pola horor i SF, ja tako bar vidim, i ono jeste horor zato što su čudovišta i plaši gledaoce sa nabijenim dozom straha.
Nastavak na AVP? I šta ti je to AVP?

Priča se da onaj film 'Gospodari prstenova' ne gledam to, bar jesam gledala dva filma, koja glupost, ali snimani su u Novom Zelandu jer tamo su lokacije malo neobične. Spiskaću tvoju preporuku da znam šta ću da gledam. Meni je najsimpatičniji film '6dana i 7 noći' , ljubavna komedija, dvoje u početku se svađaju i nikako da se slože oko opstanka a na kraju kada se malo bolje upoznaju i zavole. :zcepanje:

Ima daleko vise akcije nego scena strave.
Nema scena koje su toliko karakteristicne za film "8 putnik" (Alien), jedino probijanje grudnog kosa.

AVP: Alien vs. Predator

Aliens vs. Predator: Requiem nastavak.

"Gospodar prstenova" je snimam na Novom Zelandu i mislim da se tamo snima i "Hobit" ako nisu zavrsili vec sve delove.

Ima daleko vise akcije nego scena strave.
Nema scena koje su toliko karakteristicne za film "8 putnik" (Alien), jedino probijanje grudnog kosa.

AVP: Alien vs. Predator

Aliens vs. Predator: Requiem nastavak.

"Gospodar prstenova" je snimam na Novom Zelandu i mislim da se tamo snima i "Hobit" ako nisu zavrsili vec sve delove.

E da, bio je film Requiem, na kraju nuklearna eksplozija. Da li je to jedini ili u nastavku?

Kažu da Alien - malo stvorenjce stvarno i da je pronađeno u Švajcarskoj i objavile u novinama, možeš to da izguglaš. :) Kao neki fosil, i da od njega uzeli kao predmet ovog filma.

Naravno, 'Hobit' se dalje snima, a to je tada bila još stara vest. :)

E da, bio je film Requiem, na kraju nuklearna eksplozija. Da li je to jedini ili u nastavku?

Kažu da Alien - malo stvorenjce stvarno i da je pronađeno u Švajcarskoj i objavile u novinama, možeš to da izguglaš. :) Kao neki fosil, i da od njega uzeli kao predmet ovog filma.

Naravno, 'Hobit' se dalje snima, a to je tada bila još stara vest. :)

Xenomorph, njega su nasli? :eek:

Nuklearna eksplozija je u drugom delu, prvi je na juznom polu.

Koliko znam postoje samo ta 2 dela za sada.
Postoje i video igre sa tom tematikom.

Back