Postavite sebi pitanje ko ce pobediti , liberalci ili konzerve .
A to je ujedno i za vas pitanje gde ste u toj prici.
Ако дође до победе, надамо се, победиће здрав разум и чињенице. Ја сам врло конзервативан и то се неће променити.
Мислим, свакако ће ширење вируса једном да буде заустављено, али питање је да ли ће то да буде победа или пирова победа.
Ово све видим као повод за размишљање, да ли је доминирајући безумно похлепни капитализам-банкаризам добар систем. Довољно је да било шта буде поремећено и одмах делује да ће се систем срушити. Чак и да вирус направи 1% штете човечанству (то је грозно велик број, преко 70 милиона), то опет значи да ће 99% људи моћи нормално да живе (опстаће 99% потрошача, гледано из угла безумних).
Усмереност само на профит показује многе своје слабости у оваквим стањима. Није тако профитабилно имати челично чврст и способан здравствени систем стално. А лако ћемо приметити да је баш такво здравство сада најпожељнија ствар на планети.
Још једна велика лекција ће бити ако се сузбију таблоиди и таблоидни наступи. Једно је обавештавање, макар и са лошим вестима које добијамо са свих страна, а друго је хистерисање, драматање и потурање којекаквих глупости преко масовних медија и од човека до човека преко интернетских друштвених мрежа.