Позадина глобалне вежбе звана КОРОНА

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.933
Мени ово са короном личи на глобалну вежбу за нешто што неминовно долази. Били су опаснији вируси у релативно блиској прошлости па није било оволиког вежбања. Изолавање људи, то јест првенствено расплињавање великих градова и смањење директног контакта.
Све ми личи да је ово увертира за нешто друго, ал нисам толико паметан да сконтам шта.

• Podržavam
Reactions: DUH
има доста могућих сценарија...
У ком смеру ће отићи зависиће и од тога да ли ће људи успети да се истргну од пропаганде која долази од стране медија или не.
за то је касно. Цео свет игра исту игру.

Jel to neki naivan pokusaj da se umanji znacaj monetarnog beskicmenjastva koje je danas prisutno, naglaseno i izvor identiteta?
за расправу. Мислим да смо већ видели, са широко отвореним очима, шта даје не-монетарни систем. Типа племенског уређења индивидуалних амазонских племена.

Мени ово са короном личи на глобалну вежбу за нешто што неминовно долази. Били су опаснији вируси у релативно блиској прошлости па није било оволиког вежбања. Изолавање људи, то јест првенствено расплињавање великих градова и смањење директног контакта.
Све ми личи да је ово увертира за нешто друго, ал нисам толико паметан да сконтам шта.
А како онда знаш да је ,,..... увертира за нешто друго''?

А како онда знаш да је ,,..... увертира за нешто друго''?
наравно да не знам, али се сличице не поклапају за уобичајена сценарија.
На пример, да амери само хоће да оборе вредност својих акција због похлепе владара, не треба им пандемија ових размера. Оно што ми је најчудније је да све земље учествују. У најбољем случају, можда и јесте само вежба за неку имагинарну али могућу глобалну заразу па сад тестирају где су слабе тачке?
Није да је овај вирус потпуно безопасан али како изгледа за сада, није гори од свињског грипа. А тај је убио пола милиона људи по свету. Ја сам га прележао. Три дана тешке муке и то је.

• Podržavam
Reactions: DUH
Postavite sebi pitanje ko ce pobediti , liberalci ili konzerve .

A to je ujedno i za vas pitanje gde ste u toj prici.
Ако дође до победе, надамо се, победиће здрав разум и чињенице. Ја сам врло конзервативан и то се неће променити.
Мислим, свакако ће ширење вируса једном да буде заустављено, али питање је да ли ће то да буде победа или пирова победа.

Ово све видим као повод за размишљање, да ли је доминирајући безумно похлепни капитализам-банкаризам добар систем. Довољно је да било шта буде поремећено и одмах делује да ће се систем срушити. Чак и да вирус направи 1% штете човечанству (то је грозно велик број, преко 70 милиона), то опет значи да ће 99% људи моћи нормално да живе (опстаће 99% потрошача, гледано из угла безумних).
Усмереност само на профит показује многе своје слабости у оваквим стањима. Није тако профитабилно имати челично чврст и способан здравствени систем стално. А лако ћемо приметити да је баш такво здравство сада најпожељнија ствар на планети.

Још једна велика лекција ће бити ако се сузбију таблоиди и таблоидни наступи. Једно је обавештавање, макар и са лошим вестима које добијамо са свих страна, а друго је хистерисање, драматање и потурање којекаквих глупости преко масовних медија и од човека до човека преко интернетских друштвених мрежа.

Back