površnost

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
kako se postaje površan
da li je to intelektualna kategorija, vaspitna posledica ili odabir
mislim na ljude koji stavri prihavataju zdravo za gotovo, ne preispituju, ono što se vidi naoko to je to...

Ne bih se složila da je površnost neko nepreispitivanje. Recimo, kod mene se manifestuje kada obavljam neke stvari koje me ne zanimaju, pa ih rutinski obavim ili im ne posvetim dovoljno pažnje...Tipa-plati račune u pošti-jer je manja provizija-a ja odem u banku jer me mrzi da čekam u pošti, pozdravi komšinicu ili čestitaj rođendan nekome iz kurtoazije, ko nije u nekoj sferi mog privatnog života.

Povrsni su(smo) jer im je strahoviti tesko da razmisljaju.
Mnogo je lakse i rintati fizicki i ukljuciti tv i biti stalno 'umoran'.
A kako se ne umore od latino serija i fudbala..
Cak je lakse i citati knjige i 'sloziti' se sa tudjom mudroscu, koju nismo mogli/smeli sami iskopati iz sebe.

Svi smo mi u neku ruku povrsni, svi nekada pricamo u povrsnim stvarima ili se smejemo istim, ali problem je ako smo jednodimenzionalni i nemamo sta da ponudimo osim te povrsnosti.
Vaspitanje, karakter, okruzenje, sve utice na to.

strah od duboke vode chesto nas zadrzava na povrshini...ne trudimo se da vidimo dalje i dublje od onoga shto je ochigledno da ne bi iskochilo neko neprijatno iznenadjenje...
mada , ne bih to primenila na sve sfere chovekove lichnosti i delovanja...neke stvari je sasvim dobro i dovoljno obavljati mehanichki i povrshinski jer ne zahtevaju jache mentalno angazovanje...

Ne bih se složila da je površnost neko nepreispitivanje. Recimo, kod mene se manifestuje kada obavljam neke stvari koje me ne zanimaju, pa ih rutinski obavim ili im ne posvetim dovoljno pažnje...Tipa-plati račune u pošti-jer je manja provizija-a ja odem u banku jer me mrzi da čekam u pošti, pozdravi komšinicu ili čestitaj rođendan nekome iz kurtoazije, ko nije u nekoj sferi mog privatnog života.

tu su ritinske radnje, nije površan odnos prema stvarima i ljudima

- - - - - - - - - -

Povrsni su(smo) jer im je strahoviti tesko da razmisljaju.
Mnogo je lakse i rintati fizicki i ukljuciti tv i biti stalno 'umoran'.
A kako se ne umore od latino serija i fudbala..
Cak je lakse i citati knjige i 'sloziti' se sa tudjom mudroscu, koju nismo mogli/smeli sami iskopati iz sebe.

to kazem recimo vrtis pink soap, pink reality, svet, skandal, grand, šljokice, sedenje, kafice, priče...
a ništa te nije dodirnulo ni pokrenulo ni ništa... bitno da je vreme prošlo

bez detaljnih informacija o kravama i volovima na Farmi i zatvorenicima u Velikom bratu ne mogu da odem na spavanje. one cuke, make, lake sa Granda...sve im pesme znam. sam povrsna?

Ukoliko zelite da upoznate one bas najizrazitije primere povrsne i neodgovorne osobe pogledajte samo oko sebe i videcete kako izgledaju salteri drzavnih institucija gde zene rade.Tu vam je odgovor na sve nevolje koje muce ovo drustvo a to su uposlene sve same ostrokondje koje blage veze nemaju o poslu koji obavljaju a na isti su dosle tako sto su polegle pod nekoga.

Ukoliko zelite da upoznate one bas najizrazitije primere povrsne i neodgovorne osobe pogledajte samo oko sebe i videcete kako izgledaju salteri drzavnih institucija gde zene rade.Tu vam je odgovor na sve nevolje koje muce ovo drustvo a to su uposlene sve same ostrokondje koje blage veze nemaju o poslu koji obavljaju a na isti su dosle tako sto su polegle pod nekoga.

Pa nisu toliko krive te ostrokondje, koliko oni sto 'vedre i oblace', a pod koje doticne dame polegle

Back