Povreda prilikom antigenskog testa

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Gurnula mi je duboko u nos nešto jako tanko i dugačko, prvo u jednu pa u drugu nozdrvu. suze su mi krenule. unutrašnji osećaj je bio kao kad kapi za nos prostruje samo dosta jače.
to je bilo pre oko 5h, još me boli s desne strane iza oka prema nosu kod čela ispod početka obrve.

da li je neko imao slično iskustvo? bol ne prestaje, a nikad me nije boleo taj deo tela.

Antigenski test otkriva samo prvih 5 dana od zaraze ... posle toga ide PCR

Koliko je PCR test pouzdan?​

Postoji mogućnost da prilikom uzimanja brisa iz nosnog dela ždrela nije dodirnut onaj deo sluznice ždrela na kome se virusi nalazio, ili da se virus više ne nalazi u ždrelu, već da je „sišao“ u pluća. Zbog toga je moguće da se virus, inače prisutan u organizmu, ne detektuje ovim testom.

Zbog toga kažemo da je njegova klinička senzitivnost između 70-98% (u zavisnosti od grupe pacijenata kod kojih je senzitivnost testa procenjivana, tj. od faze infekcije).

Kome se i kada preporučuje da uradi test na SARS-CoV-2 antigen?​

Ovi testovi ima najbolje rezultate kod pacijenata sa visokim virusnim opterećenjem, što obično postoji 1-3 dana pre pojave prvih simptoma bolesti, kao i u toku prvih 5-7 dana oboljenja.

Ovo nudi mogućnost rane dijagnoze i ciljane izolacije najinfektnivnijih osoba i njihovih bliskih kontakata.

Kod pacijenata koji se jave posle više od 5 – 7 dana od pojave simptoma, verovatno postoji manje virusno opterećenje i veća verovatnoća da se dobiju lažno negativni rezultati.

Agencija apeluje na građane da ne koriste ove testove na svoju ruku jer postoje brojni rizici vezano za njihovu nestručnu upotrebu, a takođe i problemi vezani za odlaganje opasnog biološkog otpada i drugi, i ponovo insistiramo da se oni koriste samo u okviru odobrenog načina primene, odnosno od strane stručnih lica – zdravstvenih profesionalaca.

Gurnula mi je duboko u nos nešto jako tanko i dugačko, prvo u jednu pa u drugu nozdrvu. suze su mi krenule. unutrašnji osećaj je bio kao kad kapi za nos prostruje samo dosta jače.
to je bilo pre oko 5h, još me boli s desne strane iza oka prema nosu kod čela ispod početka obrve.

da li je neko imao slično iskustvo? bol ne prestaje, a nikad me nije boleo taj deo tela.
To nije telo, to je glava ;)
Da,kazu ljudi da je to uzasno neprijatno, imaju utisak kao da
im vrh tog stapica ide u mozak.

Vidim da ste me obrisali postove... bravo, savrsena moderacija. Izneo sam neke uvrede i disINFORAMACIJE verovatno... :ok: Ali dzabe vam, saznace ljudi. Evo ga covek veruje struci, pa ga sad boli vugla...Nece verovanje da pormeni cinjenicu, da ti je neko gurno do krvnomozdane barijere, jako upitan stapic brisa...

da, zaražen sam.
od simptoma imam blagu temperaturu trenutno i probada me u leđima nekoliko dana. nemam kašalj niti mi nos curi.
mada mi trenutno najteže pada povreda sinusa ili čega već, možda mi je i oko povredila....

Pa ja ti rekoh da marketi nisu bezbedna mesta, a ti napao ugostitelje i muzičare.

Jbg, jeste test nezgodan, ali šta da se radi.
Čak mi je i endoskopija nosa bila boza za ovaj test.

Brzo zovi hitnu ako nije već kasno!

Cerebrospinal Fluid Leak After Nasal Swab Testing for Coronavirus Disease 2019

Back